Az úszás ünnepe

Az úszás ünnepe

(x) - Támogatott tartalom
2015/03/02
24 órás rajongás az úszásért

Hazánk sportolói évtizedek óta kiemelkedő eredményeket érnek el a vízi sportok területén. Mára már számos nagyvárosban adottak a lehetőségek, hogy a vízisportok szerelmesei akár amatőr, akár profi szinten hódolhassanak szenvedélyüknek, de egyedülálló, ahogy Kecskemét városa önálló rendezvény megszervezésével tiszteleg a vízisportok előtt. Az „Univer24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű esemény nem verseny, hanem 24 órás, hosszútávúszó erőpróba, ahol amatőr és profi úszók 100 méteres táv megtételétől kezdve akár 24 órát is a medencében tölthetnek.

„A rendezvény jól példázza városunk elkötelezettségét a vízisportok támogatása mellett. Célunk egyrészt, hogy e kiváló mozgásformát népszerűsítsük a városunkban és annak környékén élőknek. Másrészt az elmúlt években megkezdődött komoly szakmai munka jó alapot ad arra, hogy a közeljövőben Kecskemét városa is Európa és a világ élvonalába jutó sportolókat neveljen ki a vízisportokban is. Nagy öröm számunkra, hogy az Univer Product Zrt. elkötelezte magát a sportág támogatása mellett. A kiváló létesítményünk, és a stabil szakmai háttér mellett immár olyan támogatóval is rendelkezünk, amelynek köszönhetően nagy jövője lehet városunkban a vízisportoknak” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, az esemény fővédnöke.

 

Az Univer24 2015. február 28-án 11 órakor kezdődött, és pontosan 24 óra múlva, már a tavasz első napját átlépve, 2015. március 1-én 11 órakor fejeződött be. Az esemény helyszíne a Kecskeméti Fürdő nagymedencéje, ahol 24 órán keresztül profi és amatőr sportolók együtt és felváltva úsznak.

Az úszás ünnepe esemény teljes ideje alatt - azaz 24 órán keresztül - két hosszútávúszó, Hajdú László, Dr. Rentka László és csapatuk úszik az erre vonatkozó, nemzetközileg elfogadott szabályok szerint. Ez idő alatt a többi pálya sem marad üresen, hiszen a nappali időszakban több száz úszó, egymást követően legalább 100 métert úszik, lelkesen támogatva a 24 órás hosszútávúszók teljesítményét. Az amatőrök között iskolák és civilek is részt vettek.

 

univer.jpg
univer.jpg

 

Az úszás ünnepe természetesen nem ünnep azok nélkül, akik már aktívan versenyeznek is. Szombat éjszaka országosan meghirdetett csapat váltóúszás kezdődöttk, valódi teljesítmény próba, amelyen 6 fős csapatok indulnak. Cél a minél hosszabb táv megtétele az erre adott 12 óra alatt.

 

„Az Univer24 megrendezése számunkra sokkal többet jelent, mint egyszerű támogatás, hiszen aktív résztvevői is vagyunk. Az Univer mintegy 50 fős csapatot indít mely munkatársaiból és azok családtagjaiból tevődik össze. Több management tag is úszik, másokat gyermekük, házastársuk képvisel az Univer úszó csapatában” – mondta Molitórisz Károly az Univer Product Zrt. vezérigazgatója, majd hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen szép számmal regisztráltak iskolák az eseményre, hiszen jól tudjuk, hogy a jövő zálogát a testileg-lelkileg egészséges fiatalok jelentik. Bízunk benne, hogy az Univer24 rendezvényünk még több fiatalt csábít be az uszodába itt Kecskeméten és más városokban egyaránt.”