Kitzbühel

Kitzbühel Sípálya információk

A síterep zárva
101.061.017.0
623km
800-2000m
15 Húzólift
28 Ülőlift
11 Kabinos felvonó
2024-04-10
0
km
2024-04-22
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Kitzbühel

Kitzbühel, Kirchberg, Mittersill

Hóbiztos és tökéletesen kezelt pályákkal várja a vendégeket a 800 – 2000m között fekvő sícentrum. Családokat számos és sokrétű programmal várják. Számos hegycsúcs található ebben a térségben és ezek közül jó néhányat kabinos felvonókkal kötnek össze. Ahova nem lehet eljutni ezek segítségével, oda a síbuszok díjtalanul szálítják a sportolókat.

A 168 kilométernyi sípályán mindenki számára garantált a jó szórakozás, valamint hogy egyhamar nem fogja megunni a terepet!

A hely érdekessége, hogy minden évben rendeznek alpesi sí Világkupát férfiaknak.

Kitzbühel a legenda

A tiroli síterep az alpesi sízés egyik őshazájának mondható, ugyanis már 1893-ban is rendeztek itt síversenyt. A versenyrendezés hagyománnyá vált és 1966 óta Kitzbühel minden évben helyet ad a sí világkupa sorozat egyik állomásának. Persze az 50-100 évvel ezelőtti állapotok meg sem közelítették a mai színvonalat, sőt maga a sízés sem hasonlított túlzottan a ma ismert sporthoz. Ami megmaradt, az a kiváló elhelyezkedés, mely lehetővé teszi, hogy október végétől egészen április közepéig tartson a síszezon. Ezzel az adottsággal gyakorlatilag csak a gleccserek tudnak versenyezni.
Kitzbühel hóbiztos és tökéletesen kezelt pályákkal várja a vendégeket a 800 – 2000 m között. A családokat számos és sokrétű programmal várják, és már csak azért is érdemes követni a pálya honlapját, mert minden szezonban van 4-5 olyan előre meghirdetett nap, amikor a gyerekek 15 éves korig ingyenesen használhatják a lifteket. Számos hegycsúcs is található ebben a térségben és ezek közül jó néhányat kabinos felvonókkal kötnek össze. Ahova nem lehet eljutni ezek segítségével, oda a síbuszok díjtalanul szállítják a sportolókat. A síbusz hálózat különösen előnyös a pályán kívüli csúszás szerelmeseinek, ugyanis a több, mint 30 km-nyi „kijelölt” freeride lejtő nem feltétlenül a liftek aljába vezet.

A Streif

A 168 kilométernyi sípályán mindenki számára garantált a jó szórakozás, és egy biztos, nehéz lesz megunni a terepet! A sícentrum egyik különlegessége, hogy legmeredekebb pályája a Streif, 160 méter hosszan átlagban 51 fokos, vagyis több, mint 100 %-os meredekségű, ezzel a világ legmeredekebb kezelt sípályái közé tartozik. Ez a nagyjából 1600 méteres magasságban fekvő pálya része a világkupasorozat lesikás és superG nyomvonalának is és egyben a sorozat legmeredekebb szakasza. Csak, hogy érzékelhető legyen a meredekség: egy átlagos síző a pálya tetejéről indulva kb. három másodperc alatt gyorsul fel 60 km/h-ra. Mint egy sportautó! Továbbá érdemes kipróbálni a Kaser Extended nevű sípályát is, mely 7,5 km-es hosszával és több, mint 1000 méternyi szintkülönbségével meglehetősen hosszúnak számít az Alpokban.
A pálya környékén élvezhetjük a hamisítatlan tiroli vendéglátást, a régió éttermei és szállodái világszínvonalúak. Az olyan klasszikus osztrák sípálya kaják mellett, mint a gőzgombóc vagy a leberknödelsuppe, ajánljuk kipróbálni a tiroli gombócot és a káposztát is, melyek a régió ikonikus ételei. Érdemes betérni a helyi kézműves boltokba is, egy tiroli bőrnadrág+kalap felpróbálása is maradandó élmény!

Kitzbühel síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
60 €
Gyerek
30 €

Főszezon

Felnőtt
72 €
Gyerek
36 €
1 Napos
26 €
72 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Kitzbühel sípályához

Szerintetek Kitzbühel...

2014-02-20
Kezdőknek: Sok jó kék pálya van.
Freeride-ra: Csak meg kell találni a megfelelő helyeket.
Családosoknak: Mindeki talál magának megfelelő pályát, de én nem láttam kifejezetten gyerekpályát, ill. síovit.
Snowboardosoknak: Sok lankás átkötőpálya van, amin a board-osok igencsak megszenvednek.
Profiknak: Van kellő mennyiségű fekete pálya is.
2013-11-26
Kezdőknek: A szokásosnál meredekebb pályák.
Profiknak: Negy terület, változatos pályák. Általában a pélyák keményebbek, mint a szokásos színezés alapján várni lehetne. Lehet egész nap hajtani.
Jártál már KITZBÜHEL síterepén? Mondd el a véleményed!