Ideális Elnökség Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2009/06/04
Hirdetés

Közeleg a megismételt Közgyűlés idő‘pontja, egyre többet gondolkodom rajta én is, milyen lenne vajon egy ideális Elnökség.

Egy biztos, a Közgyűlés határozatképes lesz, bármennyien is legyünk, azaz fel kell végre álljon az új, négy évre szóló mandátummal bíró Elnökség.

Nálunk az utóbbi években (évtizedekben) rendre összekeveredett a szakma, a sportpolitika, meg az ilyen-olyan érdekek rendszere. Pedig normális esetben ugyebár a szakmát a Szakmai Bizottság, a sportágat, sportpolitikailag, meg pénzügyileg pedig az Elnökség felügyeli.

Nos, én is osztom ebbő‘l a szempontból kiindulva azt az elvet, mlyet legutóbb Drommer Gyuszi fogalmazott meg, miszerint a Közgyűlésnek döntenie kellene végre az összeférhetetlenség témájában.

Tehát, triatlon sportegyesületben vezető‘ pozíciót betöltő‘ személy, illetve a különböző‘ programvetező‘k ne lehessenek Elnökségi tagok!

Ergo Elnök meg Alelnök sem! Egy biztos, ha ezt az elvet a szavazás elő‘tt elfogadja a Közgyűlés, akkor a jelölő‘ bizottságnak rögtön érvénytelenítenie kell azokat a jelöléseket, melyeket olyan személyekre adtak le, akik ennek nem felelnek meg.

Csak pár név: Márkus Gábor (TVK elnök), Kropkó Péter (Kropkó TC elnöke - Tóth Zsófi ide igazolt, ha valaki nem tudná..., plusz Sport XXI. vezető‘), Révész László (Csillag program vezető‘)

Lesz ebbő‘l nagy felindulás, úgy gondolom, de ha józan paraszti ésszel belegondolunk, ezt egyszer végre meg kell lépni! Hiszen tényleg nonszensz, hogy egy programvezető‘ gyakorlatilag saját magáról tud szavazni, de bármilyen, klubot képviselő‘ személynél ugyanúgy elkerülhetetlen a részre hajlás. Minden szentnek maga felé hajlik a keze, ez alól - ne legyünk naívak - a "triatlonos szentek" sem kivételek.

Ez alapján igen nehéz összegereblyézni egy pártatan, pénzt szerezni tudó (igen, ez is fontos) Elnökséget... Hallottam, hogy  Varga Szabit jelölték! Á“riási öröm, végre egy kis vérfrissítés! Remélem be is kerül, én úgy veszem, hogy egy megvan.

Saját magam jelöltem Alföldi Zoli híradóst, aki amatő‘r triatlonosként szeretne tenni a triatlonért. Természetesen nem pénzszerzés (bár, ki tudja...) hanem az MTSZ jelenlegi médiájának nulla szintrő‘l való elmozdítása lehetne a feladata. Szerintem kettő‘.

Drommer Gyuszival hatalmasakat meccseltünk az utóbbi években. Ha nem is eszünk egy tányérból, azért azt nem tudom még én sem elvitatni, hogy vannak ötletei. A kreatívitás pedig jócskán ránk fér. Tehát részemrő‘l, ha van egy megfelelő‘ erő‘s karakter, aki kordában tudja tartani (erre jó lesz talán a Varga Szabi :) )  túlpörgés esetén, akkor egy hasznos elnökségi tag. Ez három.

Á‰n úgy gondolom (remélem), hogy találunk egy jó Elnököt a Közgyűlésig. Az Elnöknek pedig kellene hoznia egy bizalmasát, aki akkor is ott van az üléseken, ha esetleg az elnök nem ér rá. Na, neki kellene lenni az Alelnöknek, szerintem...   Igy már ötnél lennénk a hétbő‘l.

Kellene tehát még két jelölt minimum. Á‰n szívesen látnám a Kindl Gábort, aki pártatlan, és szintén volt triatlonos. Kropesz is nagyon jó lenne, sokat tudna tenni a triatlonért, csak akkor le kellene adnia a Sport XXI.-et. Nagyon jó tag lehetne a Márkus Gergő‘! Benne van a nemzetközi triatlon vérkeringésében, és se nem edző‘ se nem tisztségviselő‘je a TVK-Malinak.

Na így hírtelen ennyi jutott eszembe a témáról. Egy biztos, ha nem lesz megfelelő‘ számú jelölt, akkor a választás lehető‘sége sem lesz meg...

Hirdetés