Forclaz termékek különböző trekkingekre

Forclaz termékek különböző trekkingekre

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2019/05/21
Néhány kiemelt Forclaz termék ami nem maradhat ki a listáról, ha trekkingre mész.
Hirdetés

Forclaz Travel 100 túrakabát Forrás: Dechatlon
Forclaz Travel 100 túrakabát
Kép forrása: Dechatlon

Travel 100 túrakabát - Backpacking

A backpacking a Forclaz utazó márkája, ahol különböző több napos kalandozásokhoz kínálnak termékeket.

Egy túrakabát, mely nem csak praktikus és kényelmes, de környezetbarát is! A Travel 100 kabát az igazi backpackerek terméke lehet, hiszen rejtett zsebbel és praktikus megoldásokkal rendelkezik, hogy megóvd személyes tárgyaid az utazás során. A Forclaz Travel 100 kabát külső anyaga és a hálós bélése is újrahasznosított poliészterből, míg az ujjak bélése fekete és festetlen fonal keverékéből készült, így a szokásos eljárással készülő anyaghoz képest majd felére csökkentették a gyártás során keletkező CO2 kibocsátást!

Természetesen egy túrakabátnál fontos a strapabírás is, ezért a Decathlon fejlesztői 300 kilométeren át tesztelték a kopásállóságát, mely általános felhasználás során nagyjából 3 éves terhelésnek felel meg. Kapucnija fejbúbnál tépőzárral, karimája mentén pedig húzózsinórral szabható fejünkre.

A kabát 2000 mm-es vízállósággal rendelkezik, ami használatra lefordítva azt jelenti, hogy egy nagyon erős esőben nagyjából 2 órán át nem engedi át a vizet.

Pakolni kívülről két derékzsebbe – ezek tépőzáras fedéllel zárhatók – valamint egy mellkas zsebbe – mely fedett cipzárral zárható – pakolhatunk. A kabát belsejében találunk még két halós zsebet is, a kisebb dolgainknak. Telefonunk és irataink vízhatlan tárolásáról a mellkas zsebben található, gumis szalaggal berögzített műanyag tok felel, mely egyben érintőképernyő-kompatibilis is, így nem kell kivenni a tokjából ha használnánk.

Olykor előfordul, hogy túránk során, egyes szakaszokon az út szélén kell gyalogolnunk, ilyenkor jól jön egy kis extra láthatóság. A Travel 100 kabát mindkét ujjának szűkítő pántja fényvisszaverős elemeket tartalmaz, melyet fordítva csatolva el is rejthetünk.

A kabát használaton kívül a hozzá kapott pici tokba csomagolható, így kis helyen tárolható.

Elérhető női és férfi változatban is – előbbi dereka patentos pántok révén szűkíthető!

Forclaz Trek 100 túrabakancs Forrás: Dechatlon
Forclaz Trek 100 túrabakancs
Kép forrása: Dechatlon

Trek 100 túrabakancs - Trekking

A trekking a Forclaz több napos vándortúra márkája, ahol strapabíró, könnyű és kompakt termékek szolgálják a túrázó kényelmét. A bakancskínálatban a kezdő túrázótól egészen a haladóig megtalálhatók termékek.

Egy szuper könnyű és vízálló túrabakancs, középhegységbeli túrákhoz tervezve. Felső része marhabőr és poliészter – a bőr rész megfelelő ápolással tartóssá és vízhatlanná tehető. Bélése membrános textil, mely biztosítja a lábfejünk lélegzését, valamint vízállóvá teszi a bakancsot. Ezt a bakancson 8000 hajlítást végezve ellenőrizték, mely teszt alapján 16 kilométeren át vízhatlan marad a Trek 100. Orra és a sarok része gumírozott, mely véd az éles szikláktól.

Talpazata puha-kicsit merev (A/B), mely a megcélzott felhasználáshoz megfelel. Talpa a Cross Contact névre keresztelt, viszonylag ritkán álló és így jó sártűrő, agresszív bütyköket tartalmazó gumi. Talpbetétje kivehető és mosható.

Közepesen magas szárán 7 pár fűzőszem található – a legalsó pár szövet, a következő 3 pár fém bújtatós, a felső 3 pár pedig fém akasztós. Béka-nyelve a szárközépig érő vízben gázoláskor segít kívül tartani a vizet, illetve nem engedi elfordulni használat közben.

A Forclaz Trek 100 bakancs tömege 580 gramm (42-es méretben), mely kifejezetten könnyűnek mondható.

 

Forclaz Trek 900 hátizsák Forrás: Dechatlon
Forclaz Trek 900 hátizsák
Kép forrása: Dechatlon
 

Trek 900 Symbium hátizsák - Trekking

A jó túrahátizsák ismérve a pakolhatóság és a kényelem. A Forclaz tervezői ezen szempontokat figyelem előtt tartva fejlesztették a Trek 900 hátizsákot, mely kifejezetten több napos, hosszú túrák társa lehet.

Anyaga poliészter (a táska alja poliamiddal megerősített), melynek kopásállóságára 10 év garanciát vállal a gyártó. Vízlepergetős, de tartozik hozzá egy esővédőhuzat is, így teljes biztonságban tudhatjuk cuccainkat a nedvességgel szemben.

A Trek 900 háta két alumínium pálcával feszített, merevített és teljes mértékben személyre szabható. A vállpántok magassága könnyedén hátunk méreteihez igazítható, csak egy széles tépőzárat kell kioldanunk és máris fel-le csúsztathatjuk a két vállhevedert összefogó részt a kívánt helyre. Ha szélesebb vállunk van, akkor pedig a vállpántok tetejénél egy-egy pici tépőzárral szögben is állíthatók, hogy ne nyomják a csuklyás izmunkat vagy a nyakunkat. A vállpántok a törzshöz alul egy „rezgéselnyelővel” rögzülnek, melynek funkciója a lépésekkor fellépő tehetetlenségből eredő apró erők redukálása.

A hátizsák főrekesze felülről, a kupolán át, vagy a törzs teljes hosszán át futó két cipzárral felnyitható fedélen keresztül pakolható. Utóbbival a zsákunk aljába pakolt cuccainkat érjük el könnyedén, ami nagyon praktikus megoldás túra közben. A főrekeszben találunk az utazóbőröndökben megszokott ruha lefogató hevedereket is, melyek egyben tudják tartani a főbb cuccainkat, miközben a törzsön keresztül keressünk valamit. Plusz egy ivótáska-tartó rekesz is ki lett alakítva a hát belsején, melynek jobb vállunk felett van kivezetése.

A törzs mindkét oldalán találunk egy-egy kulacstartót (melybe, a hevederes alj-kialakításnak köszönhetően akár túrabotokat is tárolhatunk), és egy-egy nagy, függőeleges-tájolású, elasztikus zsebet.

A törzsön találunk még egyik oldalt két túrabot tartó gumis zsínórhurkot, valamint számos rögzítési pontot és kompressziós hevedert. Az alján pedig két heveder van, melyek segítségével további cuccot, például hálózsákot, sátrat fogathatunk fel.

A kupola teljes egészében lecsatolható, és egy extra heveder segítségével váll- vagy övtáskaként hordható kisebb túrákhoz. Belsején és külsején is egy-egy cipzáras zseb található, melyek közül utóbbiban még egy kisebb, hálós rekeszt is lelünk. A kupola tetején összehúzható gumis madzag van, amivel például egy kabátot vagy a derékaljunkat tudjuk felfogatni.

Mind derék-, mind pedig mellkaspánt található a hátizsákon. Utóbbi magassága nagyjából 10 centiméter hosszan állítható. Csatja egyben sípként is használható vész esetén. Előbbi extra szélesen és vastagon párnázott, mindkét oldalán egy-egy cipzáras zsebbel, melybe kisebb cuccainkat helyezhetjük el.

A Forclaz trekking hátizsákjai 50-100 literig elérhetőek, női és férfi vázas verziókban.

Hirdetés