Hová menjünk síelni családdal - Nassfeld

Hová menjünk síelni családdal - Nassfeld

Kakuk András
Pintér László
Kakuk András - Pintér László
2014/11/24
Frissítve:
2023/11/29
Octi, hógarancia és 10 év alatt ingyen
Hirdetés

Hógarancia Nassfeld

Nassfed nem kevesebbet állít, mint hogy garantálja, hogy lesz hó minden pályán. A síterep egészen 2000 méterig kúszik fel a környező hegyekre, így magasságának köszönhetően az egyik leghóbiztosabb. Ha a globális felmelegedés közbeszólna, akkor sincs probléma, hiszen a pályarendszer 100%-a hóágyúzható.

Családi síterep

Családi síterep
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Gyerekpályák Nassfeld

Ha van hó, akkor már csak sípálya kell, ami megfelel a gyerekeknek is. Aki teljesen kezdő, nem is kell, hogy felüljön a felvonóra. A völgyállomás mellett kialakított kezdő területen addig gyakorolhat, amíg meg nem szerzi a kellő magabiztosságot. Ráadásul ide még bérlet sem kell, hiszen speciálisan erre a területre 3 órás jegy is váltható 8 eurós, igen korrekt áron.

Aki beszáll a gondolába, az a középállomáson Tressdorfer Alm-on egyből a helyi síiskola karjaiba esik. Az NTC magyar oktatóval is szolgál, fontos azonban figyelembe venni, hogy Gergő (az oktató) igen népszerű, és csak egyéni oktatást vállal, csoportot nem, így javasolt jó előre helyet bérelni nála. Aki kimarad Gergő óráiról, az se búsuljon, a Tressdorfer Alm-on található kék pályákon gyakorolhat. Ha megunta a helyszínt, akkor sincs gond, mind a 3 hegyet be tudja síelni kék jelzésen. A síterepen három síiskola, négy biztosított gyakorlópálya, valamint gyakorlóliftek és varázsszőnyegek várják a lurkókat.

A 22-es pálya aljában pedig olasz pizzát majszolva élvezhetjük kis családunk fejlődését.

Vigyázz, polip! Gyerekmegőrző, mini klub

Hohó, de mi van akkor ha kicsi a gyerek, megunja a sízést hamar, vagy egyáltalán nem akar? Anyu és apu biztos szeretne egy kis időt magának, és Nassfelden erre is van megoldás. A Tressdorfer Alm-i megállóban gyerekmegőrző működik. A gazdagon berendezett óvodában mókás játékok, színes ceruzák, építőkockák, gyerekmozi és nagyon kedves óvónők várnak. Itt van továbbá Nassfeld saját házi tengeri kedvence, Octi, a polip, aki persze nem bánt, cserébe viszont remekül síel (nem, nem kell nyolc léc neki). Ennél már csak a gyermekek nyelvén ért jobban. A gyermekklubban találkozhatsz vele. Amíg a szülők a nagyobbaknak szóló pályákon hasítanak, a csemeték új barátaikkal a legjobb kezekben lesznek. Octi mind a nyolc kezével vigyáz rájuk.

Nassfeld gyerekparadicsom

Nassfeld gyerekparadicsom
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Gyerekeknek ingyen!

A legjobbat most mondjuk: a "Ski Surprise" akciós hetek során 10 éves kor alatt a szállás és síbérlet ingyenes. A "Family Special" akció keretében pedig a tíz év alatti gyermekek számára a síkölcsönzés ingyenes.

Bár nem ingyenes, de szintén kihagyhatatlan ajánlat a "Kids Surprise" napijegy. A szezon során minden szombaton a tíz év alatti gyermekek mindössze tíz euróért használhatják a sípályákat.

Sítároló

A sídepó az egyik legnagyobb segítség, főleg a faternak. Saját tapasztalatból mondom, nem olyan jó 4 pár síléccel cipekedve közlekedni. Nassfelden erre is van megoldás. A Millenium Express felvonó völgyállomásánál kialakított fűtött depóban tárolhatod a sífelszerelést, így nem kell minden nap hazacipelni a gyerekeid helyett. Ennek ára 9,50 euró/éj, Premium Partner szállások vendégeinek 6,50 euró/éj a díja.

Sőt, mellékszezonban (december 23. előtt vagy március 17. után) a gyerek sífelszerelést sem kell utaztatni. 15 éves korig 1 euró per napért lehet teljes felszerelést kölcsönözni a gyereknek. Felnőttnek ugyanez 10 euró, ami szuper ajánlat.

Családi ajánlatok Nassfeld
 

Hirdetés