Dudás Eszti Ifi Olimpiai Bajnok! Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2010/08/19
Hirdetés

Eszti dobogón
Legmerészebb álmaink váltak valóra a mai nap. Az sejthető volt, hogy az egyéni versenyen legjobb európaiak máris a zsebükben tudhatnak egy érmet, de a megvalósításig azért sok-sok izgalom volt. Először is ugyebár a legjobb két európai versenyző között kellett befutni vasárnap. Ezt Eszter tökéletesen teljesítette. Verseny után picit fanyalogtunk a váltó végleges összetételeén hiszen papíron vannak jobb versenyzők európából, mint az izraeli Baysaron vagy a Portugál Miguel Fernandes. Az osztrák Knabl volt a biztos láncszem de neki utolsó emberként pont az egyéni versenyt meggyőző teljestménnyel nyerő Aaron Barclay jutott ellenfélül. Szóval nem volt pakliban az aranyérem.

Elsőként a lányok kezdek, és minden váltó ide tette a legerősebb versenyzőjét. Ezt tettük mi is. Dudás Eszti nem vallot szégyent, de a japán Szato ismét ellenállhatatlan volt, és magasan elsőként váltott. Mögötte meglepetésként Amerika 2, majd Amerika 1 és csak utána a nagy esélyes Óceánia 1, majd ötödikként Európa 1. Hankó Gábor Európa 3 csapatát a 8ik helyen vette át.

Jöhettek a fiúk, ahol a portugál srác hatalmasat futott, és a harmadik helyre hozta fel csapatunkat. A gond csak az volt, hogy közben Amerika 2 és Amerika 1 összefogott, és közös erővel 40mp-es előnyt kovácsoltak. Ez ebben a műfajban nagyon soknak számít. Közben Hankó is nagyot ment és ötödik helyre hozta fel csapatát!

Jöhettek újra lányok, nálunk a gyenge láncszemnek hitt izraelivel. Nos, Baysaron az Óceániai váltóval feltekert a vezető Amerika 1-re, ahonnan végre leszakadt az Amerika 2-t képviselő lány. Ekkor körvonalazódott először az érem! Persze szerettük volna, ha minél fényesebb, azonban az Óceániát képviselő új-zélandi lány jobb futónak számított. Baysaron viszont extázisban futva végig ott maradt ellenfelén, nyitva hagyva a lehetőséget utolsó "emberünknek" Knablnek, hogy megharcoljon az aranyért.

Utolsó emberként a vezető csapatban az egyéni versenyben "sehol sem" végzett argentín versenyző ment, bizonyos Diaz. Mindenki elkönyvelte, hogy a Barclay-Knabl duó a maga arany és bronz érmével a zsebben megeszi a magányos dél-amerikait. Hát nem ette! Diaz kitartott kerékpáron az élen, és igen meggyőzően őrízte előnyét futáson is. Láthatóan mindkét versenyző elkönyvelte magában, hogy itt bizony az ezüstért megy majd a hajrá, amikor jött a hír, hogy Diaz egy, a depóban elkövetett szabálytalanság miatt 15mp-es büntetésre számíthat, amit a cél előtt 50m-rel felállított zónában kell letöltenie. Gyorsan kirohantunk a versenyzők elé, és tájékoztattuk őket, hogy ha 15mp-en belül kerülnek, akkor az arany a tét. Erre mindketten órási finishbe kezdtek, és óriási meglepetésre és örömünkre a párharcból Knabl, azaz a "mi fiúnk" jött ki győztesen, megszrezve ezzel Dudás Esztinek is a váltó aranyérmet! Hankó Gábor Európa 3 tagjaként egy hatodik, "pontszerző" helyet könyvelhetett el.

Ezzel az eredménnyel a triatlonsport végre letette névjegyét egy Olimpián is, ha még csak Ifin is. Végre nem fű alatt voltunk jelen, hanem mindkét versenyző igen értékes helyezéseket ért el, melyre a jelen lévő sportvezetők is felkapták a fejüket. Hatalmas gratuláció tehát mind Hankó Gábornak, mind Dudás Eszternek, és reméljük jó formájukat megtartják a szeptemberi, budapesti VB-ig.

Hirdetés