Edzőtábor - Spanyolország Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2012/01/31
Hirdetés

Legújabb helyünk, és úgy tűnik, hogy a jövőben visszajáró vendégek leszünk: Almería, pontosabban onnan bőven északra Garrucha. Mivel vagy 80km-re van Almeríától, hívjuk csak Garruchának. A válogatott, kiegészülve budaörsiekkel, és Uniqásokkal, együtt érkezett Malagába repülővel, ahová, ha ügyes az ember, akár 50alatt is el lehet jutni. Mivel mi csoporttal jöttünk 70körül alakult a jegy. Innen Garrucha igen messze van, majdnem 300km, de ez majd végig autópályán, és a autóbérlés is olyan olcsó, hogy a tábor teljes tartamára béreltünk 4autót. Biztosítással együtt egy Opel Combo 10euro/nap!. Így 3óra alatt lehet Malagából kényelmesen felérni Garruchába, illetve

innentől legalább mobilisak vagyunk. Ez itt fontos, mert az uszoda jelenleg 8km-re van Mojácarban, míg futópálya Aguilasban, 30km-re található. Ezek az utak kihaltsága miatt időben itt nem távolságok, autó nélkül azonban nehézkes lenne.

Egyébként akinek pénz nem számít, repülhet Almeriába is vagy Alicantéba. Mindkettő sokkal közelebb van, mint Malaga, csak némileg borsosabb áron.

Egy magyar úriember, Somogyi Lászlónak köszönhetően minden igényünk azonnal ki van elégítve, kezdve a tökéletes étkezésen keresztül az uszodabérlésig (ez is elég olcsó 10euro/óra/pálya). A környéken az utak minősége kiváló, és az eddigi sláger hely, Kanári-szigetekkel ellentétben lehet menni síkot is. Ráadásul nincs orkán szél. Az autósoktól még egyetlen dudát sem kaptunk, pedig non-stop kettes sorban haladunk, autós kíséréssel. Futáshoz a környéken rengeteg földút van, melyek kellemesen hullámosak, és narancs valamint citrom ültetvényeken vezetnek át.

A szállás, köszönhetően a térségen átsöpört ingatlan boomnak, igazán olcsó, hiszen majd minden szálloda üresen áll, főleg ebben az időszakban. 28euroért/nap félpanzióval egy olyan hotelt kap a sportoló, ahol két ágy mellett az apartmanban teljesen felszerelt konyha, nappali kanapéval, fotelekkel áll rendelkezésre, ingyenes wifivel ellátva.

Úgy gondolom, hogy ha tényleg edzeni akarunk, nem pedig napozni, akkor a 15-20fok közötti hőmérséklet éppen ideális. Kerékpározni főleg rövidben lehet ilyenkor január-februárban is, futni akár atlétában is. Ár/érték arányban tehát abszolút az első helyre teszem eddigi edzőtábor helyeim között, hiszen egy 2hetes tábor kihozható 200ezer forint alatt.

Ami a jövőben még inkább tökéletes helyszínné teszi, hogy a tervek szerint 2013tól a szomszédban felépül egy 25-ös és egy 50-es uszoda, mellettük egy rekortán futópályával. A szállások árai pedig a hatalmas kínálatnak köszönhetően tovább fognak esni. 20-25euro körüli árról megy most a alkudozás ...

Egy szó, mint száz, jövőre visszatérünk, ez bizonyos.

Hirdetés