Les Orres

Les Orres Sípálya információk

A síterep zárva
30.060.010.0
1275km
1550-2720m
9 Húzólift
8 Ülőlift
2024-04-01
0
km
2024-04-24
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Les Orres

Les Orres a franciaországi buszos buli sítáborok korszakának egyik kevésbé ismert állomása volt, a kétezres években rengeteg magyar látogatta. Persze Franciaország a kedvező ár-érték arány miatt még mindig népszerű a magyarok körében, így a 100 kilométernyi pályarendszert kínáló Les Orres továbbra is kiváló alternatíva az „olcsó” síelésre. A bérleteket érdemes előre, online megváltani, ugyanis akár 20 százalékot is spórolhatunk ezzel az opcióval! A jegyek mellé a helyszínen köthetünk balesetbiztosítást is, mely napi 3 Euróba kerül a pénztárnál.

A pálya

A pályarendszer alján összesen három kisebb falu található, szállásfoglalásnál érdemes odafigyelni, hogy pontosan hol is van a kiszemelt apartman. A legtöbb szolgáltatás az 1650 méteren levő központi faluban érhető el. Van mozi, szauna, korcsolyapálya, szánkópálya és még sok minden más. A pályák rendkívül változatosak, mindenféle korú és tudású síelő talál magának megfelelő nehézséget. A szomszédos országokban többnyire ismeretlen, zöld jelzésű pályákon a legkisebbek, illetve a nagyon óvatos felnőtt kezdők is elboldogulnak, nem kell napokig a néhány tíz méteres tanulópályán körözni. A pályák hosszához képest viszonylag kevés, 17 lift üzemel, melyek mindegyike ülős. Ez a tanulóknak jó, mivel így elkerülhetik a macerás tányérozást vagy csákányozást, a kényelmeseknek pedig rossz, sokkal jobb lenne néhány kabinos. A pályarendszer két szélén hótalpazásra kijelölt területek, illetve nehézségmegjelöléssel ellátott sítúra útvonalak találhatóak. A sítúrák GPS trackje a pálya honlapjáról letölthető. 

Szállások, gasztronómia

Szállások tekintetében a szokásos francia pályaapartmanokra számíthatunk, melyeknél résen kell lenni, ugyanis legtöbbször a nappaliban található kanapét is megpróbálják eladni két fős fekhelyként. Az üreságy díja egy 6 éjszakás ciklusra általában 150 Euró körül mozog, ezt érdemes rászánni a kényelemre! A több emeletes nagy apartmanházakban sokszor előfordul a lopás, így a felszerelést célszerű nem az erre kialakított közös tárolóhelységekben megoldani.
A francia gasztronómia bár különleges és kiváló, sajnos általában nem jut el a sípályák magasságába. Az éttermekben és a hüttékben főleg a pizza, hamburger, sültkrumpli szentháromságban lehet gondolkozni, a michelin csillagos spenótos csigát nem itt kell keresni. Szerencsére az apartmanok általában elég jól felszereltek, szinte bármilyen étel elkészíthető a konyhában. Az alapanyagot érdemes itthonról vinni, ugyanis a helyi boltok kínálata főzőcskézés esetén elég szegényes és pl. a friss húsok elég hamar elfogynak a húspultból.

 

Les Orres síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
37 €
Gyerek
31 €

Főszezon

Felnőtt
42 €
Gyerek
35.5 €
1 Napos
39.5 €
42 €
75 €
(Összehasonlítva Franciaország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Les Orres sípályához

Szerintetek Les Orres...

2013-11-28
Freeride-ra: A térképen legjobbra lévő piros pályán lefelé csúszva el kell tévedni balra. Ott egész jó freeride rész van!
Jártál már LES ORRES síterepén? Mondd el a véleményed!