Legyél vadakat terelő juhász! Hír

WWF Magyarország;http://www.wwf.hu
2010/02/01
Segíts vadakat terelni a Csókás Erdőben február 12-én!
Hirdetés
Vegyél részt a nagykőrösi pusztai tölgyes programban, és segíts vadakat terelni a Csókás Erdőben február 12-én! Jelentkezz mielőbb, a résztvevőket jelentkezési sorrendben regisztrálják.
 
Nagykőrösön az erdő természetes eltartóképességét sokszorosan meghaladja a vadlétszám. A pusztai tölgyesben az egyik legnagyobb probléma a csemeték hiánya, korai pusztulása, illetve növekedésük lelassulása, ami részben annak köszönhető, hogy a vaddisznók kitúrják a makktermés nagy részét, a dámok és őzek pedig előszeretettel fogyasztják a friss rügyeket és hajtásokat.
A tölgyesekben vadkerítéssel elkerítettek egy 100 és egy 30 hektáros erdőrészletet a legjobb állapotban megmaradt tölgyesekből. Itt azt vizsgálják, hogyan fejlődik az erdő a területen túl nagy számban élő nagyvad (vaddisznó, dám, őz) nélkül.
Most önkéntesek segítségét kérik, hogy az elkerített 100 hektáros (200 focipályányi) területről kitereljék a bennrekedt állatokat. Ezt csak télen lehet megtenni, amikor az állatoknak még nincsenek kicsinyeik, illetve még nem rágták le a friss rügyeket.
 
Segíts Te is vadat terelni! Jelentkezz mielőbb a klara.kerpely@wwf.hu címen, neved, telefonszámod elküldésével. Azt is írd meg, hányan jönnétek és mivel utaznátok Nagykőrösre.. Sok emberre van szükség, de a részvételi szám korlátozott. Ne maradj ki!
Időpont: 2010. február 12. péntek 9:00 óra Helyszín: Nagykőrös, Csókás erdő
A WWF Magyarország csapata
Hirdetés