A Nixon JibFest visszatért Hír

Boardsport.hu;http://www.boardsport.hu
2011/09/23
A három napos közös csúszás legfőkébb a jókedvről és a felejthetetlen trükkökről szólt.
Hirdetés
A Nixon Jibfest kezdetei a 2000-es évre nyúlnak vissza, amikor a Jeremy Jones, JP Walker és Dave Downing ötlete nyomán útjára indult a meghívásos versenysorozat. Jó tíz évvel ezelőtt a Jibfest három szezont ért meg és hatalmas újítást jelentett a snowboard világában. Csak az elemekre és az ezeken végrehajtott trükkökre (jib) fokuszált, és a hangsúlyt nem a versengésre , hanem inkább az együtt eltöltött időre és a fejlődésre helyzete. 
A meghívásos, csak elemeken folyó verseny már a 90-es évek végén felmerült a Nixon főhadiszálásán. Az ötletgazdák a jib műfaj úttörői Jeremy Jones, JP Walker és Dave Downing voltak. Az elemek tervezéséhez, a Snow Park Technologies vezetőjét Chirs "Gunny" Gunnarson -t segítségét vették igénybe. Az együttműködés eredményeként sok, azelőtt soha nem látott elemet gyártottak le a JibFestre , amelyek segítségével egy legendás három szezont megért versenysorozat indult útjára.
Nyolc év kihagyás után idén tavasszal pedig visszatért. 2011 áprilisában 15 rider gyűlt össze a titkos helyszínen , hogy méltóan folytassák az évtizedes hagyományt. A meghívott snowboardosok névsora önmagáért beszél: JP Walker, Jeremy Jones, Dave Downing, Joe Sexton,Simon Chamberlain, Seth Huot, Chris Grenier, Louis Paradis, Scott Stephens, Alex Andrews, E-Man Anderson, Laurent-Nicolas Paquin, Zac Hale, Brian Thein and Jon Cooley.
 
81877-nixonvidi.jpg
 
A három napos közös csúszás legfőkébb a jókedvről és a felejthetetlen trükkökről szólt. Persze mindig kell egy győztes. 2011-ben Louis Felix Paradis csinálta a legjobb trükköt, ami egy Andrech Handplant to fakie volt a Nixon logot formáló elem felett.
Természetesen a Nixon Jibfest történéseit filmesek garmadája örökítette meg. Az itt megtekinthető nyító filmet így rövid filmek sorozata követi a nixonnow.com/jibfest oldalon.
Hirdetés