Beszámol a 4. MuMuS Hír

Boardsport.hu
2011/01/24
A trükkök között ott volt mind a 4 fajta 540, 720-ak és az előre szaltó is...
Hirdetés
BILLABONG MUMUS 2011 SNOWBOARD CSAPATVERSENY MURAU, AUSZTRIA 2010. JANUÁR 16.
MuMuS Fotógaléria   Hétvégén került megrendezésre a 4. MuMuS Snowboard csapatverseny Ausztriában. A muraui, Volvo-K2 Kupa keretében lebonyolított verseny a megszokott versenyformátumoktól mindenben eltér, jórészt az összetartásról és a csapatszellemről szól.
A versenyen háromfős csapatok vesznek részt, amelyek maguk választják ki, hogy ki hajtja végre a szerencsekerék segítségével, véletlenszerűen kisorsolt trükköket. Azért, hogy egy ember ne vihesse a vállán a csapatát, figyelemmel kell lenniük bizonyos ismétlődési szabályokra. Az a csapat, mely nem tudja teljesíteni a trükköt, kap egy betűt a MUMUS szóból. Ha egy csapat neve alatt láthatóvá válik a MUMUS felirat, akkor kiesik A csapatszellem, a taktika, és a széleskörű tudás a nyerő a MuMuS-on!
 
Csontos Milán Csontos Milán
  Az idei versenyre 6 csapat nevezett , amelyben megtalálhattuk a magyar élmezőnyt és amatőr csapatokat is, mint pl. a Scheisse Wagen . Újításként, a tavaly nagy sikert aratott vonat a verseny állandó eleme lett, ezzel zárultak az ismétlődési szabályt újraindító körök. A vonat során, a többi trükktől eltérően, minden versenyzőnek teljesítenie kell egy trükköt (pl egyenes ugrás, 180, 360), és ha egy ember is hibázik, akkor felkerül a betű.
A trükkök is nehezedtek az idei évre. Ott volt a köztük mind a 4 fajta 540, 720-ak és az előre szaltó is. A végső végeredmény kialakulásáig sok változatos trükkön keresztül vezetett az út. A harmadik helyen végzett Generation Gap kiesése után, a versenyben maradt Criminal és a Hóbányász SE sokáig csatázott egymással, amelynek hirtelen halálként egy FS Rodeo vetett véget.  A trükkök részletes listája és a verseny menete is megtalálható a
 
Liptay Dávid - Előreszaltó Liptay Dávid - Előreszaltó
 
Ennek megfelelően a 2011-es év snowboard Mumus a és a 60.000 Ft-os pénzdíj boldog tulajdonosa a Czéh-Tóth Máté, Kis Benedek, Koczka Gergő alkotta Hóbányász SE lett.
1. Hóbányász SE: Czéh-Tóth Máté, Koczka Gergő, Kis Benedek 2. Criminal - Bereczky Zsolt, Ballagó Péter és Balogh Ádám 3. Makabeusok - Ajtay András, Liptay Dávid, Toma Tamás 4. Generation Gap - Sticzay Péter, Horváth Ádám, Kováts Domonkos 5. Wakeboard Genyók - Bíró "Gógi" Norbert, Szerb Mátyás, Csontos Milán 6. Scheisse Wagen - Felkai Péter, Lotfi Armand, Szabó Bonifác   A verseny ceremóniamestere, Lotfi Peiman értékelése alapján: - Legjobb jelmez: Criminal Team - Legjobb egyéni teljesítmény: Kis Benedek (switch backside 540, backside 540, frontside 360, frontflip -  Legjobb vonat: Generation gap (a három 360-ból álló vonatot csak ők adták be) -  Legjobb újonc: Lotfi Arman (truckdriver grab, backside 180, switch bs 180 hasas)
 
Vimeo
 
Fotók: Horányi-Névy András
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés