Turista-ünnep a tavaszias őszben Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2010/11/08
A Csillaghegyről a Pilis felé vezető ösvényeket ellepték a túracipős, hátizsákos turisták és futók.
Hirdetés
A napsütéses idő 1400 kirándulót csalt a szabadba november 6-án, a 3. Intersport Túranapon. A Csillaghegyről a Pilis felé vezető ösvényeket ellepték a túracipős, hátizsákos turisták és futók. A ragyogó időben csodálatos kilátás nyílt a 10, 18 vagy 29 kilométeres útvonalak kiemelkedő pontjairól Budapestre, a Pilisre, az őszi színekben pompázó erdőkre. Voltak olyan résztvevők, akik nem is álltak meg az általuk választott táv végén, hanem tovább túráztak, mert olyan szépnek találták az útvonalat és az időt.
 
A Kő-hegyi bányánál található ellenőrzőpontot mindhárom táv indulói érintették, így itt sokan cseréltek tapasztalatot a már bejárt utakról és látványosságokról. Az erdőben nem csak a Nordic Walking kedvelői ragadtak botot, de sokan érkeztek igazi, faágból faragott túrabottal is. A Nagy-Kevély csúcsánál szinte a kirándulók mellől indultak útjukra a paplanernyősök, hogy aztán sokáig elkísérjék őket a levegőből. Az egri várnál látható lovagi játékok idén is megállásra késztették a túrázókat, a bátrabbak az íjászat rejtelmeibe is belekóstolhattak. A visszaúton sokan választották pihenőhelyül a Teve-sziklák árnyékát.
 
Ezen a napon igazi közösséget alkottak a Túranap résztvevői, a visszafelé tartók folyamatosan bíztatták a szembejövőket, hogy már nincs messze a cél, vagy az ellenőrzőpont, és a felhívták a figyelmet az érdekes természeti jelenségekre is.
  A versenyközpontban a visszaérkezőket igazi turista-menü, lilahagymás zsíros kenyér, baracklekváros kenyér és tea várta, amit örömmel lakmároztak a napsütésben. Az udvaron felállított kötélpályát még a legfáradtabbak is kipróbálták egy csúszás erejéig.
A természet szerelmeseinek valódi örömünnep volt a 3. Intersport Túranap.
Képgalériához Klikk ide!
Hirdetés