Menü

2019.09.21.     Hozzászólás 0

Reggeli olasz módra - OUTDOOR EXPO 2019

Ízelítő az olasz outdoor termékek újdonságaiból.


Az utóbbi években az OUTDOOR kiállítás keretében mindig meghívást kapunk az Italian Breakfast elnevezésű bemutatóra, ahol az olasz sportszer gyártók szövetségének (ASSOSPORT - jelenleg több mint 1000 taggal rendelkezik, de ezek közül igazán outdoor gyártó „csak” olyan 50 cég) 10-12 outdoor iparági tagja egy espresso mellett bemutatja a sajtónak legújabb termékeiket.

Az idei reggelin részvevők közül az AKU, CAMP, DOLOMITI és THERMORE termékeit szemeztük ki nektek:

 

DOLOMITI

Izgalmas és előremutató technológiákat mutatott be a több mint 120 éves márka, melyeknek köszönhetően nem csak rendkívül kényelmes, de ultrakönnyű és tartós lábbelit tudnak készíteni.

 

Dolomitis Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

 

A 3D szövés segítségével a bakancs felsőrésze nemcsak, hogy egy darabból készül, de minden részlete annak elhelyezkedése szerint a legmegfelelőbb kialakítású. Így az orrrész valamint az oldalak talp feletti része nem rásütéssel vagy ráragasztással lett ellenállóbb az éles sziklákkal szemben, hanem a szövést azon részeken úgy alakították, hogy gumírozott hatásúak legyenek! A felső részen pedig rugalmasabb és vékonyabb kialakítást kapott, mely a membrános béléssel együtt kiváló szellőzést biztosít.

A talpazat három részből épül fel, mivel az orr-, a közép- és a sarok-részek különböző komponensű anyagokból állnak, így biztosítva a sarok résznél kellő csillapítást, a talp közepénél kellő rugalmasságot, az ujjaknál pedig merevséget. A talp nem a legtöbbször látható Vibram cégtől érkezik, hanem a Michelintől, mivel a gyártó tapasztalata szerint ez nedvesebb körülmények között jobban teljesít.

Összességében pedig nem csak izgalmas, de szép lábbeliket alkottak - nekünk nagyon bejöttek!

 

AKU

Az Aku standján minden évben hosszasan szoktuk csodálni a bőr lábbeliket, de idén beleszerettünk az új, könnyű és ergonómikus túra lábbelijeikbe is. Az idei évben két szuperkönnyű magasszárú- és félszárú modellt mutattak be nekünk.

 

Aku Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

 

A félcipő felsőrésze 3D szövéssel készül, melynek segítségével az egy darabból készülő felsőrész nagyon kényelmes és ahol kell, strapabíróbb. Az orr- és sarok részeknél vékony laminálást is kapott, melyek extra védelmet biztosítanak a kövekkel szemben. Természetesem membrános béléssel kapható, így vízálló és jól szellőzik. 

A magasszárú túrabakancs szintén a pillekönnyű súlycsoportba tartozik. Textil felsőrészét laminálásokkal erősítették meg, míg az orrán extra gumírozás véd a kövekkel szemben. Szintén membrános béléses, így a vízállóság és szellőzés biztosított. Mindkét lábbeli a hazai ösvényeken való túrázáshoz kiváló választás lehet.

Ezeken felül a cég törekszik a fenntarthatóságra, így, habár még nem 100%-osan, de egyre több az újrahasznosított anyag a lábbelikben, melynek köszönhetően csökkentik a környezetünk terhelését. Díjazzuk!

 

THERMORE

Pehely, ami műanyag. Röviden így foglalhatnánk össze a hőszigetelő töltőanyagot gyártó cég termékeit.

 

Thermore Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

 

A 100%-ig újrahasznosított anyagokból (többek között PET-palackokból) készült hőszigetelő anyag hőtartása és súlya vetekszik a pehelyével, de mindezeket az időjárásra kevésbé érzékeny módon - azaz elázhatsz benne, nem válik egy nedves, hideg és büdös ruhadarabbá. Ennek köszönhetően nincs szükség olyan -sokszor drágább - külső anyagok használatára, melyek a pelyhet védték eddig az időjárástól. Az anyag ráadásul sokkal tartósabb is, mint a pehely! Kíváncsiak vagyunk, a jövő évi kiállításon, mennyi ruházati cég kínálatában jelenik majd meg, mint kiváló pehely-alternatíva.

CAMP

A Camp 2019-ben teljesen újratervezte a legnépszerűbb Atom Lock HMS karabínerét. A tervezés során a zárszerkezetből indultak ki. A probléma ugyanis az volt, hogy túl sok fajta zár volt a kínálatban, ami a gyártás során túl sok feladatot okozott. A SphereLock nevű zárszerkezetet ezért újratervezték, ami így könnyeben kezelhetővé vált és az új zár nyelve 1 mm-el szélesebbre nyitható. A zár mellett a karabíner maga is megújult, változatlan súly mellett erősebb lett. 

Camp Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

 

Ajánló