Mauna Mount Meru Hír

2017/10/20
Hirdetés

Mindig örömmel tölt el, ha az outdoor piacon hazai gyártású terméket látok. Szerencsére a bakancsok között is akad ilyen. Nagymarosról érkezik a boltok polcaira a Mauna, melynek termékeit napjainkban többek között a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai is viselik nap-mint-nap, de korábban Erőss Zsolt is ilyen márkájú lábbeliben indult a hegyek fele.

A Mount Meru a strapabíró, középhegységekbe való túrabakancs-kínálat része, bár talpazata kissé lágyabb, B-kategóriájú, ezáltal könnyed benne a lépés, viszont technikásabb, sziklásabb terepen már kényelmetlen. Vibram talpa jó tapadást biztosít nedvesebb körülmények során. Nincs felgumírozva sem az orr, sem a sarok része, ezért használata során érdemes odafigyelni, nehogy belerúgjunk például egy éles sziklába és ezáltal kivágjuk a bőrt.

A Vibram (a mozaik márka név az anyag kitalálójának nevéből ered: Vitale Bramani - alapítva 1937.) talpazat, összetételének köszönhetően kellő tapadást biztosít a nedvesebb sziklákon is, ezáltal téve biztonságosabbá lépéseinket. 

A felső rész két darab borjúbőrből lett összevarrva, bélése membrános textil, így a bakancs vízálló és lélegző - karbantartásánál erre figyelni kell! 

Szára magas, közepesen vastagon szivacsozott. Fémbújtatós fűzésű, rüszt közepénél egyik szem mélyebbre nyúlik, illetve a 8 pár bújtató a szár tetejéig fut fel. Súlya 700 gramm (fél pár). A dobozában találunk egy Tarrago Dubbin waxot is.
Hirdetés