Túra jakuzzi, alias Hollandkád Hír

Mozgásvilág.hu
2011/11/23
Túrázáshoz ne feledd el magaddal vinni a mobil jakuzzidat, hogy bármikor, bárhol lazulhass...
Hirdetés

 

Floris Schoonderbeek holland dizájner ötvözte a szabadtéri meleg vizű fürdőzést, a szabadtéri sütögetést és a mobilitást egy malacpersely-lábakon álló, fém spirállal díszített, felnagyított csésze formájában.

 

Hollandkád

 

"Használati utasítás": menj ki a természetbe, a 10emeletes panelház tetejére, vagy ahova akarsz, töltsd meg a kádat vízzel, rakj tüzet a spirálban, főzd meg az ebédet és relaxálj a közben felmelegedett vízben.

 

Hogyan főzzek vele? A kádból "kinőtt" spirál tűzhelyként funkcionál. Az aljára rögzített tálcába megrakod a tüzet és a tetején edényben készülhet is a finomság.

 

Hollandkád

 

Hogyan melegszik fel a víz a kádban? A spirál tűzhely gyakorlatilag egy vízvezeték, amiben a melegítés hatására alulról felülre áramlik a felmelegített víz és mivel a kádban lévő vízzel van összekötve a rendszer, ezáltal a kádban kellemes meleg, héderezésre alkalmas fürdővíz jön létre.

A kádban lévő víz hőfokát (vagyis, hogy ne főjenek meg a kádban ülők) kétféleképpen is lehetséges szabályozni. Ha a víz túl meleg kezd lenni, akkor hagyd a tüzet kisebb lángon, vagy egyszerűen csak forgasd feljebb a kosarat a spirálon belül. Ezáltal szabályozható a melegítés, mivel így kevesebb spirálcső érintkezik a tűz hőjével. Minél magasabban van a kosár, annál kisebb lesz a keringés, viszont a tűz hangulata megmarad.

Hollandkád

 

Hogyan lesz egyáltalán víz a kádban?  Bár jó érzés lenne egy hegy tetején, a pazar panorámában gyönyörködve fürdőzni, ha nincs víz a közelben, akkor sajnos hiába húztuk magunkkal a kádat. Bár a kád teljesen mobil és könnyen hordozható, a használatba vételéhez olyan helyre lesz szükségünk, ahol megoldható a hozzávetőlegesen 800liter vízzel való feltöltés (vízpart mellett, kút közelében vödörrel, slaggal, esetleg esővíz begyűjtésével).

 

Hollandkád

 

Hogyan viszem oda, ahova akarom? Mivel az egész szerkezet mindössze 75kg, autó tetején, platón, vagy akár kerékpáros utánfutó (adnak is hozzá kerekeket) segítségével is könnyedén megoldható.

 

Ugyan a vízzel megtöltés kérdése behatárolja a felhasználási helyet, kerttel rendelkezők, a kempingezés szerelmesei bizonyára örömüket lelnék egy mobil jakuzzinak, egy hollandkádnak.

 

Hollandkád

 

Itthon is akad forgalmazója a kádnak, így Neked is lehet sajátod, de ha csak egy nyaralásra, vagy egy barátokkal töltött hétvégére szeretnéd kipróbálni, bérlésre is van lehetőség.

Holland kad.com
Hirdetés