Síelés és wellness - kettő az egyben!

Síelés és wellness - kettő az egyben!

Budavártours - Támogatott tartalom
2023/01/12
Ingyenes síoktatás és sok egyéb programlehetőség vár meglepetés sztárfellépővel!

Síverseny

Szlovákia egyik legismertebb és legmagasabban fekvő síközpontja (2 634 m), a síutak, sítúrák és gyalogtúrák közkedvelt célpontja. Tátralomnic egyben a Magas-Tátra legjelentősebb turisztikai fellegvára, Szlovákia talán legfestőibb települése. A Tátralomnicon található Jamy síközpont, kezdő síelőknek való tanulópályával, éjszakai kivilágított sípályával, valamint a síközpont felső részében - a Lomnici nyeregben - egy erős fekete pályával is rendelkezik. Tátralomnictól a Magas-Tátra további sípályái, mint Ótátrafüred, Csorba-tó vagy Zdiar is könnyen megközelíthetőek. A településen és környékén ismert túraútvonalak haladnak végig, valamint a környéken sok történelmi nevezetesség található, így Tátralomnic télen-nyáron kellemes és tartalmas kikapcsolódást nyújt az odalátogatóknak.

Tátralomnicon található Szlovákia leghosszabb pályája. A sípályák teljes hossza körülbelül 12 km. A pályák elérik a 2200 m-es magasságot a Lomnici-nyeregben (Lomnícke sedlo), ahol a tapasztaltabb síelőket mintegy 6,5 km hosszú pálya várja meredekebb lejtőkkel és páratlan kilátással.

A síverseny lebonyolítása lezárt pályaszakaszon történik, melyet kizárólag a versenyzők vehetnek igénybe. A versenyen magába foglalja a rajtszámot, az időmérést, az eredményhirdetést, valamint értékes nyereményeket és díjakat.

Síelés és wellness - kettő az egyben!-1
A lomnici sípálya felülnézetből
Síelés és wellness - kettő az egyben!-1
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Síoktatás

A sí oktatásról hivatalos, nemzetközi síoktatói diplomával rendelkező oktatók gondoskodnak, ezért a legújabb technikákat, legkorszerűbb oktatási módszereket alkalmazzák. Nagy hangsúlyt fektetünk a felnőtt síoktatásra is! Az abszolút kezdőktől a profikig, mindenki megtálalhatja a tudásának legmegfelelőbb csoportot. Az oktatás gyermekek és felnőttek részére minden tudás szinten pontos csoportbeosztással történik. Természetesen a csoportok átjárhatóak a tábor ideje alatt. A cél az, hogy mindenki megtálalja a szamara legideálisabb csoportot. Munkatársaink jelentkezéskor felvesznek pár információt a sí tudásra vonatkozóan, hogy egy viszonylag pontos előzetes felmeréssel, a lehető leggyorsabban menjen a csoportbeosztás. A maximum 8 fős csoportokat az első nap délelőtt történő szintfelmérés alapján, tudás illetve kor szerint osztjuk szét.

Síelés és wellness - kettő az egyben!-3
Síelés és wellness - kettő az egyben!-3
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Egyéb ingyenes programok

Jégtemplom tarajka

Az immár több éve megvalósuló program sorozat minden évben egy épületet mintáz, láthattuk már a Notre Dame, a Szent Péter Bazilika mását. 2022-ben a jégtemplom a spanyolországi Santiago de Compostela-beli St. Jacob Katedrálist mintázza, mely az UNESCO világörökség része. Idén a jeruzsálemi Szent-sír Templomot készítették el jégből művészek.

A jégtemplom ezúttal is Adam Bakoš jégszobrászművész vezetésével épült, a 25 méter átmérőjű kupola alatt felépített, 10,5 méter magas remekmű elkészítésében összesen 22 jégszobrász és jégfaragó vett részt Csehországból, Szlovákiából és Németországból, akik 225 tonna jégbe leheltek életet. Az 1880 jégtömbből aprólékos munkával kifaragott alkotás legapróbb részleteit a kellemes megvilágítás emeli ki. A jégtemplom látogatása után a szemben lévő étteremben megebédelhetünk, vagy kisebb nagyobb sétát tehetünk a környéken, elsétálhatunk akár a Tarpataki vízeséshez is a kijelölt turistaúton.

A jégtemplom látogatása ingyenes.

Síelés és wellness - kettő az egyben!-2
A 2022-es jégtemplom
Síelés és wellness - kettő az egyben!-2
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Nappali vagy esti szánkózás – Ótátrafüred – Tarajka (Hrebienok)


Minden nap és esti szánkózás szombat este. Aki nem fáradt el kellőképpen az egész napos síelésben, vagy nem síelt, de szeret szánkózni, lehetőség van a sikló alsó állomásánál szánkót bérelni (Tatry Motion shop), és akár napközben, vagy már sötétedés után kivilágított szánkópályán lecsúszni. A pálya hossza 2,5 km.
Nappali szánkózás 9-16:30 között - Esti szánkózás 17:30-19:30 között (pénteken és szombaton hóviszonyoktól függően)


Vacsora a csillagos ég alatt - Skalnaté Pleso

Élvezze Ön is a Tátra csillag ege alatt egy vacsora élményét!

Az est első meglepetése: felvonóval megérkezünk a Kőpataki tóhoz, ahol 1751 m magasan elfogyasztjuk ízletes vacsoránkat a közelmúltban felújított Panoráma étteremben.
Induláskor welcome-drink vár bennünket Tátralomnicon az Après ski bárban, majd felvonóval felkapaszkodunk romantikus hangulatú Kőpataki tóhoz. Az étteremben már vár minket a különleges vacsora, miközben a Szlovák Tudományos Akadémia csillagászaival kémleljük és ismerkedünk a csillagos égbolttal. Az étterem teraszán üdítőket és gyógyteákat kóstolhatunk, kellemesen elbeszélgethetünk a tudósokkal…
Az est még ekkor sem ér véget, mert látogatás következik a kilátótoronyba, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a hófödte csúcsokra, völgyekre a csodálatos éjszakai égbolt alatt.

Fresh Track - Tátralomnic

Húzd az íveket elsőnek, mindenki más előtt!

A program minden vasárnap reggel 7:15-kor indul a Tátralomnici Látogatóközpont elől, ahol egy síoktató várja a résztvevőket. (Sí felszerelés ingyenesen igényelhető – előre foglalással) Síeljünk együtt még mielőtt a sífelvonó megnyitna a nagyközönség előtt! A reggeli a pálya mellett vár bennünket, majd a frissítő kávé után újult erővel folytathatjuk napunkat.Ez a program a haladó síelőknek szól, akik fel akarják szántani a friss havat akár a fekete pályán. A programra online lehet jelentkezni.

Szállás: Bellevue Grand Hotel****

A Magas-Tátra lábánál fekvő Ótátrafüred városában található hotel 2 étteremmel, éjszakai klubbal, fedett medencével, wellness-részleggel, valamint sportolási lehetőségekkel várja vendégeit. Elegáns, az elmúlt 2 évben felújított, 2021. decemberében újranyitott 4*os szálloda 150 szobával, minőségi szolgáltatásokkal és maximális kényelemmel.
A hegyre vagy völgyre néző Exclusive kétágyas, részben pótágyazható szobákban stílusos, modern, kényelmes berendezés várja a vendégeket. A szobákban nagyméretű franciaágy és egy felnőtt részére is alkalmas kanapé áll rendelkezésre. A síkképernyős műholdas TV, mini-bár, széf, valamint fürdőköpennyel, papuccsal, hajszárítóval és ingyenes pipereszerekkel felszerelt fürdőszoba található. A szobákban ingyenes vezetékes internet, Wi-Fi áll rendelkezésre.

Családi szobák is foglalhatók, melyben összesen 4 fő elhelyezésére van lehetőség.

A wellness részlegben kellemes, 28 fokos nagy méretű fedett medence bárral, pezsgőfürdő, a Sauna World-ben különböző gőzfürdők és szaunák, pl. gyógynövény olajos gőzfürdő fény- és hangterápiával, finn szauna, hideg vizes medence, tengervizes forró pezsgőfürdő, jégbarlang, relax zóna, tepidárium, stb. kínálnak kellemes felüdülést a síelésben elfáradtaknak. A hotel balneoterápiai részlegében számos masszázs – pl. lávaköves vagy aromaterápiás masszázs -, valamint orvosi és kozmetikai kezelések vehetők igénybe.
A sportolni vágyó vendégek számára teremfoci, röplabda, kosárlabda pálya, fitneszterem, squash, asztalitenisz, valamint vadonatúj bowling pálya és biliárd is rendelkezésre áll.
A hotelben 2 étterem található: a Szlovák étteremben eredeti szlovák ételeket, a Savarin étteremben pedig nemzetközi fogásokat szolgálnak fel. A szállodában lobbi bár és a Lucullus éjszakai bár működik. A hotel területén ingyenes privát parkoló áll rendelkezésre.

Ellátás: Félpanzió, svédasztalos reggeli és vacsora.

Részvételi díj tartalmazza:

•    3 éjszaka szállást Exclusive kétágyas szobákban, vagy családi szobákban
•    félpanziós ellátást
•    a medence, pezsgőfürdő, wellness-központ, Sauna World és egyes sporteszközök ingyenes használatát
•    programokon és síversenyen való részvételt
•    igény esetén síoktatást

Érdekel