Első Mountex #szabadbanszabadon túra a Mátrában

Első Mountex #szabadbanszabadon túra a Mátrában

Támogatott tartalom
2022/03/07
Ha szereted a többnapos, sátrazós bakancsos túrákat… ha szeretsz új hazai helyeket felfedezni… ha szeretsz hasonló hobbival rendelkező emberekkel ismerkedni… akkor az első alkalommal megrendezésre kerülő Mountex #szabadbanszabadon túrát neked találták ki!

Napjainkban mindenki rohan, siet – ha épp nem A-ból B-be, akkor a digitális tartalmakat faljuk sebesen… Pedig picit lelassítani, a friss levegőn aktívan eltölteni egy kis időt bizonyítottan jó hatással van a stressz levezetésére, a mentális és fizikai jóllétünk fenntartására, és az életünk minden egyes területére pozitívan hat. Ha eddig a szervezés és ötlet hiánya tartott vissza, most lehetőséged nyílik profi szervezésben megélni a szabadságérzetet, nagyszerűt túrázni a természetben, és kint aludni a friss levegőn!

De mit jelent a #szabadbanszabadon?

A Mountex csapata két évvel ezelőtt, Black Friday akciózás helyett indította el mozgalmát, mellyel a túlfogyasztás káros következményeire, a mértéktelen pazarlás negatív hatásaira kívánják felhívni a figyelmet, melyek Földünk élővilágát rohamosan pusztítják. Egyúttal ösztönözni szeretnének mindenkit a tudatos vásárlásra, melyben lehetőség szerint a tartós és időtálló ruhákat, felszereléseket és egyéb eszközöket részesítik előnyben az emberek. Abban is próbálnak segíteni, hogy az otthon ajtaján kilépve, az aktív élet során is kialakíts környezettudatos szokásokat. Mindezek eredménye pedig az, hogy a természettel egységben jól érzed magadat – a szabadban szabadon.

Első Mountex #szabadbanszabadon túra a Mátrában-1
Galya-tetőt is érinti a túra
Első Mountex #szabadbanszabadon túra a Mátrában-1
Forrás: Mountex

Milyen program vár?

Ugyan a túra egyes részei jól szervezetten előre várnak téged, az útvonalat saját magad, vagy baráti társaságba verődve kell teljesítened. Nem kell ettől megijedned akkor sem, ha nem vagy tapasztalt túrázó, és társad sem lenne induláskor, hiszen segítségedre lesz a Mountex Túratippek alkalmazás (innen tudod akár már most )! A telefonodra letölthető applikációban megtalálod mind a három nap útvonalát, és offline követheted a GPX nyomvonalat út közben – azaz sem térerő, sem mobil internet nem szükséges hozzá! Persze ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy már első nap megismerkedj a többi #szabadbanszabadon túratársaddal és csapatba összeállva, közösen kövessétek az útvonalat. Ha pedig gond adódna, a szervezők végig a segítségedre lesznek, hiszen Ők zárják a sort.

A túra első napján, a Parádfürdő Kaland-Vár Ifjúsági táborban bejelentkezés és rajtcsomag átvétel után veszi kezdetét a kaland, mely aznapra 18 kilométert tartogat (874 m szintemelkedéssel és 628 m ereszkedéssel). Olyan meseszép helyeket fog érinteni az útvonal, mint például az ország legmagasabb természetes vízesését, a Disznó-kő kilátópontot, vagy hazánk legmagasabbikát, a Kékest! A napi szakasz vége Sástón lesz –fürdési lehetőséggel.

Második napon újabb 18 km vár az indulókra (748/630m szinttel). Az Ágasvári turistaházig tartó szakasz olyan helyeket érint, mint például a Szalajka-ház, a Fallós-kúti szent kegyhely, vagy épp a Csörgő-patak vadregényes völgye! A vadregényes kaland a fürdési lehetőség hiányával zárul aznapra.

A túra harmadik napjára marad a leghosszabb táv: 25 kilométert kell gyalogolni (740/1135 m szint) Ágasvárról vissza a kiindulási pontba, a Parádfürdői Kaland-Vár Ifjúsági táborba (itt ismét lesz fürdési lehetőséged). Persze ezen a napon is lesznek meseszép helyek, hiszen az útvonal érinteni fogja Galya-tetőt, Parádsasvárt, vagy épp a Köszörű-völgyi víztározót. Este felszabadult ünneplés vár. Másnap még jut idő teljesen regenerálódni is, mielőtt hazautaznál.

Első Mountex #szabadbanszabadon túra a Mátrában-3
Nem csak panorámákban lesz gazdag az útvonal
Első Mountex #szabadbanszabadon túra a Mátrában-3
Forrás: Mountex

Mit tartalmaz az indulás?

A #szabadbanszabadon túrára 49 000 forint a nevezés, mely magába foglalja a három éjszakára kialakított táborhelyedet (aludni csak a saját sátradban tudsz), három vacsorát (csütörtök, péntek és szombat este), három reggelit (péntek, szombat és vasárnap reggel), illetve egy egyedi Mountex #szabadbanszabadon pólót, és egy igazoló füzetet. Illetve természetesen a folyamatos szervezői felügyeletet, arra az esetre, ha bármi probléma merülne fel menetközben.

Ha kedvet kaptál

Az első Mountex #szabadbanszabadon május 26-29. közötti túrára a résztvevői létszám maximalizálva van, így ha megtetszett a túra, ne sokat hezitálj! Kattints az alábbi linkre, ahol további részletekről olvashatsz a Mountex oldalán. A jelentkezést és a túra díjának befizetését az Equinox Trekking Club Egyesület oldalán tudod megtenni, ugyanis velük együtt szervezik a túrát.

Részletek és jelentkezés