Természetjárás éve 2007

MTRT
MTRT
2007/02/23
A Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága a "Természetjárás éve" keretében az alábbi programokat szervezi az I. félévben...
Hirdetés
Április elején a Velencei-tó-Vértes Kiemelt Térségfejlesztési Tanáccsal közösen megszervezi a " Konferencia az egészségért" konferenciát

, melyen az első napon a rekreáció fogalma kerül tisztázásra, s előadások hangzanak el az egészségmegőrzés, a munkaképesség  és a turizmus kapcsolatáról, összefüggéseiről. Bemutatásra kerül a Magyar Turizmus Zrt. "Természetjárás Éve 2007" kampány, valamint sikeres projekt gazdák, vállakozások mutatkoznak be az országos konferencia résztvevői előtt. A Velencei-tó-Vértes, mint " Rekreációs térség " is bemutatkozik és a második napon a résztvevők - főleg a "királyi" régióból - immár az előző nap tapasztalatiból, elhangzottakból kiindulva tréningen vesznek részt, ahol az együtt gondolkodás és a közös érdekek, célok, megoldások megtalálása, felfedezése lesz a központban.

 
 
Újra "Osztálykirándulást"  szervez a Magyar Turizmus Zrt.Közép-dunántúli RMI  és a KD Regionális Természetbarát Szövetség áprilisban és májusban. Tavaly a kastélyokat, az idén a természet szépségeit, rejtett kincseit  mutatják be közösen  a királyi régióban.   Április 28-án  a "Túrázz a vonatért"  programot azért kerül megszervezésre, hogy a családok, baráti társaságok, iskolások szálljanak ki a buszból, vonatból, egyéb közlekedési eszközökből és közelről ismerjék meg a természetet. Nem titkolt szándék, hogy a mindíg nagyon nehéz feladat elé állított osztályfőnököknek segítsen a két szervezet közösen, tippeket adva a megoldásokra. Most  Veszprém és Porvacsesznek környékére indul az akár 1000 főt is számláló nagy régiós  csapat.. A vonatról leszállva gyalogosan túráznak majd a természetet kedvelők és ismerkednek a még nem igazán ismert természeti szépségekkel. Májusban a Vértesben , Csákváron, a Vértes Naturparkban pusztabuszozáson, szürkemarha lesen vehetnek részt a vendégek, majd a Bakonyban Várpalota és Zircen  lesz a következő állomás, de immár busszal közelítjük meg a helyszíneket és arról leszállva túrázunk, látogatjuk meg a felújított várat Várpalotán, majd a Zirci Arborétum után a Pintér - hegyi parkerdőben pihenünk meg.
 
 
Több Road Show-t is tervez a Magyar Turizmus ZRt. KDRMI. "Csak természetesen - aktív üdülési lehtőségek a királyi régióban" címmel Észak-Magyarországon és az Alföldön több nagyvárosban divatbemutatóval, zenés produkciókkal, kvízjátékokkal járja az országot a KDRMI, hogy kedvet csináljon a Közép-dunántúli utazáshoz.
Májusban indul a Velencei-tó környéki festőversenyek műveiből álló kiállítás országos turnéja, ahol a legszebb festmények, grafikák kerülnek bemutatásra az előző évek terméseiből."
Hirdetés
Hirdetés