Snowboard piknik a Mátrában Hír

Magyar Snowboard Szövetség
2010/12/12
A World Snowboard Day az a nap, amikor a világ valamennyi országában , mindenki deszkát csatol és kimegy a hegyoldalba csúszni...
Hirdetés
December 19-én World Snowboard Day
Immár harmadik alkalommal kapcsolódik be Magyarország is a hódeszkások világnapjába, a World Snowboard Day -be, amelynek itthon idén a mátraszentistváni Sípark adja a fő bázisát. December 19-én, vasárnap 40 országban mintegy 70 ezer fiatal csúszik le egyszerre és nyitja meg szimbolikusan a téli szezont.
A World Snowboard Day az a nap, amikor a világ valamennyi országában, beleértve kis hazánkat is, a snowboard népszerűsítése érdekében, mindenki deszkát csatol és kimegy a hegyoldalba csúszni, esetleg megnéz egy snowboard filmet, vagy csak bulizik egyet a snowboardosokkal. Idén 40 országban körülbelül 70 ezer fiatal csúszik le egyszerre ezen a napon.
 
World Snowboard Day
 
A mátraszentistváni Sípark snowboard pikniket szervez látványos bemutatókkal, versennyel, a magyarországi Burton jóvoltából ingyenes oktatással és snowboard teszttel.
A frissen épített pályán, a Saint Pista Funparkban összegyűlnek a hazai snowboard szerelemesei és a világ többi részén élő összes hódeszkással együtt hivatalosan is megnyitják a téli szezont!
 
„ A rendezvényt egy snowboard piknikhez hasonlítanám – jegyezte meg Kőrösi Gergő, az eseménynek helyszínt adó Sípark vezetője. - Aki eljön, az a részvételével tesz hozzá a rendezvényhez. Egy profi deszkás azzal segíthet, hogy tanítja a kezdőt, mi pedig ehhez költséget nem kímélve havat gyártunk. Ugyanakkor reméljük, az időjárás is mellénk áll majd. A lehetőségekhez képest a legjobb parkot szeretnénk kialakítani korlátokkal, boxokkal és ugratóval.”

A kifogástalan hangulathoz elengedhetetlen a zene, amelyről profi DJ fellépők gondoskodnak. A Sípark hüttéje kültéri sütögetéssel és teával, valamint forralt borral teszi kellemessé az összejövetelt.
A rendezvényre érkeznek a legjobb hazai riderek, többek között Liptay Dávid és Takács Bazsi is.
Deszkára föl!
 
Ha nem esik útba Mátraszentistván, ünnepelj bármelyik európai snowparkon: Klikk ide!
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés