Nagyszerű ár-értékű termékek Lengyelországból - Rockland

Nagyszerű ár-értékű termékek Lengyelországból - Rockland

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2022/12/02
Sokszor jártak már nálunk kevésbé neves, nem igazán ismert márka terméke, mely meglepően jól teljesített. Így volt ez a Rockland termékek esetében is. 

A Rockland név hallatán jó eséllyel sokan kérdően néznek, mert egyelőre idehaza még nem ismert a lengyel márka, pedig a kempingezéstől a túrázásig számos outdoor felszerelést találunk a kínálatukban. A RAVEN outdoor-csoport tagja a 2005 óta létező cég, ahol nem kevesebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy kiváló ár-érték arányú, magas minőségű termékeket kínáljanak. Ennek igen csak eleget tesznek, mert nem meglepő módon, az alábbi tesztre érkezett Rockland termoszok és túrabotok jól szerepeltek nálunk is.

Extra stabilitás és nyomaték - túrabotok

Egy megfelelően használt túrabot hatalmas segítség tud lenni túráink során – csökkentheti a térdünk és bokánk terhelését, a combjaink fáradását, valamint extra stabilitást nyújtanak extrém helyzetekben.

Rockland-16
Rockland HORIZON ALU
Rockland-16
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Horizon Alu túrabot

A Rockland Horizon Alu bot ugyan a klasszikus, három részes kialakítású, mégis elég merevre sikerült ahhoz, hogy az én jeti testemet is kellően stabilan tartsa a nagyobb terhelések során is. A gyorszáras szekciórögzítés fenomenális: villámgyorsan csukhatjuk össze, vagy épp nyithatjuk szét a botot, és nagyon jól egyben tartja a szekciókat. Ezzel a rendszerrel elfelejthetjük a körbefogó szerkezetek bosszantó problémáit – a beragadást, a tekergetés ellenére sem rögzülő szekciókat. Ráadásul nem csak a szárak, de maguk a gyorszárkarok is alumíniumból készültek, így ezen alkatrészek is strapabírók. 

Lévén három részes, a bot összecsukott állapotban nem csak 63 cm-es, de azért így is kényelmesen elfér a táskánk oldalán, amikor épp nem használjuk a túra során. Maximum 135 cm-re húzható szét, mely az égimeszelők számára is elégséges méretet biztosít.

Ahhoz, hogy a lábunkról levegyünk terhelését, a botok használatakor a csuklópántoknak nagyon jól és kényelmesen kell tartaniuk. A Horizon pántjai csuklórésznél vékony neoprén betétet kaptak és 3 centiméteresre kiszélesednek, ezáltal komfortosak terhelés közben is. Méretre igazításuk egyszerű: csak fel kell pattintani a markolatok tetejét és máris szűkíthetjük vagy tágíthatjuk a hurkot. És ha már markolatok: rendkívül hosszú, két részből álló markolatot kapott a bot. Az alsó, nagyjából 12 cm hosszú rész EVA hab, míg a felső parafa, hasonló hosszúságban. A hab rész jól jön, ha hosszabb kaptatón haladunk, és nem akarjuk átállítani a bot méretét – plusz kényelmesen markolható. A parafa rész pedig nagyszerű természetes tapintású, mely izzadtságra sem csúszik, így komfortos marad a markolása minden helyzetben – ráadásul antibakteriális! 

A 570 grammos (pár) tömege nem sorolható a legkönnyebbek közé, de a nehéztúl is messze van. Ne feledjük, hogy egy háromrészes (ezáltal oldalanként két-két zárszerkezettel ellátott) alumínium botról van szó! 

Jár hozzá a gumi hegyvédő (szilárdburkolatú útviszonyokhoz), valamint a sár- és hótányér is. Mindezt olyan áron, amiért nem lehet ott hagyni a boltban…

Hidegben melegen, melegben hidegen - termoszok

Egy csípős őszi, illetve hideg téli túra közben nagyszerű élmény egy forró teát, vagy kávét szürcsölgetni, mely élményhez csak egy szuper termoszra van szükségünk, ami jól tartja a hőt, és eléggé strapabíró, hogy a túra során esetleges fizikai behatásokat is jól viselje. De nem csak hidegebb időjáráskor jön jól a termosz, hiszen nyáron nem engedi felmelegedni a beleöntött italunkat. Emellett persze vannak olyan életszituációk, amikor nem folyadékot, mint inkább ételt szeretnénk magunkkal vinni, miközben a hőmérsékletét a lehető legtovább megőrizzük.

Rockland-comet
Rockland COMET
Rockland-comet
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Comet Termosz

Ennek a kifejezetten ételszállításhoz tervezett termosznak hatalmas szája van, így könnyedén hozzáférhetünk a tartalmához - plusz ami talán még hasznosabb, hogy ezáltal egyszerűen tisztíthatjuk. A nagy fedelét tálként is használhatjuk. Ezen részének csak a külseje fém, belül már műanyag található. A termosz teste rozsdamentes acélból készült, mely robosztus és strapabíró szerkezetté teszi. Külseje csúszásmentes festést kapott, így kényelmesebb fogni. Mérete és önsúlya miatt inkább munkába, vagy iskolába tudom elképzelni a használatát.

Főbb jellemzői: rozsdamentes acél, BPA mentes, vákuumos szigetelés, 106×218 mm befoglaló méret, 580 gramm tömeg, 1 literes űrtartalom

Rockland-meteor
Rockland METEOR
Rockland-meteor
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Meteor ételtermosz

Szintén ételtermosz, mely űrtartalmát és befoglaló méreteit tekintve kisebb, mint testvére, így praktikus társ lehet akár rövid utazások során is. Két részlettől eltekintve hasonló, mint a Comet – a még hatékonyabb hőszigetelés eléréséhez ez a termosz dupla vákuumos szigetelésű, illetve fedele nem használható tálként, mely utóbbi fontos szempont lehet választáskor. Praktikus megoldás, a fedélbe található összecsukható, fém kanálvilla (spork) – bár ezt magam részéről biztos nem használnám, mert a fém a fémen való karistolódásától kiráz a hideg, de egy könnyű, műanyag tábori kanállal kiegészítve sem nehéz a szett.

Főbb jellemzői: rozsdamentes acél és műanyag, BPA mentes, dupla vákuumos szigetelés, 95×170 mm befoglaló méret, 388 gramm tömeg, 0,5 literes űrtartalom, spork tartozéka

Rockland-polaris
Rockland POLARIS
Rockland-polaris
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Polaris termosz

Az átlagos, megszokottnál jóval nagyobb átmérőjű, folyadékok melegen vagy hidegen tartására alkalmas termosz, melynek nem csak a teste, de még a fedele is robosztus, rozsdamentes acélból készült - külseje csúszásmentes kialakítású. Fedele pohárként is használható és nem mellesleg duplafalú, így hiába öntünk bele forró folyadékot, kezünket nem fogja égetni. A termoszhoz két különböző kialakítású dugót is kapunk: egy klasszikus csavarost és egy automatát. 

Főbb jellemzői: rozsdamentes acél, BPA mentes, kétféle zárókupak, 91×227 mm befoglaló méret, 500 gramm tömeg, 0,75 literes űrtartalom. A termosz megfelel az EN 12546 - 1: 2002 EU szabványnak, amely meghatározza az élelmiszerek és italok tárolására szolgáló vákuumszerkezeti termékekre vonatkozó követelményeket.

Rockland-galaxy
Rockland GALAXY
Rockland-galaxy
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Galaxy termosz

Klasszikus formájú termosz, melynek nem csak a teste, de a fedele is rozsdamentes acél. Alja csúszásgátló gumírozású, így stabilan áll nem csak síkfelületeken. Fedele pohárként is használható. A termoszhoz két különböző kialakítású dugót kapunk – egy klasszikus csavarost és egy automata belsőmenetest. Űrtartalma és mérete miatt igazi nagyágyú, családok és kisebb társaságok túratársa lehet.

Főbb jellemzői: rozsdamentes acél, BPA mentes, kétféle zárókupak, 84×303 mm befoglaló méret, 607 gramm tömeg, 1 literes űrtartalom. A termosz megfelel az EN 12546 - 1: 2002 EU szabványnak, amely meghatározza az élelmiszerek és italok tárolására szolgáló vákuumszerkezeti termékekre vonatkozó követelményeket.

Rockland Dynamic túrabot

Sokféle túrabot, futóbot található azon a piacon, ahova egy új lengyel márka, a Rockland igyekszik épp betörni. Volt szerencsénk kipróbálni a gyártó “mindenes” modelljét, a Dynamic-ot, mely valahol félúton helyezkedik el a klasszikus túrabot és az intenzív sportolásra, hegyifutásra optimalizált futóbot között. Összecsukott mérete nem éri el a 40 cm-t, ami alkalmassá teszi arra, hogy akár futó hátizsákra is kényelmesen rögzíthető legyen, jó minőségű szivacsos fogása pedig izzadt kézzel sem csúszik. Felépítése egy spéci futóbotnál azért masszívabb és aluminium szerkezetének súlya (500 g/pár a 110-130 cm-es méretben) sem száll versenybe a karbonból készült darabokéval, viszont csatos rögzítési/állítási pontjai egészen biztosan időtállóbbak lesznek egy nagyon kiélezett modellhez képest. Ha valaki egy botot keres, ami túrázásra és alkalomadtán hegyifutásra is alkalmas, akkor a Rockland Dynamicban megtalálja a számítását! A Dynamic 2023-ban lesz elérhető a boltokban.

Nagyszerű ár-értékű termékek Lengyelországból - Rockland-17
Roxkland Dynamic
Nagyszerű ár-értékű termékek Lengyelországból - Rockland-17
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág