Profi wakeboard versenyt rendeztek a Városligeti tavon

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2013/08/05
A meghívásos versenyen hazánk 12 profi wakeboardosa vett részt
Hirdetés

A legjobb magyar wakeboardosoknak rendeztek versenyt a Vajdahunyad vár előtt, a Városligeti tavon létesített wakeboard pályán. A meghívásos versenyen hazánk 12 profi wakeboardosa vett részt, akik közül a többszörös junior világbajnok, Szóláth Szebasztián bizonyult a legjobbnak.

A MuMuS wakeboard csapatversenyt 2007-es indulása óta a legjobb hangulatú wakeboard versenyként tartják számon hazánk sportolói. A snowboardban is bizonyított formátum idén különkiadással jelentkezett, kihasználva a budapesti Városligetben felállított wakeboard pályát. A Board Up wakeboard pálya a nemzetközi színtéren már évek óta hódító 2.0 szisztémát hozta el fővárosunk szívébe, amely a két oszlopos kialakításának hála, kisebb vízfelületen is sokak számára élvezhető wakeboard élményt biztosít.

 

Papp-Laca-Gap-306-transfer
Papp-Laca-Gap-306-transfer

Galériához klikk a képre!

 

A Billabong által szervezett meghívásos versenyen most az ország legjobbjai „csaptak össze”. A hangsúly a legjobb egyéni teljesítményen volt, az első helyezett pedig 100.000 Ft pénzdíjjal lett gazdagabb.
A látványos verseny izgalmait a tó körül több helyről is követték az érdeklődők. A pörgős versenyen 15 véletlenszerűen választott trükköt kellett végrehajtani a versenyzőknek. Mármint azoknak, akik végig versenyben maradtak. A feladatot nem teljesítő versenyzők ugyanis egy betűt kaptak a MuMuS szóból. Amelyik versenyző elérte az öt betűt, azaz az öt hibapontot, az búcsúzott a versenytől.

Hazánk legjobbjai nagyon jól teljesítettek, hiszen a verseny végén Szóláth Szebasztián a későbbi győztes egy, Bodnár Bence és Kis Benedek két hibaponttal álltak. Ez annak a fényében nagyon figyelemre méltó teljesítmény, hogy első próbálkozásra kell beadni az akár korábban még soha nem próbált trükk kombinációt. Az utolsó, 15 trükk érdekes helyzetet hozott: Bodnár Bencének és Kis Benedeknek már csak akkor lett volna esélye a verseny "hirtelen halál" részében megszerezni a győzelmet, ha Szóláth Szebasztián hibázik. Szebi nem hibázott, így ő szerezte meg a verseny történetének első egyéni wakeboardos címét.

 

 

Eredmény:
1. Szóláth Szebasztián
2. Bodnár Bence
2. Kis Benedek

Hirdetés