Beszámoló a rövid távú OB-ról Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2013/06/02
Hirdetés

A legfontosabb országos bajnokságnak újra Balatonfüred adott otthont, immáron nyolcadik alkalommal. Az Uniqa Team Újbuda csapatának a célja az volt, hogy a csapatversenyek megnyerése mellett, egyéniben is megszerezzen legalább egy bajnoki címet.

Először a férfiak ugrottak a cseppet sem hívogató, 14fokos vízbe. Az 1500 méteres úszás során két komolyabb boly alakult ki. Az elsőben kapott helyet Anheuer Kristóf és Fecskovics Attila, míg Kuttor Csaba és Ruzsás Dávid épphogy lecsúszott a csatlakozásról és a mieink két nagy riválisát, a bajai Faldum Gábort és az Agriás Rendes Csabát is a sorai közt tudó második bolyban kezdhették meg a második számot. Kerékpározás során megérkezett a zápor, így a középső szám irreális körülmények között zajlott. Az amatőrök körözése, a pályára be-betévedő Tour De Pelso versenyzők, a pályát biztosító emberek képzetlensége rengeteg veszélyhelyzetet idézett elő, és csak a jó Istennek köszönhető, hogy komolyabb baleset nem történt. Kuttor és Ruzsás kezdetben nem segítette a második boly haladását, hiszen a győzelemre esélyes Fecskovicsra nem akarták felhúzni az üldözőket, de Fecskovics hátra szakadásával a helyzet megváltozott, és a tempó élénkebb lett. Ennek ellenére mintegy egy perces hátránnyal futhatott ki az újbudai hármas az élboly mögött. A bajnoki cím hamar nyílvánvaló lett, hogy a budaörsi Tóth Tamásé lesz, aki elhúzott mindenkitől. A második helyen nagy örömünkre szinte végig a még junior Anheuer Kristóf futott, akit csak a legvégén ért utol, a hátulról első időt repesztő Faldum. Negyedik a TVK-s Balogh lett, ötödik helyre a 3ik legjobb futással Fecskovics érkezett, míg hatodik a Mogyis Czigány lett. Ruzsás és Kuttor ezúttal a 7ik-8ik helyre voltak jók. Az mindenesetre elég biztató, hogy az OB top8 versenyzőinek fele Uniqás volt! A csapatversenyt természetesen így sikerült is megnyernie az újbudai fiúknak.

Lányoknál az élboly sokáig három fős volt, melyben két Uniqás (Dudás és Horváth), illetve a TVK-s Szakály kerékpározott. Rájuk legveszélyesebb a Csomor-Zelinka páros volt, akik elsősorban hosszútávú versenyken indulnak, de egy ilyen kemény pályán kerékpáros tudásukat érvényesíteni tudják. Csomor itt át is vette a vezetést, míg Zelinka és a három lány együtt kezdték meg a futást. A négyesből a legjobb futó Dudás Eszti volt, így az ezüstérmet ő szerezte meg, a harmadik helyre Szakály Zsuzsi érkezett, míg a junior korú Horváth Zsani nagyon szép versenyzéssel a negyedik lett. Pap Eszti a nyolcadik helyen végzett, így csapatban nőknél is Uniqás győzelem született, ugyanígy mindkét nem küzdelmeiben a juinor bajnoki címeket is újbudai sportoló nyakába akasztották!

Hirdetés