Amikor csak a stílus számít...

Positive.co
2013/01/28
Snowboard legendák az innsbrucki, 20. Air & Style versenyen. Szerezz jegyet rá!
Hirdetés

THE BILLABONG AIR AND STYLE 2013. február 1-2.

 

Február első hétvégéjén Európa legnagyobb múltú snowboard versenye az Air&Style már a 20. évfordulóját ünnepli. Az innsburck-i Bergisel stadion ezen alkalomból nem csak a világ jelenlegi legjobb 16 snowboardosát köszönti a WST legmagasabb, hat csillagos minősítésű Billabong Air&Style versenyén, de összegyűjtötte a sportág legendáit is, akik a Burn Style Session keretében mutatják meg, milyen az, amikor csak a stílus számít!

Különleges hétvégére készül a snowboardos világ február elején Ausztriában. Európa legrangosabb snowboard versenye, a 20. Évfordulóját ünneplő Air&Style összehozza a sportág jelenlegi ikonjait és az elmúlt két évtized legendáit. A versenyen két szerencsés honfit.

 

„A snowboard történetében talán soha nem lesz újra ilyen különleges esemény. Az a tény, hogy a sportág legendái még itt vannak köztünk és eljönnek az Air&Style-ra ékes bizonyítéka annak, hogy mekkor tisztelet övezi a versenyt a snowboardosok között“ – nyilatkozta Andrew Hourmont az Air&Style alapítója. A hétvége programja a Burn Style Session-nel kezdődik, amely az Air&Style 20 éves történetét ünnepli. Itt tényleg csak a stílus számít, amelyről többek közt 12 korábbi Air&Style győztes gondoskodik majd. Terje Haakonsen, Jamie Lynn, Brian Iguchi, David Benedek, Mike Basich, Stefan Gimpl és Gigi Rüf is ott lesz. Olyan riderek tehát, akiket élőben snowboardozni látni különleges lehetőség, hacsak nem jársz gyakran a Sziklás Hegység, vagy Alaszka csak helikopoterrel megközelíthető lejtőin.

 

 

A szombati Billabong Air&Style már napjaink hőseiről szól. A World Snowborad Tour legmagasabb, hat csillagos minősítésű versenyén 75.000 eurós összdíjazásért küzd a 24 meghívott snowboardos. Az Air&Style-ra már meghívást kapni is nagy dicsőség a versenyzők között, hát még elnyerni a győztesnek járó Air&Style gyűrűt, a Ring of Glory-t.

Az indulók között ött lesz az előző évi győztes, Peetu Piroiinen, az Air & Style pekingi kiadásának győztese Yuki Kadono és olyan közönség kedvence is, mint Sebastien Toutant és Mark McMorris. Biztosak lehetünk benne, hogy a Bergisel Stadionban felállított hatalmas ugratón a versenyzők meg fogják próbálni beadni a jelenlegi csúcsot jelentő tripla cork, azaz hármas csavart szaltó ugrásokat.

Az Air&Style a hagyományainak megfelelően erős zenei programmal készül. A pénteki napot Left Boy és a Die Fantastischen Vier szórakoztatja a közönsége, szombaton pedig a Kraftklub és Mac Miller fokozza a hangulatot.

 

Juss ki és nézd igaziban!

Az Air&Style programját két szerencsés magyar honfitársunk is élvezheti majd. A két fő támogató, a Burn és a Billabong összefogásának köszönhetően. Az info@billabong.hu cimre pár soros bemutatkozást küldő snowboardosok közül választanak egy szerencsést, aki egy társával mind a két versenyt megnézheti és közben snowboardozással lazíthat a környező hegyekben.

Hirdetés