12. Járatlan Utakon Fesztivál a hétvégén

12. Járatlan Utakon Fesztivál a hétvégén

Járatlan Utakon
2022/03/04
“A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.”
Hirdetés

“A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.”  

Ezzel a mottóval indul idén is márciusban a 12. Járatlan Utakon Fesztivál Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvénye. Az eseményen idén is 50 vetítéses előadás és 50 kerekasztal-beszélgetés lesz utazásról a 2 nap alatt, 2022 március 5-6 között a Hungexpo utazási kiállítás társrendezvényeként. Hazai és külföldi független magyar utazók, utazási bloggerek és extrém teljesítményeket felmutatók gyűlnek össze ismét erre a hétvégére a világ minden részéből, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel.

Az utazók körében a fesztiválunknak már presztízse van, amelyet Vándorboy álmodott meg 8 évvel ezelőtt, mert egy élhető, élménydús és fenntartható alternatívát mutat fel a hagyományos turizmuson kívül. Sikerét bizonyítja, hogy már olyan ismert előadók is igent mondanak felkérésünkre, akiket korábban még nem tudtunk megszólítani. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk eddig a látogatóinktól is, és tartjuk a színvonalat 2022-ben is.

12. Járatlan Utakon Fesztivál a hétvégén-1
12. Járatlan Utakon Fesztivál a hétvégén-1
Forrás: Vándorboy

Programok

Az esemény programjai reflektálnak a kor kihívásaira is, gyakori téma lesz, hogyan is utaztunk  a Covid alatt, illetve a Hungexpo utazási kiállítás tematikáit és tiszteletbeli vendégországát Egyiptomot is kiemelten bemutatja. Felmutatunk új utazási trendeket, több szakmai vitát is indítunk, és reméljük a mainstream is képviseli magát ezeken a beszélgetéseken, amelyre az utazási kiállítás jó teret ad.
Természetesen az ország ismert független hátizsákosai, utazói, bloggerei és extrém utazói is megosztják történeteiket, tapasztalataikat a felfedezni vágyó utazó közönséggel.

Az előadásokon nemcsak történetek lesznek, hanem inspirálunk, ötleteket adunk: mikor, hova, hogyan, miért és mennyiért lehet és érdemes elutazni. Természetesen lesz alkalom az előadások után kérdezni az előadókat és beszélgetni velük.

Kerekasztal beszélgetések

A kerekasztal beszélgetések az egyik legsikeresebb nóvumunk az utóbbi 4 évben, mert ott különböző tematikák szerint rendeztük az utazást, mint olyat.
Vannak régiók szerinti bontások (kontinensek, kulturális egységek, iszlám, Maghreb, Balkán, poszt Szovjet országok), vannak utazási mód szerint bontottak (stoppolás, autós, kerékpáros, motoros, gyalogos) és stílus szerint (hosszú távú utazás, low budget, Camino, magashegyi túrázás, gyerekkel utazás, nőként egyedül). Végül kaleidoszkópszerűen, ami még érdeklődésre tart számot (Fotózás, külföldi munka, önkéntesség, hazatérés, kultúrsokk, higiénia, blogolás, repjegyek foglalások, vízumok, határátkelések, nyelvek).
Így sokkal interaktívabb, egyénre szabott válaszokat is kapnak a hallgatók egy-egy szűkebb témakörben, s egyben résztvevőivé is válnak a beszélgetéseknek, ahol saját tapasztalatukkal gazdagíthatják a beszélgetést. Kérdéseiket pedig az adott kerekasztal oldalon előzetesen is feltehetitek, s akkor akár tudnak rá készülni is a kerekasztal résztvevői.
A jó hangulat és inspiráció garantált. Akik kicsit belekostolnának a Hungexpo utazási kiállítás hangulatába, azok azt is megtehetik, mert 1 belépő érvényes a többi kiállításra is (Boat Show, Afrika Expo, Karaván szalon, Karrier expo).

Az egymillió lépéses út is az első lépéssel kezdődik.

Az eseményről többet is olvashat a Járatlan utakon fesztivál weblapján és friss infokat a facebook eseményükhöz csatlakozva kaphat.
Érdemes felírni és megjegyezni a dátumot, március 5-6, Hungexpo, egész hétvégén. Utazzunk együtt a legszebb tájakra idén is!

12. Járatlan Utakon Fesztivál a hétvégén-2
12. Járatlan Utakon Fesztivál a hétvégén-2
Forrás: Vándorboy
12. Járatlan Utakon Fesztivál a hétvégén-2

 

Hirdetés