Sandstone Basecamp softshell kabát

Sandstone Basecamp softshell kabát

2016/11/01
Hirdetés

Ha szeles, csípős esetleg picit nyálkásabb, csapadékosabb időjárásban is szereted járni a természetet, jól jöhet egy softshell kabát, mint például a Sandstone Basecamp modellje. Anyagából eredően szélálló és vízlepergető, azaz kellemesen melegen tart egy tavaszi vagy őszi napon, és neked elég a túrázásra koncentrálnod. 

A Basecamp anyagának 14 000 milliméteres vízállósági adata igen jó – a szabvány szerint az 5000 - 10 000 mm közötti értékkel rendelkező kabátok a könnyed esőben való rövidebb sétákra valók, míg a 10 000 mm felettiek a kitartóbb, nagyobb esőzésekben is alkalmasak - de a varrások nem hegesztettek, így ott be tud ázni a kabát. Szélállóságának köszönhetően testünk hőjét jól őrzi. Puha, bársonyos bélése növeli a melegérzetünk. Magam részéről egyelőre csak bővízű vízeséseken át és gyengén szitáló esőben tesztelhettem, de ezidáig maximális elégedettséggel. 

Ami a zsebeket illeti: kívül kettő van deréknál, egy pedig jobb mellkasi részen. Mindegyik vízlepergetős cipzárazást kapott. Belül egy hatalmas hálós zseb található – térkép, kapucni, egy szál kolbász is elférne benne…

Kapucnija patentszemekkel lecsatolható. Szabása nem túl bőre vett, így például via ferrata vagy kerékpáros sisakra nem igazán húzható fel. Könnyed túrák vagy városi használat során fellépő igényeinket kiszolgálja.

A kabát ujjainak mandzsettája tépőzáras - a bolyhos oldal a más ruházatokon is megszokott kivitelű, ellenben a horgos oldal egy speciális, mely nem szúr, és nem akad bele más bolyhos ruhánkba.

Említésre érdemes még a gumírozott madzaggal összehúzható derék kialakítás.

 

Anyaga: Capilen-X membrános softshell

Vízállóság: 14 000 mm

Légezés: 2000 gramm/24 óra
Hirdetés