Livigno

Livigno Sípálya információk

A síterep nyitva
30.065.020.0
905km
1816-2785m
12 Húzólift
14 Ülőlift
6 Kabinos felvonó
2023-12-04
28
80km
2023-12-06
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Livigno

A múlt évben a legjobb sípályák közé választott Livigno síterep idén egy nagyon is csábító újdonságot talált ki a freeride szerelmesei számára. Felismerték ugyanis, hogy a pályán kívüli síelés egyre több érdeklődőt vonz főleg a külföldi téli sportok kedvelői közül. Az új Freeride-Projekt keretein belül két speciális zóna kerül kialakításra, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a síelés eme válfajával. Ezek a területek körbe lesznek kerítve, biztosítva lesznek és mindenki számára nyitva állnak majd, aki a friss hóban akar csúszni.

A biztonságra extra figyelmet fordítanak, minden reggel tájékoztatják majd az érdeklődőket, hogy milyenek aktuális hóviszonyok, mennyire stabil a pálya, kell-e számolni lavinaveszéllyel, az információk elérhetőek lesznek az interneten (www.livigno.eu) és a sílifteknél is ki lesznek függesztve. Valamint hetente tartanak a hegyi vezetők az érdeklődők számára előadást a pieps, a szonda és a lapát használatáról.

A jövőben tervezik, hogy a projekt tartalmazzon egy síalpinista-utat, amely éjszaka is használható lesz, de itt mindenképpen kötelező lesz a lavina mentéshez elengedhetetlen felszerelés.

Szerintünk Livigno

Tagadhatatlanul Olaszország a kedvenc célországom, ha síelésről van szó! És az olasz síterepek közül is kiemelkedő hely számomra Livigno, ami egy igazi síparadicsom, ahol az ember feltöltődhet és teljesen átadhatja magát a sportnak és a bulizásnak is!

A hely külön érdekessége, hogy a városhoz vezető út egy egyirányú alagúton át megy, amelyen áthaladva igazi téli álomvilágba csöppenünk. A rengeteg pályát képtelenség megunni, kezdőtől a vérprofiig senki nem tud unatkozni itt. Jómagam a snowboardozás alapjaival itt ismerkedtem és őszintén mondhatom, nem a pályák hibája, hogy nem jutottam messzire.

A hüttékben mindig jó zene szól, nem az a borzalmas sramli-muzsika, ami az osztrákok specialitása. A forralt bor ugyan nem az igazi, de sokat javítanak rajta, azzal hogy dobnak bele egy kis szelet narancskarikát. Az étel viszont kárpótol mindenkit, igazi olasz konyha, csak a vacsora kezdő időpontját nehéz kivárni, a hegy lábánál található éttermek nyitvatartási ideje, nem igazodik pontosan a liftzárás után korgó gyomorral szállásaikra megtérő síelőkhöz, de érdemes kivárni!

Livigno másik nagy előnye, hogy vámszabad terület, ezt ki is használja a városka, tele van csillogó üzletekkel, ahol a megszokottnál olcsóbban juthatunk szeszesitalhoz, parfümhöz és ruhához is. Esti programnak jó móka, sétálni a nyüzsgő utcákon és nézelődni.

Livigno síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
33.5 €
Gyerek
16.5 €

Főszezon

Felnőtt
63.5 €
Gyerek
31.5 €
1 Napos
39.5 €
63.5 €
79 €
(Összehasonlítva Olaszország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Livigno sípályához

Szerintetek Livigno...

2016-11-16
Kezdőknek:

A K2 síoktatójának véleménye

2 évig oktattam itt. Kezdőkkel jó ütemben lehet haladni és 5 nap után az ügyesebbek, már piros pályán is le tudnak biztonságosan jönni.
Profiknak:

A K2 síoktatójának véleménye

Nagyon jó és változatos pályarendszer. A homogén lejtésű részektől a freeride pályákig és parkokból lehet válogatni.
Családosoknak:

A K2 síoktatójának véleménye

Több találkozásra alkalmas központi rész van, így mindenki tud a maga kedvére síelni, boardozni, majd ebédidőre össze tud futni a család.
Snowboardosoknak:

A K2 síoktatójának véleménye

Még alpinozni is lehet, mert van jó pálya, ami ritkaság. Remek parkot alakítottak ki.
Freeride-ra:

A K2 síoktatójának véleménye

Amióta hivatalosan is kijelöltek freeride-ra szakaszokat azóta egyre többen keresik Livignot is a szűzhó szerelmesei.
2014-02-25
Profiknak: Több sípályát is volt alkalmam besíelni, és bizton állíthatom, hogy Livigno pályarendszerei minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást és élményt biztosítanak.
Freeride-ra: Több sípályát is volt alkalmam besíelni, és bizton állíthatom, hogy Livigno pályarendszerei minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást és élményt biztosítanak.
Családosoknak: Több sípályát is volt alkalmam besíelni, és bizton állíthatom, hogy Livigno pályarendszerei minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást és élményt biztosítanak.
Snowboardosoknak: Több sípályát is volt alkalmam besíelni, és bizton állíthatom, hogy Livigno pályarendszerei minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást és élményt biztosítanak.
2013-11-24
Kezdőknek: Rengetg kék pálya!
Profiknak: Piros,és fekete pályák különböző nehézséggel!
Freeride-ra: Nagyon jó a pályájuk!
Családosoknak: Rengeteg széles pálya!
Snowboardosoknak: Nem zavarják a síelők,és a boardosok egymást!
2013-11-21
Családosoknak: A pályák tökéletesek minden szintnek, azért csak elég jó, mert nagyon messze van gyerekekkel.
2013-11-19
Profiknak: A kedvenc helyeim egyike, hatalmas síterep és hóbiztos.
Snowboardosoknak: Hóbiztos, rengeteg szűzhavas rész
Jártál már LIVIGNO síterepén? Mondd el a véleményed!
Hirdetés