Ölelkezz fákkal! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/06/11
Gyertek, ki a természetbe és öleljünk együtt fákat!  Rekordkísérlet június 12-én a Normafánál, az Anna-réten  
Hirdetés
Mindeddig példanélküli rekordkísérletre várja a természetvédelmet fontosnak érző embereket a Lazurán favédőszer gyártója, a Trilak, a WWF, a Magyar Kerékpárosklub és a Pilisi Parkerdő június 12-én az Anna-réten, a Normafánál.
 
Magyarországon eddig példátlan rekordkísérletet szerveznek június 12-én: a tervek szerint az eddigi legtöbb embert gyűjtik össze, hogy ugyanabban a percben mindenki átöleljen egy fát.
A nemzetközi Tree Hug – Ölelj fát! mozgalom részeként szervezett esemény helyszíne az Anna-rét lesz, a Normafánál . A rendezvényre reggel 8 és 11 óra között bárki – de legfeljebb 400 ember – regisztrálhat.
Az interneten már hetek óta terjed egy videó, amely Erdő Ernő, az Ölelő elszabadulását hirdeti. Ernő célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára, és minél többeket rábírjon: vegyenek részt a faölelésen.
 
Indításhoz klikk ide!  
   
A videó a Faölelés-Tree Hug Facebook oldalon is elérhető.
A Magyar Kerékpárosklub is izgalmas programokkal készül.
Gyertek, ki a természetbe és öleljünk együtt fákat!
 
 
Mit jelent a faölelés? A tree-hugging - magyarul faölelés mozgalom - Amerikában már igen népszerű. A civil kezdeményezés mögött, amely a természetvédelmet teljesen új nézőpontból közelíti meg, nem áll hivatalos szervezet. Ez egy tipikus szájhagyomány útján terjedő kezdeményezés, ami kicsit hóbortosnak tűnhet első hallásra. A faölelők nem tudományos érvekkel akarják meggyőzni az embereket, hanem az érzelmeikre próbálnak hatni. A tree-hugging jelszava: „Szeresd a természetet!”. Vannak, akik a faölelés lényegét transzcendentális módon közelítik meg, mondván, a fáknak az emberekéhez hasonlóan lelkük van, hiszen élőlények. Akik erdőben járnak, vagy egy fa törzsének dőlnek, különleges nyugalomban és szeretetben részesülnek, mintha a fa szelleme megölelte volna őket. A faterápia egyébként egy létező, ősrégi hiedelem. Ezt a technikát már az ókori kelták, görögök, rómaiak, indiánok, és a magyarok is alkalmazták a régmúltban.  

Hirdetés