Ravascletto

Ravascletto Sípálya információk

A síterep zárva
10.28.63.1
704km
950-2000m
1 Húzólift
5 Ülőlift
1 Kabinos felvonó
2023-03-14
0
km
2023-12-01
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Ravascletto

A Zoncolan hegy

A Zoncolan hegy, a Friuli-Venezia Giulia Regionben levő legjobban felszerelt síüdülőhelyek közül az egyik, amit elérhetnek Sutrio és Ravascletto városaiból. A 22 kilométeres pályarendszer gyakran ad otthont a nemzeti síbajnokságnak és számos nemzetközi megmérettetésnek is. Az ide érkező síelők nem fognak csalódni, a változatos lejtőkön mindenki megtalálja a számára legideálisabbat, és a táj szépsége szinte egyedülálló. Remek panoráma nyílik az osztrák és a szlovén Júlia-Alpokra.

Ravascletto

Ravascletto városkája 950 méterrel  fekszik a tengerszint felett egy medencében a Zoncolan hegy alatt, és a Valcalda völgy legfontosabb központja. Az innen elérhető sífelvonóknak köszönhetően,  az 1700 méteren elhelyezkedő sípályákat is el lehet érni, valamint csodálatos kilátás fogadja a vendégeket.

A hely további lehetőségeket kínál az idelátogatóknak. Van kiépített szánkó pálya, jégkorcsolya pálya, amit este is lehet használni - hála a világításnak -,  fitness terem és uszoda.

Ravascletto síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
44 €
Gyerek
10 €
1 Napos
34.5 €
44 €
74 €
(Összehasonlítva Olaszország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Ravascletto sípályához

Szerintetek Ravascletto...

2013-11-21
Profiknak: kevésbé karbantartott
2013-11-19
Kezdőknek: 2 tökéletes lejtésű tanuló pálya egymás mellett, mozgószőnyeges felvonóval. 2-3 nap után meg irány a hosszú kék pálya (csak az elején egy rövidebb szűk szakaszt kell átvészelni).
Profiknak: Hosszú, változatos pályák. Persze lehetne 3x ennyi, de 4-5 nap alatt szerintem nem lehet megunni a legprofibbaknak sem. Ha mégis, akkor meg ott van a napsütés és a bombardino. Ár/érték arányban verhetetlen.
Freeride-ra: Az alkalmatlantól a tökéletesig bármi lehet, a kérdés, hogy mikor esett legutóbb. Az olaszoknál mindig van lehetőség egy kis "félre siklásra..."
Családosoknak: A gyerekpálya egyből a nagy kabinos lift tetejénél van, könnyű megközelíteni. 80%-ban süt a nap, nem fagy szét a család. Pályák mentén gyerekeknek szuper ugratók. :)
Snowboardosoknak: Freeride park és ülős liftek. Mi kell még? :) (jó, mondjuk pont a park mellett van húzós lift...)
2013-10-24
Kezdőknek:

A Sítanoda síoktatójának véleménye: 

Rengeteg kezdő pálya, remekül felszerelt sípályák, hangulatos "hütték", magyar síiskola a helyszínen!
Profiknak:

A Sítanoda síoktatójának véleménye: 

90%-ban napsütés, kultúrált síelő közönség! Minden pálya típus megtalálható, nem véletlenül készülnek az olasz síoktatók is a vizsgákra...
Freeride-ra:

A Sítanoda síoktatójának véleménye: 

Nem a freeride a terep erőssége, ráadásul a pályarendőrség nem nézi jó szemmel, ha pieps nélkül kimerészkedik az ember...
Családosoknak:

A Sítanoda síoktatójának véleménye: 

Kellő mennyiségű pálya, magyar síiskolával!
Jártál már RAVASCLETTO síterepén? Mondd el a véleményed!
Hirdetés