Hanwag Bergler

Hanwag Bergler

2017/10/30
Hirdetés

Egy vérbeli klasszikus bakancs, mely nem csak a formájára, hanem tradícionális dupla-varrott talp-kivitelezésére is értendő. A Hanwag azon kevés gyártók közé tartozik, akik napjainkban is készítenek ilyen eljárással még lábbelit. A Bergler waxolt nubukbőr felső része szemet gyönyörködtető dupla-varrással lett rögzítve a szélesebb és igen merev (bár a gyári adat B, érzésre inkább C-keménységű) talpra. Ez a módszer nagyon erőssé és tartóssá teszi a lábbelit – és nem utolsó sorban könnyen újratalpalható.

A szár teteje és hátsó része lépéskönnyítő kialakítású, puha anyagból lett készítve. Nem csak a külseje, a bélése és talpbélése is bőr – mely kialakítás szintén a tradícionális vonalát erősíti. Nyelve szintén bőrből készült, bevarrt (békanyelv).

Talpa a Vibram márka Tessin modellje, mely a kopásállóbbak és sűrűbb mintázatúak közül való. A Vibram (a mozaik márka név az anyag kitalálójának nevéből ered: Vitale Bramani - alapítva 1937.) talpazat, összetételének köszönhetően kellő tapadást biztosít a nedvesebb sziklákon is, ezáltal téve biztonságosabbá lépéseinket. Nagy, blokkos bütykei pedig extra lépésbiztonságot adnak, mivel jól kapaszkodnak a sziklaperemekbe.

Fűzése egészen a szár tetejéig felkúszik, plusz rüsztnél egy-egy szem mélyebben helyezkedik el, így még jobban stabilizálni lehet a lábfejet a bakancsban. 8 pár fém fűzőszem található rajta, melyből az első pár sima bújtatós, a következő 3 pár golyós (Easy Roller) rendszerű, míg a felsők akasztósak. Súlya kinézetéhez hasonlóan tekintélyt parancsoló, 1500 gramm per pár.
Bővebb infó itt...
Hirdetés