Make Some NOiSE Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/02/23
Egy fiatalon elhunyt snowboardos emlékére szerveznek versenyt a Mátrában
Hirdetés



Mátraszentistván – Sípark, március 2- 4.

 

A hazai snowboardversenyek szervezői egy nemes célt állítva maguk elé elhatározták, összefogják a magyar snowboard élet több generációját, szegmensét és egy élményekkel teli közös hétvégét rendeznek kicsiknek és időseknek egyaránt. Március 2-4 között a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos kupafutamán túl életre kel a Make Some Noise nevű esemény.

 



 

A Make Some NOiSE nevű rendezvény egy 30 évesen elhunyt deszkásnak, Makács Zolinak állít emléket, aki a közösségépítésben, a deszka sportok fejlesztésében a mai napig példaként áll a sportolók előtt. Zoli kedvenc trükkje volt a nose press, a deszka csőrén csúszás. Ez egy gyorsan elsajátítható alap trükk, amelyet nehéz igazán szépen kivitelezni és rengeteg variáció rejlik benne. 

 

Ezt a trükköt is gyakorolhatják a résztvevők a speciálisan erre a rendezvényre kialakított pályán.

A fiatalok a Kids On Board táborba n csiszolhatják a tudásukat és gyűjthetnek elég önbizalmat ahhoz, hogy a szombati kupafutamon elinduljanak, és ezzel bekapcsolódjanak a hazai versenyzésbe.

 



 

A szabad stílus képviselői a kupafutam és a MuMuS csapatverseny nyújtotta kihívások mellett a Banked Slalom pályáján szabad keretek között csiszolhatják a kanyartechnikájukat.

 

„ Az elmúlt hetek embert próbáló, hideg időjárásának köszönhetően a Síparkban folyamatosan üzemeltek a hóágyuk, gondolva  az enyhébb időjárásra. Múlt héten már tűztünk egy alpin pályát, és a banked slalom döntött kanyarjaiból is építettünk egyet, tesztelésre. A Burn SaintPista Funparkban, a freestyle versenyek helyszínén vadonatúj korlátok és csúszóbokszok várják a szabadstílus szerelmeseit. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Sípark felkészülten várja az érdekes versenyszámokkal és programokkal tűzdelt Make Some NOiSE hétvégét ” – nyilatkozta Gémesi Jóka , a verseny egyik főszervezője. 

 

PROGRAMOK RÉSZLETESEN: Klikk ide!
Hirdetés