Großglockner sorsolás Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2019/07/26
Gyönyörű üdülést sorsoltunk
Hirdetés

A Großglockner 3798 méteres magasságával Ausztria legmagasabb hegye. Heiligenblut közvetlen közelében található, a faluból körülbelül 8 óra alatt a csúcsán lehet egy gyakorlott túrázó. A Mont Blanc után a Grossglocknernek a legnagyobb a földrajzi dominanciája az Alpokban, mivel a hozzá legközelebbi magasabb csúcs - a Königspitze (3851 m) - 175 km-re található. 220 km messze láthatunk csúcsáról, sőt a Föld görbülete miatti optikai fénytörés miatt 240 km-re is. Csúcsáról a földfelszínének mintegy 150 000 négyzetkilométerére tekinthetünk rá: északon Németországban Regensburgig, a cseh erdőig, az Ortlerig nyugaton, Pó-völgyig délen, Triglavig keleten.

 

A hegycsúcs első igazolt meghódításáról és az első téli megmászásáról itt találsz bővebb infót...

 

Heiligenblut a Großglockner mellett a templomáról is híres. Heiligenblut jelentése magyarul: szent vér. A legenda szerint a Szent Vince Templom oltárába zárva egy neves személy vércseppjét őrzik fiólába zárva.

 

Erről további részleteket itt találsz... 

 

Ausztria leghosszabb és talán legszebb autós panorámaútja, a Großglockner Hochalpenstraße Heiligenblutból indulva köti össze Karintia és Salzburg tartományokat. Az 1935-ben megnyitott út idén minden bizonnyal az UNESCO Világörökség részévé válik. 36 hajtűkanyarjával és csodálatos kilátópontjaival egy nyári napon egész napos programot nyújt.

 

Az út méreteivel kapcsolatban itt találsz részletes adatokat...

 

Sorsolás

A nyeremény:

Két fő részére három éjszaka félpanzióval a HUNGUEST Hotel Heiligenblutban vagy a Landhotel Postban a vendég választása szerint. Érvényes: 2020.04.30-ig a nyitva tartás függvényében. Részletek itt...

A nyertes:

Eller Miklós - Zalaegerszeg

Játékszabályzathoz klikk ide!

 

Hirdetés