Bad Gastein - Bad Hofgastein

Bad Gastein - Bad Hofgastein Sípálya információk

A síterep zárva
30.852.52.6
638km
870-2300m
1 Húzólift
2 Ülőlift
2024-03-24
0
km
2024-05-28
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Bad Gastein - Bad Hofgastein

Gastein-völgy

Csaknem 50 felvonó és sílift, valamint több mint 205 kilométernyi tökéletesen karbantartott és hóbiztos sípálya teszi a Gasteini-völgyet a tartomány egyik legvonzóbb síterepévé. A kínálatban szerepelnek többek között a Stubnerkogel-Angertal-Schlossalm és a Dorfgastein-Großarl sípályarendszerek, amelyek folyamatosan működő versenypályával is büszkélkedhetnek, itt található a világbajnoki Graukogel hosszú és nehéz lesiklópályáival, és az egészen 2700 méteres magasságig nyúló Sportgastein síterep, ahol nagy kiterjedésű mélyhóval borított szakaszok is rendelkezésre állnak.

A magaslati fekvésnek és a jól kiépített hóágyúrendszernek köszönhetően a gasteini síterepek november végétől egészen április elejéig tökéletes feltételeket kínálnak a téli sportokhoz..
Igazán különleges attrakciónak számít a Stubnerkogelen található 140 méter hosszú függőhíd, amely egy 28 méter mély szakadék fölött ível át 2700 méteres magasságban. A szerkezet ezzel Európa legmagasabban fekvő függőhídja, amelynek közelében egy új kilátópont is található, a „Glocknerblick”.

Csabor (Talponsielok.hu) élményei a helyről: 

Bad Gastein

Bad Gastein kellemes város. Tele van színvonalasabbnál színvonalasabb szállodákkal. Érdekes, hogy egy termálfürdőből jó marketinggel mi mindent ki lehet hozni. A város egy rendkívül zeg-zugos völgyben fekszik. Selmecen járja az a mondás, hogy ha kikötöd a kecskédet a ház kéményéhez, az a szomszéd telkén legel. Itt kecskét nem láttam, ezen a helyen a kecsketulajdonosok valószínűleg a jövedelmüket költik el. Azt lehet is, mert Bad Gasteinben minden drágább, mint általában. Egy sportboltban láttam egy középkategóriás lécet 1200 eu-ért. Persze ezért a potom összegért kötést nem adnak hozzá. A városban gyakorlatilag normális parkírozó helyet nem lehet találni. Mivel a mi szállodánknak nem volt saját parkírozó helye, a máskülönben kitűnő (10 emeletes) parkírozó házban dekkolt a kocsi. Ez nem szerepelt a költségvetésben. A síbusz ellátottság kitűnő, a puccosabb szállodáknak saját kisbuszaik vannak. Egy kávé a Ritz teraszán, s irány a pálya. Kár, hogy nem kávézom.

Körbenézve a területen meg kell állapítanom, hogy Bad Gastein nem egy magyar fészek. Láttam vagy 3 magyar kocsit, s egy gyermeket, aki anyja sipító tiltakozása ellenére 400 méter vegyest akart leúszni az Angertal játszóterén. Ide főleg lengyelek és csehek járnak. 

Bad Gasteinben a sípálya parkírozóját könnyű meglátni. Meglátni könnyű, de bemenni kicsit véleményes. Én két kört tettem a városban, mert nem hittem el, hogy egy keskeny, szakadt alagúton kell átmennem csak úgy juthatok a parkírozóhoz. Ha odaérsz már minden korrekt. Kellemes a fogadóállomás, minden igényt kielégít. A síléctartók fémből vannak, hiába gazdag helyen még a fabudi is savállóból van.

Az már az elején látszik, hogy Bad Gasstein alsó állomására lesíelni nem lehet. 

Bad Gastein felvonója gyönyörű. Mozgólépcső, meg amit akarsz. Beszállva érezzük, hogy az ülések fűtöttek. Van az a luxus, ami már túlzás. 

A hegy tetején jobbra vesszük az irányt. A B19 és B22 pirosok nagyon kellemes pályák.

Újból felérve a tetőre leereszkedünk a B18-on, ami szebb időkben kitünő pálya lehet. A tanulóknak ajánlom a B11 pirosat, ami kellemesen ereszkedik alá, s a Stubnerkogelről a B15 kéken könnyű megközelíteni.

El kell még mondanom, hogy mindenhol találhatók az egyes pályák közötti átcsúszást biztosító utak. Gyakorlatilag mindenhonnan el lehet jutni bárhova, s mindenki a tudásának megfelelő útvonalat választhat. A felvonók kitűnőek, mindenhová kényelmesen el lehet jutni. Van a deszkásoknak élvédő zacsi, ahogy az dukál. Tömeg az nincs.

Bad Gastein - Bad Hofgastein síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
73.9 €
Gyerek
37 €
1 Napos
26 €
73.9 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Bad Gastein - Bad Hofgastein sípályához

Szerintetek Bad Gastein - Bad Hofgastein...

2013-11-29
Kezdőknek: Van egy rövid abszolút kezdő pálya fedett mozgójárdával Angertal-nál, ami eléréséhez át kell felvonózni az egész hegyet, vagy körbemenni kocsival.
Profiknak: Sok fekete pálya van és néhány piros. A feketék jegesek. "Carving"-os pálya nem nagyon van.
Snowboardosoknak: Túl meredekek a pályák és jegesek. Én itt inkább síeltem, és nem is nagyon láttam board-ost.
Családosoknak: A város feletti kék pálya ritkán van nyitva, a piros pályák inkább feketéhez vannak közelebb. Mikor máshol puha hó van itt akkor is jeges, mert lefújja a szél a havat. Szeles hely. Családdal inkább Bad Hofgastein katlanja.
2013-11-25
Kezdőknek: Modern ülőliftek, sok kék pálya.
2013-11-18
Kezdőknek: Kevés a kezdő pálya, és mivel a völgy alacsonyan van, sokszor nem jó minőségű a hó. A nagy felvonókat nem tudják használni, mert azoknak a tetejéről szinte csak nehezebb pálya indul.
Profiknak: A sok közepes nehézségű pálya jó rendszert alkot.
Freeride-ra: Sok hely van, ami kiszámítható, így azon biztonságosan végig lehet síelni.
Családosoknak: A kicsik kevésbé találják meg a számukra megfelelő pályát
Snowboardosoknak: Jó tempója van minden pályának, emiatt kevés a kezdő, így nem zavarják őket a síelők sem.
Jártál már BAD GASTEIN - BAD HOFGASTEIN síterepén? Mondd el a véleményed!