Prédikálószék

Prédikálószék

A Prédikálószék hossza 7 Km. Az útvonal szintemelkedése 509 m, szintideje 4 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Magyarország egyik legszebb panorámája érhető el a helyenként mászósabb és néhol morcosnak tűnő, de valójában átlagos túrázó számára is könnyedén teljesíthető túraútvonalon.

 

Prédikálószék túra

1 - Dömös, Királykúti utca végéből indulunk, eleinte aszfaltúton

2 - Balra könnyen észrevehető a padokkal, gazebo-val és tűzrakóval körbeépített Kazincz-forrás. Innen indul felfelé a piros háromszög jelzés, amit végig követnünk kell (helyenként nagyon kell figyelni, hogy megtaláljuk).

3 - Két útkereszteződés után egy köves emelkedőhöz érünk, ami mellett jobbra véköny ösvény halad. A vékony ösvény tűnik csábítóbbnak, de helyette egyenesen másszunk fel a kavicsokon, összességében jobban járunk (pláne nedves terepviszonyok mellett)

4 - A köves mászás után a Vadálló kövek következnek, amik végén újra választható a sziklásabb, mászósabb útvonal, vagy balra tőle egy vékony ösvény, ami esős időben szintén nem kényelmes.

5 - A Vadálló köveket elhagyva enyhe emelkedésű ösvény vezet rövidesen úticélunkhoz, a Prédikálószékhez. Érdemes kiélvezni a panorámát.

6 - Ugyanezen az útvonalon vissza.

 

 

Prédikálószék
Prédikálószék

 

Galériához klikk a képre!


 

Hirdetés
Hirdetés