8 sportág a vasárnapi, eplényi Snow Day programján

VasváriPress
2013/01/17
Aki „csak\" síelni vagy snowboardozni jön, annak is lesz elengedő helye, mert a pályát teljes szélességében sehol nem zárjuk le
Hirdetés

Számos ingyenes program mellett, nyolc téli sportággal ismerkedhetnek meg január 20-án az eplényi Nordica Síarénába kilátogatók, a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Snow Day alkalmával.

A programokon a részvétel ingyenes, a sílift 6 éves korig ezen a napon térítésmentes, 10 éves korig pedig 50 százalékos kedvezménnyel lehet igénybe venni; a versenyzők további kedvezményre jogosultak.

A látogatók megismerkedhetnek a kutyaszánnal, a jégszobrászattal, a sífutással, a telemark, alpesi és freestyle sízéssel, az alpesi és freestyle snowboardozással; érdekességként a ratrakolással.

A program szerint 11 órakor rajtol a XII. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboard-bajnokság, 13 órától pedig freestyle sí- és snowboard-bemutatóra kerül sor a Freeski Maffia és a Snow Park Eplény közreműködésével.

„Rengeteg hó esett a napokban a síaréna pályáira, ennek ellenére az Eplénybe vezető utak jól járhatóak. A korábbi évek tapasztalatai alapján 2-3 ezer résztvevőre számítunk vasárnap, a versenyeken indulók mellett családokat, fiatalokat, akár mozgásukban korlátozottakat is szeretettel várunk. Aki „csak" síelni vagy snowboardozni jön, annak is lesz elengedő helye, mert a pályát teljes szélességében sehol nem zárjuk le, a 7-es pályának is csak a felét, 9-13
óráig” – mondta a szervező Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület részéről Barbai Áron ötletgazda-főszervező.

A Snow Day-t négy évvel ezelőtt Magyarországon rendezték először; az esemény része a Nemzetközi Síszövetség (FIS) által életre hívott „Bring Children to the Snow” programnak; idén először a World Snow Day-hez kapcsolódva része a világeseménynek.

Hirdetés
Hirdetés