Menü

2013.05.26.     Hozzászólás 5

Brno, junior Európa-kupa beszámoló

A hétvége nagy eseménye a brnoi junior Európa-kupa volt, ami az EB-re is ...

A hétvége nagy eseménye a brnoi junior Európa-kupa volt, ami az EB-re is válogatott. Klubunkból hatan vettek részt, mind a hatan kijutási reményekkel. Fuchs Reni, Horváth Zsani, Pap Dávid és Anheuer Kristóf már lazábban versenyezthetett, hiszen már a tiszaújvárosi ranglista versennyel biztosították helyüket a válogatottban, nagyjából ez igaz volt Szatmári Levire is, de neki azért még bizonyítania kellett, míg az első éves ifi Fuchs Dóri (4évig juniorban indul még...) eddig a futásoknál rendre megakadt, így neki nagyot kellett mennie ahhoz, hogy a kétkedőket meggyőzze.

A fiúk versenye álomszerűen kezdődött, hiszen mintha megbeszéltük volna előre, három újbudai szökött kerékpáron, és bár a végére épp befogta őket a mezőny, erődemonstrációnak nem volt utolsó. Futáson a külön tekerés legkevésbé Pap Dávidot viselte meg, aki brutális futással nyerte a versenyt. Az Anheuer-Szatmási duo már szépen küzdött saját izomzatával és a fáradtsággal, és ketten (egy orosz és Király Pisti) utol is érték őket. A 4ik, 5ik helyük azért mindenképpen biztató. A magyar csapat pedig ezzel a tehetséges négy fiatallal ki is alakult. Durva, hogy EK top5 az utolsó beszállókártya...

Lányoknál szintén magyar szökés, benne a szintén újbudai Horváth Zsanival, aki számomra is meglepetésként egy egy perces párosban elkövetett elkerékpározást követően egyik legjobb futását adta elő, és élete első EK-ját nyerte. Soha rosszabbkont, mint EB előtt! A legnagyobb meglepetést viszont az üldöző bolyban utazó Fuchs testvérpár okozta. Negatív meglepetésként a depóban Reni, aki képes lehetett volna arra is, hogy Zsanit utolérje, elcsúszott kerékpárjával, és kifordult a bokája, ami miatt a verseny feladására kényszerült. Reméljük, hogy legnagyobb EB esélyesünk nem sérült le súlyosan. Dodó viszont a korábbi megakadásait feledtetve, a 2ik futóidővel (!!!) a harmadik helyen végzett. Soha rosszabb bemutatkozást.

A tiszaújvárosi betlije miatt az ő kerettagsága még nem 100%, de ha van igazság, bekerül. Meglehetősen vicces (vagy inkább siralmas) lenne, ha azért nem lenne válogatott, mert sorsdöntő futama előtti napon a hátán vitte ezüstig csapatát, míg más nem is versenyzett. Majd az EB válogató futamban 11 mellúszó amatőr közé teszik úszáson, aminek köszönhetően 2ik bolyba szorul, ahol rommá kerékpározta magát a semmiért. Nem meglepő módon utána csak szédelgett futáson. Úgy gondolom, a kétkedőknek elég bizonyítékkal szolgált, hogy helye van a válogatottban!

Ha ez bekövetkezik, akkor a maximum 8fős junior válogatottból hat az Uniqa Team Újbuda SE versenyzője lesz! 75%-os hatékonyság.

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Péé 2013.05.30.   12:29

  Péé

  legközelebb írjátok : adminkristóf, azt nehezebb elkúrni. tetszik a párhuzam, Horváth Zsani és Messi. Uniqa és Barcelona. :) kicsit erős, de hát Csabi nem (csak) a szerénységéről híres! Amúgy meg q(r)w(a) hozzászólónak üzenem, hogy csináljon egyesületet, (persze lehet, hogy már van) és vigye az összes felsorolt gyereket, és Messit is. Lehet ez sem olyan egyszerű. Jó edzést! Jó versenyzést! Péé (Fegyver)

  válasz erre...

 • Verrasztó Gabriella 2013.05.29.   14:54

  Verrasztó Gabriella

  Ennyi Uniqás és mindnek a Kuttor/ Sumi az edzője. Csabi be kell látnod, hogy ez több, mint bosszantó! :)

  válasz erre...

 • AnhEuer Kristóf 2013.05.28.   08:05

  AnhEuer Kristóf

  Mr qw igazán felvállalhatná a saját nevét, csak hogy legközelebb kisegíthessem a nevem írásmódjában! Meg az utánpótlásnevelés rejtelmeiben.

  válasz erre...

 • kuttor.csaba 2013.05.27.   17:03

  kuttor.csaba

  Kedves anonim barátom: ezek szerint Messire csak az Argentinok, Ronaldora pedig csak a portugálok legyenek büszkék igaz? Jelenlegi edzőjüknek semmi köze a teljesítményükhöz. Gratulálok az épületes hozzászóláshoz! Pár javítani való: Pap Dávid, így egy p-vel, Anheuer és nem Anhauer. Ő egyébként talán 4 éve volt utoljára Budaörsi, igen ezt pedig rövid ö-vel!

  válasz erre...

 • qw 2013.05.26.   19:35

  qw

  Hmmm. Fuchs Reni - Villám, Budaőrs, Fuchs Dóri - Villám, Budaőrs, Szatmári Levi - UTE, Anhauer Kristóf - Budaőrs, Horváth Zsani - Villám, Papp Dávid - Villám. Azaz 6db full saját nevelésű Uniqás versenyző. Van mire büszkének lenni. A srácoknak egyébként grat.

  válasz erre...