Osprey Ariel 55AG WMN

Osprey Ariel 55AG WMN

2016/08/04
Hirdetés
Az amerikai márka anti-gravitációs hátrendszerét már megjelenésekor imádtuk. Idén készült belőle egy nagyobb, 20 kilogramm feletti terheléshez tervezett változat is, mely például az Arielre is felkerült. A derékpántra rásimuló, perforált, kb. 2 mm vastag neoprénhez hasonló anyag szinte ráfolyik a hátunkra, körbefogja a derekunk, és úgy oszlatja el rajtunk a súlyt, hogy sehol se érezzük nehezebbnek a táskánk. Hihetetlen érzés, ahogy 18 kilónyi cukorral megpakolt hátit felveszi az ember (a kiállításon így tesztelhette bárki), és csak azt érzi, hogy körbeveszi szorosan a táska a testét, a megszokott váll- és deréktájékon érzett nyomások nélkül. A kényelmünk tovább növeli az állítható  hátmagassága - ennek ellenére külön férfi és női változat is létezik!  

 

Osprey-DSC_0345_resize.jpg Kép forrása: Paraferee  
 
Ami az Ariel  pakolhatóságát érinti: derékpántján kettő cipzáras, a törzs két oldalán egy-egy előre nyíló, elasztikus zseb, míg a törzs hasán egy hatalmas elasztikus rekesz található. Plusz két kompressziós heveder, amivel szintén fel tudunk fogatni cuccokat. A nagy rekesz felülről és az egyharmad magasságban található cipzáron át pakolható. Praktikus a lecsatolható és kis hátizsákként csillagtúrázásokhoz használható kupola. 
Ez a hátizsák sem vízálló sajnos - viszont az esővédő huzat alap tartozéka a táskának. Az ivószatyor használata megoldott. Súlya 2230 gramm - ezzel ez a modell is a nehezebbek közé tartozik.
Osprey a Mountexnél
Hirdetés
Hirdetés