Az élet nem habostorta Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2010/02/25
Hirdetés

DSC00127
 

A fenti örökbecsű mondást szoktam ismételgetni, amikor az egyébként igen kemény, harcedzett triatlonos tanítványaim elkezdenek egy nyavalygó kislányhoz hasonlítani. Ez a furcsa metamorfózis akkor játszódik le, amikor egy két hetes edzőtáborban csupán egy pihenőnap van betervezve. Ráadásul idén az első fele 7 edzésnapot tartalmaz, mert pénteken jöttünk, de csak szombaton megyünk.

Juhéjj! - mondom én.

Apicsába! - mondják ők.

Na, most elérkeztünk ahhoz a kényes ponthoz, amikor három férfi helyett három kislányt kell erőfeszítésre bírni nap, mint nap. Ez nem egyszerű mutatvány, megvan a trükkje, hogyan kell észrevétlenül úgy alakítani a dolgokat, hogy azt higgyék, lazítottam a dolgokon, közben meg simán lenyomnak mindent... J

A kis buták!

Anno Széles Sanyinál láttam, hogy a gyerekek össze-vissza csalnak. Kötelet húznak, hipoxiáznak a falnál, kimennek pisilni, satöbbi.

Komolyan nem látod, mit megy itt? - kérdeztem Sanyit.

Persze, hogy látom! - válaszolta. Csak miközben ők annak örülnek, hogy lenyesnek 200 vagy 400métert a napi penzumból, addig én pontosan bekalkulálom ezt a tervezésnél, és 8000 méter helyett pont az a 7600 körüli edzés alakul ki, amit akartam.

Vöri bá’-nál az UTE-ban ez úgy volt, hogy mondjuk egy 10x400-as edzésnél, hetediknél megkérdezte, szeretnénk-e végezni hamarabb, esetleg egy túrós batyut is feldobott a büféből motivációnak. Erre mi balgák, ahelyett, hogy elkolbászoltunk volna még 1200m-t szép gazdaságos tempóban, odavertünk egy uszoda csúcsot…

Most én úgy ügyeskedek, hogy például a délutáni futásból délelőttit csináltam. Persze erre azt fogja mondani a kisKirály, hogy ez az ő ötlete volt, de látni kell, hogy innentől nem sok esélye van a saját ötlete miatt nyavalyogni, hogy miért ilyenkor, és miért ennyit?

Vagy például elmondom, hogy GA2 alján kell, sőt kötelező tekerni egy 12km-t. Ez egy kellemesen kellemetlen pulzustartomány. Az alján elvan az ember sokáig, a teteje viszont már tud fájni. Ha azt mondom, menjenek a tetején, elküldenek melegebb - ennél is?- éghajlatra.

Inkább azt javasoltam, hogy váltsuk egymást 30mp-ként. A 4-ik váltásnál garantált a GA2 teteje…

Ki vállalná azt a blamát, hogy lassabban megy, mint akitől kapta a vezetést?

Senki… J

Megolajoztam még a dolgot azzal, hogy belöktem, itt a Major Joe 18:30alatt felment egyedül. A Csortos Imit úgy kellett lelőni a végén, mert ott lebegett előtte a bűvös idő.

19:30 lett, de gyanítom, lesz még ennél jobb.

Ennek a hétnek lassan vége, a jövő hétre újabb merényleteket és trükköket kell kitalálnom.

Hála istennek a versenyszellem - Race Ghost? J - még működik.

Erre mindig építhetek. J

 

 

Hirdetés