Burgenlandi hajtánytúrát sorsoltunk Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2019/07/26
Kattints a cikkre a nyertes nevéhez.
Hirdetés

Napsütötte Közép-Burgenland

Az ember azt hihetné, hogy a Nap beleszeretett Burgenland középső vidékébe, mert itt nemcsak korábban és gyakrabban mutatkozik, hanem tovább is időzik, mint másutt. A helybéliek ezért is hívják Közép-Burgenlandot előszeretettel a napsütés régiójának, ahol dimbes-dombos, idilli gyümölcsös- és szőlőkertek, kiterjedt erdőségek és szántóföldek váltogatják egymást.

Közép-Burgenland kedvelt kirándulóhelyei közé tartozik még a lockenhausi vár, a Lackenbach-i, a kobersdorfi és a deutschkreutzi kastélyok, valamint a Landsee-i várrom, amely egykor a régió legnagyobb erődítménye volt.

 

A napfényes Közép-Burgenland sportos kikapcsolódási lehetőségek egész sorát kínálja. Hajtánytúra egy vadregényes, elhagyatott vasúti sínszakaszon a kékfrankos vidékén át, vidám kikapcsolódás és izgalmas kalandok a vízi-parkban vagy kerékpártúra a tökéletes minőségű kerékpárútvonalak egyikén.

 

Európa egyetlen baba- és gyermekbarát termálfürdőjében a családok olyan különleges ajánlatokkal találkozhatnak, amelyeket teljes mértékben a gyermekes családok igényeihez igazítottak.


                       Még több infó Közép-Burgenlandról itt!

 

 

 

Négy Évszak Termálhotel

 

Négy Évszak Termálhotel Forrás: (c) Helmut Lackinger
Négy Évszak Termálhotel Forrás: (c) Helmut Lackinger

 

A Négy Évszak Termálhotel, a Sonnentherme Lutzmannsburg termálfürdővel közvetlen összeköttetésben álló otthonos családi hotel. A szálloda filozófiája - „több családi együttlét, több üdülés” - garanciát jelent a pihentető és élményteli családi kikapcsolódásra. A vendégek a Sonnentherme Lutzmannsburg termálfürdő szolgáltatásait ugyanúgy használhatják, mint a szálloda saját pihenőázisát. A gyermekek kikapcsolódásáról a termálhotel vidám kabalafigurája, Klappi a gólya gondoskodik.

Klappi gólya, a gyerekek kabalája mindent elintéz

Klappi, a gólya végigkíséri vendégeit a szállodán: Klappi játéksarok várja a gyermekeket az előcsarnokban és az étteremben, Klappi gyermekbirodalmában felügyelet mellett tombolhatják ki magukat az apróságok, míg a szabadban speciális kalandjátszótér gondoskodik a vidám élményekről. Klappi kölcsönzőjében babakocsit, kerékpárt és számos további hasznos eszközt bérelhetnek a kisgyermekes családok. 

A közeli vízi-kalandparkban mindenki próbára teheti bátorságát, egyensúlyérzékét és koordinációs készségét. A jókedv minden esetben garantált. A környéken tett kirándulások izgalmas élményeket és különleges időutazásokat ígérnek a múltba: mint például a Landsee-i (lánzséri) vagy a lockenhausi (lékai) várban, a középkori hangulatú Unterrabnitzban (Alsórámócz) és a schwarzenbachi (feketevári) kelta faluban tett látogatások. Emellett izgalmas quad- vagy hajtánytúra alkalmával is felfedezhetjük a környező tájat.

 

                      Tovább a Négy Évszak Termálhotelhez!

 

 

 

Hajtánytúra Közép Burgenlandban

Hajtánytúra Közép-Burgenlandban Forrás: (c) Sonnenland Draisinentour
Hajtánytúra Közép-Burgenlandban Forrás: (c) Sonnenland Draisinentour

 

A hajtánytúra (Draisinentour) nem csupán különc kerékpáros kaland síneken, sokkal inkább sajátos élménytúra. A közép-burgenlandi hajtánytúrán garantált a szórakozás és a vidám kikapcsolódás. Hajtánnyal, segway-jel vagy elektromos hegyikerékpárral – a napfényes Közép-Burgenlandot számtalan módon fel lehet fedezni. A hajtányokkal egy 23 kilométer hosszú régi vasúti szakaszon közlekedhetnek a vendégek. A hajtány kialakításától függően egyszerre 4-12 fő utazhat a különleges szerkezeteken, amelyeket ugyanúgy pedálokkal kell hajtani, mint a kerékpárokat.

Fedezd fel hajtánnyal a vidéket!

A túra során Közép-Burgenland vadregényes tájaira egy régi vágányszakaszon kerekezve juthatunk el a Kékfrankos országából (Neckenmarktból) az élményekben és kulturális látnivalókban gazdag városkába, Oberpullendorfba (Felsőpulya). Az útvonal szőlőskertekkel, napraforgós mezőkkel tarkított árnyékos erdőkön, szemet gyönyörködtető szántóföldeken és romantikus falvakon vezet keresztül.

A túra során számtalan felfedeznivaló akad: hangulatos kis fazekas múzeum, modern építészeti múzeum, valamint egy kiállítás "A természet nyomában" címmel, egy festői kastélyban. Menetközben idilli pihenőhelyek és tágas grillezőhely csábít időzésre. A kulináris élményekről három állomás is gondoskodik, amely mindenféle finomságokkal várja a vendégeket a kiadós uzsonnáktól kezdve az ínyenceknek kedvező különlegességekig.

Finom cukrászati termékek és ízletes fagylalt várja a kirándulókat a pályaudvar saját pékségében. Akinek a 23 kilométer hosszú hajtánytúra nem lenne elég, az kipróbálhatja a régió elektromos hegyi kerékpárjait. Ezekkel a kerékpárokkal az elektromos rásegítésnek köszönhetően sokkal könnyebb az előrejutás és komolyabb erőkifejtés nélkül is bebarangolhatjuk a Deutschkreuz körüli dombhátakat.

A hajtánytúra főszezonja áprilistól októberig tart. Áprilisban és októberben péntektől vasárnapig, májusban és szeptemberben szerdától vasárnapig, júniustól augusztusig keddtől vasárnapig. Üzemidő: hétköznap 10.00–17.00 óráig, szombat, vasárnap és ünnepnapokon 9.00–18.00 óráig. Indulás: hétköznap 10.00–12.00 óráig, szombat, vasárnap és ünnepnapokon 9.00–12.00 óráig.



                     Tudj meg a hajtányokról még többet itt!

 


 

Sonnentherme Lutzmannsburg

A Lutzmannsburgi fürdő Forrás: (c) Burgenland Tourismus_Peter Burgstaller
A Lutzmannsburgi fürdő Forrás: (c) Burgenland Tourismus_Peter Burgstaller

 

A Sonnentherme Lutzmannsburg termálfürdőben minden a családok körül forog - legyen szó a 270 méter hosszú megacsúszdáról vagy a pancsolóról. A felújításnak köszönhetően a meglévő Twister és Speedy csúszdákat öt további csúszdával egészítették ki, így most már minden korosztály kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. A csúszdák királya minden kétséget kizáróan a 270 méter hosszú XXL Monster Ride, amelyen gumigyűrűkben ülve csúszhatunk le, egyszerre akár hárman is. Idén áprilistól nyitotta meg kapuit a világ leghosszabb (202 m) virtuális világ vízicsúszdája, ahol három különböző virtuális világ (sárkányok, űrlények és fantázia lények) közül lehet választani. Íme:

 

És még nincs vége az izgalmaknak: a gyerekek az erre szolgáló kültéri medencébe egy-, két- vagy háromméteres magasságból ugorhatunk a vízbe az ugrótoronyból, továbbá még magasabbra juthatnak az apróságok a mászófalon, amely ráadásul behajlik a víz fölé. A szabadban vidám vízi attrakciók és természetes árnyék várja a legkisebbeket. A szabadtéri programkínálatot egy ugrálóvár és a Bobby Car versenypálya teszi teljessé.

A nagyobbak a strandröplabdapályán és a minifutballpályán tombolhatják ki magukat. erőt gyűjteni és napozni pedig a parkosított kertben lehetséges.

Virtuális világ a lutzmannsburgi fürdő csúszdáján Forrás: Burgenland Tourismus GmbH
Virtuális világ a lutzmannsburgi fürdő csúszdáján Forrás: Burgenland Tourismus GmbH


A szülők mindeközben a 170 négyzetméternyi vízfelületet és lazító pezsgőfürdőt kínáló új Relax World pihenőoázisban lazulhatnak. A különféle szaunákkal és infrakabinokkal is rendelkező modern szaunarészlegen garantáltak a forró pillanatok. A vidám kalandokat és az izzasztó szaunázást követően a vendégek az önkiszolgáló étteremben és a kávézóban olthatják szomjukat és éhségüket.

Nyitvatartási idő:
Baby World, Fun World, Speed World: hétfőtől csütörtökig és vasárnap 9:00–21:00 óráig. Pénteken és szombaton 9:00–22:00 óráig. A szálloda és a panzió vendégeinek belépés 8:30-tól.


                       Irány a Sonnentherme Lutzmannsburg!

 

 

 

Nyereményjáték sorsolás

A nyeremény: 

2 felnőtt, vagy 2 felnőtt + legfeljebb 2 gyermek részére, 3 nap/2 éjszaka félpanzióval Lutzmannsburgban, a Négy Évszak Termálfürdőben!
A termálhotel saját wellnessrészleggel rendelkezik, melyet a vendégek 16 éves kortól vehetnek igénybe.

A nyeremény tartalma:
- 4 ingyenes napi belépő + ezen túlmenően további kedvezményes belépők a Sonnentherme Lutzmannsburgba
- ajándék kupon 4 fő részére egy standard hajtánytúrára hétköznapokon, hétfőtől-péntekig

A nyertes pedig: Nagy Polett - Budapest III

Játékszabályzathoz klikk ide!

 

Hirdetés