Ibiza Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2008/09/22
Hirdetés

Úgy gondoltam, hogy a szigeten töltött egy hét TOP SECRET lesz mindörökké, de több ismerő‘s is nyaggat azóta, hogy illene azért valamit zanzásítva leírnom róla.

Hát, akkor csak úgy tömören pár szó a nyaralásról.

Szóval Bécsbő‘l ment a díszes társaság. Ágoston Szabi, Ágoston Viktor, Bálint Zoli és jómagam. Odáig Bálintzé öreg renault-jával hasítottunk, amit a reptéren tettünk le. Az utat žeconomy-ba terveztük. Az engem ismerő‘k tudják, hogy ez sikerülni is szokott J

Repjegy + szállás megvolt 90ezerbő‘l, ami - tekintve, hogy bomba helyen laktunk - igen jutányosnak mondható. Tudtuk, hogy a kiadások nagy része az éjszakai órákban fog jelentkezni, de azért azokra az árakra, ami ott várt minket, nem számítottunk.

Egy belépő‘ a jobb partykra 50-60euro volt, amit úgy tudtunk leredukálni, hogy a városban bóklászva vadásztunk a žspecial offer-ekre. Magam sem értem, de mindig sikerült a hivatalos árnál némileg olcsóbban szerezni karpereceket. Volt amikor csak pár euróval, volt hogy 55 helyett 15-ért, mint például a Space szórakoztatóipari egységbe, ahol azért volt egy pici kikötés a jegyhez Mégpedig, hogy menjünk be délután 6-kor

Mondanom sem kell, utoljára tinidiszkóban voltam 6-kor, de most ezt is bevállaltuk, és nem volt nagy áldozat. Á“riási hangulat, és jó félház volt már ezekben az órákban is. A hely egyébként az erő‘sebb, szeletelő‘s zenéket preferálja. Szaknyelven szólva: progresszív zene megy.

Ezt még egyébként egy süket is észrevenné, mert a mozdulatok úgymond minimálra vannak állítva, míg a pupillák maximumra Gyakorlatilag nem sokan vannak, akik nem használnak valami stimuláló szert, hiszen ezt másként nem is lehet végig nyomni reggel 7-ig.

Akkor van ugyanis vége

Mi természetesen jó sportolókhoz híven inkább a májunknak adtunk némi pluszterhelést. Leginkább a pezsgő‘ fogyott lovaknak elegendő‘ Red-bull társaságában. Ennek megvolt az a jó hatása, hogy kellemesen bódult állapotban is tomboltunk. Viszont tablettás barátainknál hamarabb fáradunk Próbáltunk valamicske muníciót magunkhoz venni a bárokban, de az újabb pofon ott várt minket.

Egy sör (0,33-as!) laza 15euróba fájt, míg a víz 10-be

No comment.

Rohantunk a WC-be, hogy rászívjuk magunkat a csapra, de az egyrészt meleg vízzel szolgált csak, és ami kellemetlenebb, hogy sós is volt. Drogos barátaink tehát nem sokat spóroltak azzal, hogy nem ittak alkoholt. A vízért ugyanúgy zsebbe kellett nyúlni.

Az estét mi hajnal kettő‘kor be is szüntettük, súlyos dehidrált állapotbanJ

Ibiza egyébként szinte teljes mértékben a party-zó fiataloknak rendelte alá magát. Az óriásplakátokon máshol mosószer meg tampont, itt Tiesto meg Carl Cox arca látható. Az utcákon szinte csak fiatalokat látni egészen szeptember végéig, amikor a záróbulik végeztével a szigetet ellepik az indián nyárra vadászó nyugdíjasok. Láttunk ijedt szemű idő‘sebb turistákat, akik csodálkoztak, hogy éjfél körül még tombol minden erkélyrő‘l a zene, és aludni teljesen esélytelenek. Valószínűleg a foglalásnál csak a víz közelségére koncentráltak, arra már kevésbé, hogy lehető‘leg az a beach ne a Bora-bora legyen

A Bora-borán van a nagy élet egyébként nap közben. Ez egy kilométeres partszakasz, ahol mindenhol szól a zene, és napágyat csak örökölni lehet. Gyakorlatilag non-stop buli folyik, ami délután 5-kor fordul kő‘keményre. Ekkor egy hajókürtöt megfújnak, és a tömeg a Bora-Bora Beach nevű hely felé kezd koncentrálódni. Onnantól hajnalig fürdő‘ruhában, maximum sortban megy a party

A feszített életmódból következik, hogy csak a legbevállalósabbak töltenek el két hetet itt nyaralás-bulizás céljából. Mi a hét napra eredetileg 4 bulit terveztünk, amibő‘l nekem 5 lett, Zoli-Viktor párosnak 6, míg a legkeményebb Szepi volt, ő‘ behúzta mind a hét éjszakát.

Persze akinek a neve is Ágoston ždiszkókirálySzabolcs J

Az egyik legemlékezetesebb hely az összes körül a Cafe del Mar nevű part Sant Antoniban. Innen ered a már külön zenei stílust képviselő‘ Cafe del Mar muzsika. Ez amolyan lazulós, lassú elektronikus zene, amire csak úgy ücsörög az ember, és nézi a tengert. A parttal szemben ugyanis két szigetecske között megy le a nap, és az emberek úgy gyülekeznek ide 7 órakor, mintha kötelező‘ lenne. Aztán amikor már borítva van a part heverésző‘ párokkal és pihegő‘ partyarcokkal a nap veszi magát és lemegy.

Na akkor a több ezer ember elkezd tapsolni. Megtapsolják a napot!!!

Á“riási feeling

Utána egy laza vacsora a parton, és mindenki készülő‘dik az esti programjára, hiszen ez közel sem pihenés, azt majd otthon kell a munkahelyeden!

Á‰n az egy hét után olyan szálkás combokkal jöttem haza, hogy simán löktem volna egy 9órás Ironman-t. Számoljuk csak ki! Minden party úgy 8 óra ugrálást jelent Ez még sarokban guggolva is sok, nemhogy átlag fél métereseket szökdelve J

Tehát egy hét után leharcolva, de jó kondiban hazajöttünk, azóta meg készülök az első‘ maratonomra! - ami nem Ironman közben volt.

Elég jól állok, köszönhető‘en Tiestonak! J

 

Hirdetés