Reggeli olasz módra - OUTDOOR EXPO 2019 Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2019/09/21
Ízelítő az olasz outdoor termékek újdonságaiból.
Hirdetés

Az utóbbi években az OUTDOOR kiállítás keretében mindig meghívást kapunk az Italian Breakfast elnevezésű bemutatóra, ahol az olasz sportszer gyártók szövetségének (ASSOSPORT - jelenleg több mint 1000 taggal rendelkezik, de ezek közül igazán outdoor gyártó „csak” olyan 50 cég) 10-12 outdoor iparági tagja egy espresso mellett bemutatja a sajtónak legújabb termékeiket.

Az idei reggelin részvevők közül az AKU, CAMP, DOLOMITI és THERMORE termékeit szemeztük ki nektek:

 

DOLOMITI

Izgalmas és előremutató technológiákat mutatott be a több mint 120 éves márka, melyeknek köszönhetően nem csak rendkívül kényelmes, de ultrakönnyű és tartós lábbelit tudnak készíteni.

 

Dolomitis Forrás: Paraferee - Mozgásvilág
Dolomitis
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág

 

A 3D szövés segítségével a bakancs felsőrésze nemcsak, hogy egy darabból készül, de minden részlete annak elhelyezkedése szerint a legmegfelelőbb kialakítású. Így az orrrész valamint az oldalak talp feletti része nem rásütéssel vagy ráragasztással lett ellenállóbb az éles sziklákkal szemben, hanem a szövést azon részeken úgy alakították, hogy gumírozott hatásúak legyenek! A felső részen pedig rugalmasabb és vékonyabb kialakítást kapott, mely a membrános béléssel együtt kiváló szellőzést biztosít.

A talpazat három részből épül fel, mivel az orr-, a közép- és a sarok-részek különböző komponensű anyagokból állnak, így biztosítva a sarok résznél kellő csillapítást, a talp közepénél kellő rugalmasságot, az ujjaknál pedig merevséget. A talp nem a legtöbbször látható Vibram cégtől érkezik, hanem a Michelintől, mivel a gyártó tapasztalata szerint ez nedvesebb körülmények között jobban teljesít.

Összességében pedig nem csak izgalmas, de szép lábbeliket alkottak - nekünk nagyon bejöttek!

 

AKU

Az Aku standján minden évben hosszasan szoktuk csodálni a bőr lábbeliket, de idén beleszerettünk az új, könnyű és ergonómikus túra lábbelijeikbe is. Az idei évben két szuperkönnyű magasszárú- és félszárú modellt mutattak be nekünk.

 

Aku Forrás: Paraferee - Mozgásvilág
Aku
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág

 

A félcipő felsőrésze 3D szövéssel készül, melynek segítségével az egy darabból készülő felsőrész nagyon kényelmes és ahol kell, strapabíróbb. Az orr- és sarok részeknél vékony laminálást is kapott, melyek extra védelmet biztosítanak a kövekkel szemben. Természetesem membrános béléssel kapható, így vízálló és jól szellőzik. 

A magasszárú túrabakancs szintén a pillekönnyű súlycsoportba tartozik. Textil felsőrészét laminálásokkal erősítették meg, míg az orrán extra gumírozás véd a kövekkel szemben. Szintén membrános béléses, így a vízállóság és szellőzés biztosított. Mindkét lábbeli a hazai ösvényeken való túrázáshoz kiváló választás lehet.

Ezeken felül a cég törekszik a fenntarthatóságra, így, habár még nem 100%-osan, de egyre több az újrahasznosított anyag a lábbelikben, melynek köszönhetően csökkentik a környezetünk terhelését. Díjazzuk!

 

THERMORE

Pehely, ami műanyag. Röviden így foglalhatnánk össze a hőszigetelő töltőanyagot gyártó cég termékeit.

 

Thermore Forrás: Paraferee - Mozgásvilág
Thermore
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág

 

A 100%-ig újrahasznosított anyagokból (többek között PET-palackokból) készült hőszigetelő anyag hőtartása és súlya vetekszik a pehelyével, de mindezeket az időjárásra kevésbé érzékeny módon - azaz elázhatsz benne, nem válik egy nedves, hideg és büdös ruhadarabbá. Ennek köszönhetően nincs szükség olyan -sokszor drágább - külső anyagok használatára, melyek a pelyhet védték eddig az időjárástól. Az anyag ráadásul sokkal tartósabb is, mint a pehely! Kíváncsiak vagyunk, a jövő évi kiállításon, mennyi ruházati cég kínálatában jelenik majd meg, mint kiváló pehely-alternatíva.

CAMP

A Camp 2019-ben teljesen újratervezte a legnépszerűbb Atom Lock HMS karabínerét. A tervezés során a zárszerkezetből indultak ki. A probléma ugyanis az volt, hogy túl sok fajta zár volt a kínálatban, ami a gyártás során túl sok feladatot okozott. A SphereLock nevű zárszerkezetet ezért újratervezték, ami így könnyeben kezelhetővé vált és az új zár nyelve 1 mm-el szélesebbre nyitható. A zár mellett a karabíner maga is megújult, változatlan súly mellett erősebb lett. 

Camp Forrás: Paraferee - Mozgásvilág
Camp
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág

 

Hirdetés