6 napos túrát sorsoltunk

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2014/07/15
A Júlia-Alpokba látogathat el egy szerencsés olvasónk
Hirdetés

Csodálatos panoráma útvonal Porezen és Crna Prst között, ahol tavasztól késő őszig különleges növényfajokkal találkozhatunk. A Via Alpina Piros Útvonalának szlovén szakaszának második részén 3 tipikus alpesi völgyet fedezhetünk fel a Júliai Alpokban és megfigyelhetjük az itt lakók életét és hétköznapjaikat a földeken.

 

A 7 tó útvonal. Forrás: www.mozgasvilag.hu
A 7 tó útvonal. Forrás: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre! 

 

Ez vár a nyertesre
1. nap:
 érkezés a Hotel Cerkno***-ba (négy túrázó ikonnal ellátott szállodába)

2. nap: transzfer Poce-ba, majd innen könnyű, de meredek úton haladunk Porezen felé. 2 óra elteltével elérünk egy hegyi hüttéig, majd innen lefelé megyünk tovább Petrovo Brdo irányába. Itt ismét 2 óra elteltével elérünk egy hüttét, aztán egy nehéz, meredek ösvényen tovább haladunk Crna Prst felé. Ez az út kb. 3 óra és ismét egy hüttéhez érünk.

3. nap: könnyű ösvény, helyenként nehéz, át a Za Liscem hegyi mezőn (hegyi hütte) Bohinjska Bistrica, majd Ukanc felé, a Hotel Stare-ba*** (egy túrázó ikonnal ellátott szállodába).

4. nap: túrázás Komarca-n át - kb. 3 óra (hegyi hütte), majd tovább a 7 tó túraútvonal mentén fekvő hüttéhez - 3 óra - át a 7 tó völgyén át a Dolic menedékházig - 3 óra - ahol az éjszakát is töltjük.

5. nap: túra a Triglav-hoz, Szlovénia legmagasabb pontjához - 2 óra - majd ereszkedés a Trenta völgybe, a Triglav Nemzeti Park Turisztikai Irodához*** - 4 óra.

6. nap: transzfer Vrsic-be, majd túrázás a menedékházhoz a Spicek alatt - 3 óra - ezután túra aTamar völgybe és a Planica-ra - 3 óra -. Ezután transzfer a Vila Triglav***-ba (négy túrázó ikonnal ellátott szállodába), Kranjska Gora-ba. A csomagok is átszállításra kerülnek a Hotel Stare-ből a Vila Triglav-ba.

A csomag tartalma 2 fő részére:
- szállás túrázókra specializálódott hotelben és hegyi hüttékben félpanzióval
- a túrázók és csomagok szállítása
- hegyi vezető
- turisztikai adók
- a keleti-nyugati Júliai Alpok térképe (1:50 000) vezető nélküli túrázás esetében

 

A szerencsés

Bachstedter Milán (Zirc - Akli)

Hirdetés