Hochzillertal - Hochfügen

Hochzillertal - Hochfügen Sípálya információk

A síterep zárva
29.041.014.0
703km
600-2377m
22 Húzólift
11 Ülőlift
6 Kabinos felvonó
2024-04-10
0
km
2024-06-13
Hirdetés

Hochzillertal - Hochfügen

A Zillertalban (magyarosan Ziller-völgyben) található Tirol tartomány legkeletibb óriás síterepe, mely a két korábban különálló névadó síterepből olvadt össze.

A pályák

Az összeolvadást követően ma a komplexumban összesen 90,7 km-nyi pálya található, amely keleteurópai viszonylatban kiemelkedőnek számít. A pályák hosszához hasonlóan a megsíelhető szintkülönbség is hatalmas, 1760 méter. Még nyugatabbra is csak kevés helyen találunk ilyet. A rengeteg pályából szinte következik, hogy minden tudású és igényű síző megtalálja a számítását a Zillertalban, számtalan piros és kék pálya található a síterepen, az extremitást keresőket pedig 14,6 km fekete pálya és 1,5 km snowpark várja. Fontos tudni, hogy a közelben levő (és a térképeken is szereplő) Fügen-Spieljoch síterep is a régióhoz tartozik és a síbérlettel itt is csúszhatunk, viszont nincs közvetlen kapcsolatban a völgy felsőbb részén található pályákkal. Szállásfoglalásnál ezt érdemes észben tartani! Síbérlet birtokában egyébként használhatjuk a rendszeresen közlekedő síbuszokat, amelyekkel a felsőbb régiók könnyen elérhetőek, tehát a fügeni szállás sem jelent feltétlenül hátrányt. Amennyiben hosszabb időre utazunk a környékre, érdemes lehet elgondolkozni a Zillertal Superskipass megvásárlásán, amellyel e pályarendszer mellett ellátogathatunk a Zillertal Arenába, Mayrhofenbe vagy felmehetünk Ausztria egyetlen egész évben nyitva tartó gleccserére, a Hintertuxra is. A globális felmelegedés miatt ennek az extra bérletnek egyre jobban helye lehet a palettán, ugyanis a 600 méter környékén található völgyállomásokon sokszor már elég nehéz stabilan havat biztosítani. A hochzillertali pályákat összesen 39 lift szolgálja ki, melyek között találunk ultramodern 8 üléses, ülésfűtéses darabokat, illetve teljesen zárt kabinosokat is, így rossz idő esetén sem kell fagyoskodnunk út közben. Tervben van egy 28 fős óriás kabinos lift építése is, amely áthidalja majd a fent már említett Fügen-Hochfügen „problémát”, ennek átadására azonban egyelőre nincs kitűzött dátum.
A sportosabbak figyelmébe ajánljuk, hogy a Zillertalban nem kevesebb, mint 125 km sífutó pálya és számtalan sítúrázási, hótalpazási lehetőség található. A régióban továbbá rengeteg barlang van (köztük jégbarlang is), amelyeket télen is érdemes meglátogatni. Lehet még korcsolyázni, szánkózni, curlingezi és jeget mászni is. Síiskola és síkölcsönző több helyen is elérhető, itt tudunk túravezetőt bérelni pl. sítúrához vagy jégmászáshoz is.

Szállások, gasztronómia

A szállásokat és éttermeket tekintve Tirolban nem nagyon tud mellé lőni az ember, igaz ennek mindenhol megkérik az árát. Az éttermekben mindenképp érdemes kipróbálni a helyi specialitásokat, melyek akár völgyenként is teljesen különbözőek. A felvonók közelében található szállások nagyon hamar elkelnek a szezonra, így ha pályaszállást szeretnénk, jóval az indulás előtt érdemes foglalni. Amennyiben azonban hajlandóak vagyunk egy kicsit autókázni reggelente, a pálya közelében lévő falvakban később is találunk lehetőségeket, mely többnyire jóval olcsóbbak is a síterep szállásainál.

 

Hochzillertal
Hochzillertal

 


Szolgáltatások:

- grátisz síbusz a teljes sírégióban
- versenypályák
- óvoda 3 hónapos kortól 7 éves korig
- kivilágított éjszakai pályák
- magaslati sífutópályák
- half-pipe, snowpark
- 2 síterep = 1 síbérlet: 89 pályakilométer - Hochzillertal + Hochfügen síélmények 2400 m magasságig
- kivilágított szánkópálya Hochfügenen

Hochzillertal - Hochfügen síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
73.5 €
Gyerek
33 €
1 Napos
26 €
73.5 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Hochzillertal - Hochfügen sípályához

Szerintetek Hochzillertal - Hochfügen...

Nincs értékelés

Jártál már HOCHZILLERTAL - HOCHFÜGEN síterepén? Mondd el a véleményed!