Hanwag Makra Urban

2017/04/10
Hirdetés

A Makra modellen egyszerre fedezhetők fel a strapabíró beszálló/sziklamászó cipők, valamit az utcai sportcipők jegyei. Talán ennek a kettősségének köszönheti vagány kinézetét. Felépítésileg a Salt Rock modellhez hasonlít, csak attól eltérően picit magasabb a rüsztje. 

Felsőrésze Cordura és velúr anyagok kombinációja. Speciális, biokerámikus bélése csökkenti a szagképződést, ami melegebb időben, izzadósabb lábúak számára jó hír. Érdekes része a nyelve, mely a túrabakancsoknál megszokott, a nagyobb vízállóság érdekében bevarrt változat - u.n. békanyelv. De sajnos a Makra Urban nem vízálló, így ez csak látványelem, nem praktikum.

A talpazata, ahogy arra a neve is utal, városi cipőkhöz hasonlóan alacsony felépítésű. A mindennapos használathoz kellően puha A/B keménységű, de azért egy könnyed túrára is elindulhatunk benne. A talpa Hexa4Grip, ami egy több komponensű anyag. Sokszögű mintázata, bár nem agresszív, kellően jó tapadást biztosít sík felületeken, valamint nagyon jó a kopásállósága. Orr részén és sarkán gumírozással megerősített.

Fűzése rendkívül széles, az utolsó szemek egészen a lábujjaknál vannak – akárcsak egy sziklamászó cipőnél, ennek köszönhetően nagyon jól lábfejünkre igazítható. A bújtatók többsége textil. 

A Makra Urban tömege 770 gramm körül van. Elérhető női változatban is.
Hazai partnerüzletek
Hirdetés