Brno, junior Európa-kupa beszámoló Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2013/05/26
Hirdetés

A hétvége nagy eseménye a brnoi junior Európa-kupa volt, ami az EB-re is válogatott. Klubunkból hatan vettek részt, mind a hatan kijutási reményekkel. Fuchs Reni, Horváth Zsani, Pap Dávid és Anheuer Kristóf már lazábban versenyezthetett, hiszen már a tiszaújvárosi ranglista versennyel biztosították helyüket a válogatottban, nagyjából ez igaz volt Szatmári Levire is, de neki azért még bizonyítania kellett, míg az első éves ifi Fuchs Dóri (4évig juniorban indul még...) eddig a futásoknál rendre megakadt, így neki nagyot kellett mennie ahhoz, hogy a kétkedőket meggyőzze.

A fiúk versenye álomszerűen kezdődött, hiszen mintha megbeszéltük volna előre, három újbudai szökött kerékpáron, és bár a végére épp befogta őket a mezőny, erődemonstrációnak nem volt utolsó. Futáson a külön tekerés legkevésbé Pap Dávidot viselte meg, aki brutális futással nyerte a versenyt. Az Anheuer-Szatmási duo már szépen küzdött saját izomzatával és a fáradtsággal, és ketten (egy orosz és Király Pisti) utol is érték őket. A 4ik, 5ik helyük azért mindenképpen biztató. A magyar csapat pedig ezzel a tehetséges négy fiatallal ki is alakult. Durva, hogy EK top5 az utolsó beszállókártya...

Lányoknál szintén magyar szökés, benne a szintén újbudai Horváth Zsanival, aki számomra is meglepetésként egy egy perces párosban elkövetett elkerékpározást követően egyik legjobb futását adta elő, és élete első EK-ját nyerte. Soha rosszabbkont, mint EB előtt! A legnagyobb meglepetést viszont az üldöző bolyban utazó Fuchs testvérpár okozta. Negatív meglepetésként a depóban Reni, aki képes lehetett volna arra is, hogy Zsanit utolérje, elcsúszott kerékpárjával, és kifordult a bokája, ami miatt a verseny feladására kényszerült. Reméljük, hogy legnagyobb EB esélyesünk nem sérült le súlyosan. Dodó viszont a korábbi megakadásait feledtetve, a 2ik futóidővel (!!!) a harmadik helyen végzett. Soha rosszabb bemutatkozást.

A tiszaújvárosi betlije miatt az ő kerettagsága még nem 100%, de ha van igazság, bekerül. Meglehetősen vicces (vagy inkább siralmas) lenne, ha azért nem lenne válogatott, mert sorsdöntő futama előtti napon a hátán vitte ezüstig csapatát, míg más nem is versenyzett. Majd az EB válogató futamban 11 mellúszó amatőr közé teszik úszáson, aminek köszönhetően 2ik bolyba szorul, ahol rommá kerékpározta magát a semmiért. Nem meglepő módon utána csak szédelgett futáson. Úgy gondolom, a kétkedőknek elég bizonyítékkal szolgált, hogy helye van a válogatottban!

Ha ez bekövetkezik, akkor a maximum 8fős junior válogatottból hat az Uniqa Team Újbuda SE versenyzője lesz! 75%-os hatékonyság.

Hirdetés