Menü

2011.01.24.     Hozzászólás 0

Boardsport.hu

Beszámol a 4. MuMuS

A trükkök között ott volt mind a 4 fajta 540, 720-ak és az előre szaltó is...

BILLABONG MUMUS 2011
SNOWBOARD CSAPATVERSENY
MURAU, AUSZTRIA
2010. JANUÁR 16.

MuMuS Fotógaléria
 
Hétvégén került megrendezésre a 4. MuMuS Snowboard csapatverseny Ausztriában. A muraui, Volvo-K2 Kupa keretében lebonyolított verseny a megszokott versenyformátumoktól mindenben eltér, jórészt az összetartásról és a csapatszellemről szól.

A versenyen háromfős csapatok vesznek részt, amelyek maguk választják ki, hogy ki hajtja végre a szerencsekerék segítségével, véletlenszerűen kisorsolt trükköket. Azért, hogy egy ember ne vihesse a vállán a csapatát, figyelemmel kell lenniük bizonyos ismétlődési szabályokra. Az a csapat, mely nem tudja teljesíteni a trükköt, kap egy betűt a MUMUS szóból. Ha egy csapat neve alatt láthatóvá válik a MUMUS felirat, akkor kiesik A csapatszellem, a taktika, és a széleskörű tudás a nyerő a MuMuS-on!

 

Csontos Milán
Csontos Milán


 
Az idei versenyre 6 csapat nevezett, amelyben megtalálhattuk a magyar élmezőnyt és amatőr csapatokat is, mint pl. a Scheisse Wagen. Újításként, a tavaly nagy sikert aratott vonat a verseny állandó eleme lett, ezzel zárultak az ismétlődési szabályt újraindító körök. A vonat során, a többi trükktől eltérően, minden versenyzőnek teljesítenie kell egy trükköt (pl egyenes ugrás, 180, 360), és ha egy ember is hibázik, akkor felkerül a betű.

A trükkök is nehezedtek az idei évre. Ott volt a köztük mind a 4 fajta 540, 720-ak és az előre szaltó is. A végső végeredmény kialakulásáig sok változatos trükkön keresztül vezetett az út. A harmadik helyen végzett Generation Gap kiesése után, a versenyben maradt Criminal és a Hóbányász SE sokáig csatázott egymással, amelynek hirtelen halálként egy FS Rodeo vetett véget.  A trükkök részletes listája és a verseny menete is megtalálható a MuMuS MiniSite-on.

 

Liptay Dávid - Előreszaltó
Liptay Dávid - Előreszaltó

 

Ennek megfelelően a 2011-es év snowboard Mumusa és a 60.000 Ft-os pénzdíj boldog tulajdonosa a Czéh-Tóth Máté, Kis Benedek, Koczka Gergő alkotta Hóbányász SE lett.

1. Hóbányász SE: Czéh-Tóth Máté, Koczka Gergő, Kis Benedek
2. Criminal - Bereczky Zsolt, Ballagó Péter és Balogh Ádám
3. Makabeusok - Ajtay András, Liptay Dávid, Toma Tamás
4. Generation Gap - Sticzay Péter, Horváth Ádám, Kováts Domonkos
5. Wakeboard Genyók - Bíró "Gógi" Norbert, Szerb Mátyás, Csontos Milán
6. Scheisse Wagen - Felkai Péter, Lotfi Armand, Szabó Bonifác
 
A verseny ceremóniamestere, Lotfi Peiman értékelése alapján:
- Legjobb jelmez: Criminal Team
- Legjobb egyéni teljesítmény: Kis Benedek (switch backside 540, backside 540, frontside 360, frontflip
- Legjobb vonat: Generation gap (a három 360-ból álló vonatot csak ők adták be)
- Legjobb újonc: Lotfi Arman (truckdriver grab, backside 180, switch bs 180 hasas)

 

Vimeo

 

Fotók: Horányi-Névy András

Olvass többet a témáról: MuMus 2011