Világ Gyalogló Nap Hír

outoor-online.hu
2008/10/08
Október 11-12. World Walking Day hazánkban is. A világ 82 országában megrendezett hétvége a túrázóknak és a kellemes sétát kedvelőknek szól. A rendezvénysorozat célja, hogy a lehető legtöbb embert mozgósítsa a rendszeres testmozgás érdekében.
Hirdetés

Gyalogolj velünk és barátaiddal az ország 122 helyszínén, éljd át a mozgás örömét és élvezd a természet szépségeit a Világ Gyalogló Napon! Erre bátorítanak a World Walking Day kiötlői és hazai szervezői.

 

A nemzetközi mozgalmat a Rio de Janeiro-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára 1992. június 07-én. 1995-ben már a Föld összes kontinensén rendeztek gyalogló napot, hazánk 1999-ben lépett a rendező országok sorába. Idén már a világ 82 országában kerül megrendezésre az esemény.

 

Ízelítő a hazai - Gyalogló Napot redező - települések, kiegészítő programjaiból:

A Bajai (Bács-Kiskun megye) természetjárók a Deák Ferenc Vízügyi Múzeumot tekintik meg gyaloglás közben.

Hobolon és Pécsett (Baranya megye) az állatkertben tett séta után különböző ügyességi, játékos feladatokat rendeznek.

Éjszakai túra

Vésztőn és Békéscsabán (Békés megye) tombolahúzással és közös tornával várják a gyaloglókat.

Szegeden (Csongrád megye) térképes feladatokat lehet kipróbálni a Ligetben szervezett sétán.

Székesfehérváron (Fejér megye) a gyaloglás után kötetlen beszélgetésre várják a mozogni vágyókat a természetvédelemről. A szervezők kiegészítő sportprogramokról is gondoskodnak (frizbi és petanque). Bakonykútiban barlanglátogatással egybekötött sétára hívják a résztvevőket, közben megfigyelhetik a környék növény- és állatvilágát.

Győr-Moson-Sopron megyében a környezettudatos gondolkodással ismerkedhetnek a gyaloglók, ennek keretében szemétszedéssel kötik össze a Világ Gyalogló Napot.

Hajdú-Bihar megyében , több mint 40 helyszínen zajlik a rendezvény, a legtöbb helyen unokák és nagyszülők közös vetélkedője kíséri a gyaloglást. Több helyszínen kerékpártúra is kapcsolódik a programhoz.

Boconádról Pusztafogacsra (Heves megye) gyalogolnak, ahol a helyi lakosok tartanak ismertetőt a település történetéről.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében szintén tombolasorsolással színesítik a programot.

Komárom ban (Komárom-Esztergom megye) a Monostori erődöt látogatják meg a Világ Gyalogló Nap alkalmából. Tatabányán testsúly, testzsír és vérnyomás mérést is végeznek a szervezők a résztvevők körében.

A Szécsény i résztvevők (Nógrád megye) a tanösvényen ismerkednek meg a hazai madár- és vízi világgal.

Cegléden, Csemőn és Sződön (Pest megye) a Pest Megyei Futóhéthez csatlakoznak a gyaloglók. Gödön pedig a Duna parton sétálhatnak a résztvevők.

A Deseda tó partján (Somogy megye) a páratlanul szép látvány jelenti a kiegészítő programot.

Tolna megyében a kiegészítő programok között szerepel a Nagymányoki tájház megtekintése, valamint ellátogatnak a Serenci erdészházhoz is.

Celldömölkön (Vas megye) a gyaloglást követően megemlékeznek az Aradi vértanúkra. Csögénél őshonos állatokat tekinthetnek meg, valamint gombaismerettel is gazdagodhatnak az érdeklődők.

Nagykanizsán (Zala megye) a gyaloglás után egészségügyi méréseken (vérnyomás, vércukorszint mérés) vehetnek részt a gyaloglók. Ezen kívül szellemi totót is rendeznek, és előadásokat tartanak a mozgásról és az egészséges életmódról.

 

További információ: Magyar Szabadidősport Szövetség Telefon: 06-1-460-6815, 06-1-460-6816 Email: info@masport.hu Honlap:

 
Hirdetés