Fecsó új feladatok előtt Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2012/11/30
Hirdetés

Minden versenyző életében eljön az idő, amikor egy el kell kezdenie gondolkodni a jövőjén. Merre tovább, miből akar majd megélni? Fecskovics Attila eredetileg, mint olimpiai kvótára esélyes versenyző került hozzánk az Uniqa Team Újbudába. Bár a klubban továbbra is számítunk rá, mint

élversenyző, a korábbi „csak a sport” életvitelén már tavaly változtattunk azzal, hogy egy 4órás munkahelyet szereztünk neki. Úgy gondolom, ezzel Fecsó megtanulta becsülni a munkával megszerzett pénzt, és talán a tehetségére, mint kiaknázható kincsre is másként tekint. Munkájában egyébként példásan helyt állt, sőt már arra kapacitálják, hogy maradjon 8 órában. Mivel a riói olimpiával komolyan számol, el kellett gondolkodnia azon, hogy ebben a 4 éves ciklusban olyan részidős munkát találjon, ami mellett tud majd a triatlonnal 100%-osan foglalkozni. Nos, a terjeszkedő Uniqa Team ebben most úgy tűnik, tud segíteni.

Jelenlegi edzéshelyszínünk, a sportmax2 mellett a jövőben szeretnénk az újbudai Kondorosi úti uszodában is létrehozni egy csoportot. Ennek első állomása lesz az úszás oktatás elkezdése, melyet jelenlegi utánpótlásedzőnk, Márkus Emese már nem tudott bevállalni. Kapóra jött tehát Fecsó, aki korábban már foglakozott úszásoktatással, és igen motivált az új munka elkezdése előtt.

Rengeteg szép eredményed van. Honnan jött az ötlet, hogy úszásoktatással foglalkozz?

Régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy szeretnék az úszással foglalkozni. A sportkarrierem mellett párhuzamosan képeztem magam ezen a területen is. Tudom, hogy az évek alatt megszerzett tapasztalat nem elég, szakmai tudásra is szükség van. Ezért szereztem meg az edzői oklevelet. Az úszás nekem mindig is jól ment, és az évek alatt amellett, hogy nagyon megszerettem, az is nyilvánvaló lett számomra, hogy mennyire fontos elsajátítani már fiatal korban a technikai alapokat.

Miért éppen a XI. kerületben kezded el az úszásoktatást?

Gyakorlatilag könnyű helyzetben vagyok, mert az Uniqa Team Újbuda Sportegyesületben sportolok, így kézenfekvő volt a választás. Ráadásul a reggeli úszóedzéseim egy részét a Kondorosi uszodában végzem. Az úszásoktatással a klub utánpótlás bázisát is szeretném erősíteni. Tapasztalatból mondhatom, hiszen magam is sokat edzem a környéken, hogy Újbuda ideális feltételekkel rendelkezik a triatlon edzésekhez.

Egy élsportolónak nincs sok szabadideje. Hogyan tudod összeegyeztetni a sportot és az „edzősködést”?

Az ebből eredő problémáimmal, azt hiszem lesz kihez fordulnom, hiszem Kuttor Csaba évek óta mindamellett, hogy még mindig sikeres versenyző, irányítja a klubbot és a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A napi rutinommal össze tudom egyeztetni ezt a munkát, ráadásul nagyon izgalmasnak dolog az egyik pillanatban sportolóként a másikban edzőként helyt állni. Jelenleg a klub alap bázisát szeretnénk növelni és szélesebb körben nyitni az úszni és triatlonozni vágyók felé. Nekem a legjobb időben jött a terjeszkedés. Örülök, hogy részt vehetek ebben az izgalmas folyamatban. Ha úgy alakul, hogy edzőtáborba vagy versenyre kell mennem, az edzések természetesen nem állnak meg, hiszen kiváló szakemberek segítségével oldjuk meg a helyettesítést. Itt kell megemlítenem Márkus Emesét, aki évek óta sikeresen viszi az amatőr és gyerek csapatunkat.

Hol lehet jelentkezni, akit érdekel az úszóedzés és kinek ajánlanád, hogy kezdje el?

Szeretnék egy pár iskolába ellátogatni a közeljövőben ahol azokat a gyerekekkel és szülőkkel találkoznék, akiket érdekel ez a nagyszerű sport. Gyakorlatilag bárkit szívesen fogadunk, aki kedvet kapott, hogy szervezett keretek között ússzon. Az úszás egy alapsportág, melyet mindenkinek el kell sajátítani. Fontosnak tartom, hogy megfelelő színvonalú munkával biztos alapokat építsünk a jövő triatlonistái, úszói számára.

A honlapomon rengeteg információ található rólam .

E-mailen az attila.fecskovics@gmail.com vagy telefonon, a 06305464846 számon elérhető vagyok.

Hirdetés