Thule Chasm 90 L

Thule Chasm 90 L

Kakuk András
Kakuk András
2017/01/17
A trendi elpusztíthatatlan
Hirdetés

Duffel táska

A „duffel” táskák a Wiki szerint a belga Duffel településről kapták nevüket, ahol először gyártottak erős, tartós vászonból henger alakú táskákat. Manapság az ilyen alakú, erős anyagból készült sport-, illetve katonai táskákat hívják így, amire magyar megfelelőt még nem hallottam.

Minden esetre egyre több nemzetközi márka jön ki hasonló termékkel, többek között - legnagyobb örömömre - a Thule is.

 

Thule Chasm 90 L Forrás: Mozgásvilág.hu
Thule Chasm 90 L
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Imádom ezeket a strapabíró, vízálló anyagból készült táskákat aminek nagyobb változataiba a teljes életem elférne.

A táska piacon egyre számottevőbb svéd márka Chasm-nek keresztelte el duffeljét.

Az innovációiról is ismert skandináv cég meghazudtolta volna önmagát, ha nem tervezett volna bele 1-2 ötletet, funkciót az alapból egyszerű táskába.

 

Ha akarom hátizsák, ha akarom válltáska

A legtöbb duffel táska egyben hátizsák is, azaz háton is hordható. A nagy méretű 70, 90 literes vagy annál nagyobb űrtartalmú táskáknál ez igen hasznos tud lenni, de akár bosszantó is lehet, ha egyszerűségén csorbát ejt a 2 vállheveder. Repülős utazásnál, pedig egyértelműen hátrány, ha a célállomáson enélkül érkezik meg, mert útközben leszakadt valahol.

 

Ha akarjuk hátizsák, amit hátméretünkre tudunk állítani de egy mozdulattal válltáskáva tudjuk alakítani a duffelt, még eggyel pedig kézitáskává. Forrás: Mozgásvilág.hu
Ha akarjuk hátizsák, amit hátméretünkre tudunk állítani de egy mozdulattal válltáskáva tudjuk alakítani a duffelt, még eggyel pedig kézitáskává.
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

A Thule egyszerűen kezelte a helyzetet és a vállhevedert levehetővé, sőt állíthatóvá tervezte, aminek következtében lehetőségek tárháza nyílik meg előttünk. Ha akarjuk hátizsák, amit hátméretünkre tudunk állítani de egy mozdulattal válltáskáva tudjuk alakítani a duffelt, még eggyel pedig kézitáskává.

Apróság de említésre méltó, hogy hátizsák funkcióban a kézi füleket le tudjuk fogatni egy csattal, hogy ne zavarjon. Tényleg apróságnak tűnik, de nekem mindig sikerül a kézi fülbe bebújtatnom a karomat ha hátizsákként akarom használni, így néhány percig Laokón csoportot játszani.

 

a felső cipzár kb. ¾ -ig felsliccelt, nagyobb teret hagyva a cuccunk pakolására. Ennek és a cipzár ívelt vonalának köszönhetően, az egyik végében lévő értéktartó belső zsebhez könnyen hozzáférhetünk Forrás: Mozgásvilág.hu
a felső cipzár kb. ¾ -ig felsliccelt, nagyobb teret hagyva a cuccunk pakolására. Ennek és a cipzár ívelt vonalának köszönhetően, az egyik végében lévő értéktartó belső zsebhez könnyen hozzáférhetünk
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Tetszetős, hogy a felső cipzár kb. ¾ -ig felsliccelt, nagyobb teret hagyva a cuccunk pakolására. Ennek és a cipzár ívelt vonalának köszönhetően, az egyik végében lévő értéktartó belső zsebhez könnyen hozzáférhetünk. Ha ezt a lehetőséget másnak nem akarjuk megadni, akkor külön rendelhető hozzá lakat is. Egy külső zsebet is terveztek az alkotók, melyet gondosan vízálló cipzárral láttak el.

Ha az összes technikai tulajdonság hidegen hagy és egyszerűen egy szép táskát akarsz, akkor sem fogsz csalódni a Chasm-ben. A zsákok 4 fajta színkombinációban kaphatók melyek közül a visszahúzódóak és az excentiruksak is találhatnak megfelelőt.

 

Hirdetés