EB második nap Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2013/06/15
Hirdetés

Ismét a juniorok nyitották a programot, ezútal a fiúk. Az elmúlt idők egyik legerősebb junior magyar válogatottjától joggal reméltünk szép helyezéseket. Az utolsó pillanatban a rövid távú OB-n szépen menő Bicsák Bencét is sikerült cipőskanállal és diplomáciai segítséggel betuszkolni a mezőnybe. Az öt fős küldöttség a lehető legnagyobb, ami már eleve bizonyítja Magyaroszág erejét: Pap Dávid tavaly EB 6ik volt, Brno EK-t nyerte, Király Isti Brno 3ik, ő akkor megy nagyokat, ha felér kerón, amit ráadásul nagyon bír tolni. Anheuer Krisi rövid OB abszolút 3ik helye bizonyítja, hogy jó formában van, Brno 4ik. Szatmári Levi feljövőben volt, Brno 5ik, egyébként meg nagy küzdő. Bicsák Bence lábon kihordott egy mononukleózist, majd viccből 10ik lett a rövid OB-n. Szóval jó érzés öt nyársat tartani a tűzben.

A lekésett briefing miatt fiaink is a mezőny végén mentek be a pontonra, kivéve Pap Dávidot, aki önállósította magát, és odaért időre, így ő rajtszámának megfelelően a második helyen állt a rajtvonalra. A többiek a nem túl ideális bal szélen. Az utolsó pillanatban jött egy szalmaszál esély, hiszen a csehet is lekésték a briefinget, így a mezőny két legjobb úszója a srácok mellől indult. Sajnos úgy néz ki, az ő sebességük sok volt nekik, mert míg a két cseh 1-2 helyen fejezte be az első számot, a magyar fiúk közül a legjobb Anheuer 13iknak ért partot, Pap Dávid 20körül, Szatmári 25, A Király-Bicsák duó valahol 40 körül érkezett. Röviden, az összes magyar lecsúszott az első bolyról, és a másodikért is tepernie kellett Királyéknak. Végül a 10fős szökevény bolyt sikerült a 45fős nagy bolynak megközelítenie 10 másodpercre. A végső döntés tehát a futásra maradt, melyben szintén legalább három magyarnak volt esélye arra, hogy top10-ben érkezzen meg. Az iszonyatosan sűrű mezőnyben végül Bicsák Bence szolgáltatta a bombameglepetést, tizedik lett! Pap Dávidnak ma nem pörgött annyira a lába, 25.helyen érkezett. Szintén nagyon korrekten ment Szatmári Levi, aki első EB-jén 26. lett, 2 mp-cel Pap mögött. 28ik helyen jött be Király Isti míg Anheuer ma a 31ik helyre volt jó a 80 fős mezőnyben.

A váltóverseny nevezését egy kupaktanács előzte meg, ugyanis a legjobb úszó Anheuert kihagyhatatlannak gondolom egy ilyen versenyszámnál. A gyerekek között nem volt vita a cseréknél, így végül a két váltó a következő sorrendben fog holnap rajthoz állni:

Horváth-Anheuer-Vízi-Bicsák illetve Fuchs-Pap-Hargitai-Szatmári.

Hirdetés