Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim Sípálya információk

A síterep zárva
18.077.08.0
546km
1100-2055m
14 Húzólift
7 Ülőlift
4 Kabinos felvonó
2024-03-28
0
km
2024-06-22
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim hógarancia

Bad Kleinkirchheim településen ingyenes autóbuszjárat köti össze a sílifteket, a termálfürdőket, és a következõ területeket: Turracher Höhe, Falkert, Hochrindl és Feld am See. A téli szezonban hóbiztos pályák várnak a vendégekre, erre garancia az 500 hóágyú ami a pályák 95%-t képes karbantartani.A hosszú pályák kedvelői sem csalódnak, a jobbak pedig igazi versenypályán is kipróbálhatják magukat. Aki este is szeretne még sportolni, természetesen kivilágított pályákat is talál, a snowboardosoknak pedig jól sikerült funpark áll rendelkezésre.

Bad Kleinkirchheim wellness

"A pályákról a fürdőkbe" - szól a népszerű síterület mottója, mivel a kiváló pályahálózat mellett a település a termálfürdőiről híres.

A sífutókról sem feledkeztek meg, ráadásul a 16 km sífutópálya egy része magaslati, ami különleges élményt nyújthat a sport szerelmeseinek.

Természetesen szánkópálya és kivilágított pálya is található itt. A termálfürdők mellett a fáradhatatlanok teniszezhetnek, squash-olhatnak, és nem is sorljuk tovább, szinte mindenre van lehetőség. És végül egy nagyon fontos dolog: ezen a területen rengeteget süt a nap, és mivel a pályák a szélrózsa minden irányába futnak, jó esélyünk van akár reggeltől estig napsütésben sportolni.

Bad Kleinkirchheim síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
62 €
Gyerek
31 €

Főszezon

Felnőtt
62 €
Gyerek
31 €
1 Napos
26 €
62 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Bad Kleinkirchheim sípályához

Szerintetek Bad Kleinkirchheim...

2016-11-16
Kezdőknek:

A K2 síoktatójának véleménye

Itt nehéz kezdőket tanítani, mert nehéz a továbblépés a kezdő pályáról.
Profiknak:

A K2 síoktatójának véleménye

Egynek jó, de semmi több. Itt a fürdőzés jó.
2014-03-07
Kezdőknek: Elég sok pálya, remek pálya közeli szállások
2014-02-20
Kezdőknek: Változatos, de lehet kicsit nehéz a terep, és a könnyű szakaszok rövidek.
Profiknak: Kiváló pályák!!
Családosoknak: Rengeteg jó Hütte :)
2013-11-29
Kezdőknek: Bébiknek van 2 bébipálya és síóvoda is, a St.Oswald-i oldal végében van a jobbik, ismerek olyat akinek az ovis gyermeke ott ismerkedett meg a sízéssel. Különben meg teljesen alkalmatlan kezdőknek , a 100 km-es pályarendszerben nincs egy normális kék pálya. Ami 17-es kékkel van jelölve az egy vicc, az nem más mint egy 2-3 m széles majdnem sík turistaút ami folyton balesetveszélyesen lekeresztez piros pályákat, illetve van, hol hótorlaszokon kell átmászni a továbbhaladáshoz. A piros pályák inkább feketébe hajlanak mert olyan jegesek vagy meredekek. Az egyetlen normális piros pálya az a 20-as. Három alkalom és 17 síelési nap után is az a véleményem, hogy itt nem tartják karban a pályákat csak hetente 1-szer 2-szer még a főszezonban sem. Talán az 1-es pálya az amit minden nap leratrakolnak. Az egész pályarendszer egy jég és buckapálya horror pénzért. A felvonók ősrégiek. Van még olyan is ami a háború előtti, és ráadásul az egyik leghangulatosabb pályát szolgálja ki, ami mellesleg a két oldalt is összeköti.
Profiknak: Aki szereti az extrém meredek fekete pályákat, elég éles a léce a sok jéghez és a régi stílusban, nem carving technikával síel az nagyon fogja élvezni a hangulatos vonalvezetésű hatalmas pályarendszert. Akár két napot el lehet rajta kirándulgatni oda vissza a két oldal között mire elmondhatjuk, hogy minden pályán végigmentünk legalább egyszer. A 11-es pálya a leghangulatosabb, ha nem túl jeges és ha nincs fetrengő tömeg vagy kígyózó oktatás. A 13-ast sem szabad kihagyni ha van elég hó, csak pörögni nem lehet rajta, mert egy ősrégi felvonó szolgálja ki. Az 1-esen nagy a tömeg, de azért az is jó. A FIS pálya (6) szinte sosem járható, sosincs rajta hó. A 8-as amit a Franz Klammer-ről neveztek el nem nagy élmény, eszméletlen meredek és általában jeges vagy gondozatlan. Összességében aki carving-olni vagy snowboardozni akar az ne ide jöjjön, mert meredek és valamely oldal felé dőlő gondozatlan pályák vannak csak.
Freeride-ra: Ha van elég hó, és nemrég esett, mondjuk nem régebben mint 3 nap, akkor nagyon király jelölt!!! freeride terep a 3-as pálya. Igaz rövid, de annál élvezetesebb, főleg snowboard-al. Itt legálisan csúszhatunk fák között, erdőben, ami nem sok Karintiai terepen lehetséges. Talán Nassfeld-en van ilyen hely, de az meg nem meredek. Ezen az egy pályán el lehet akár két napot is bohóckodni, ha tart addig a mély hó. Nem sokan vállalják be ezt a 3-as pályát, és széltében elég nagy terület úgyhogy nem lesz tömegiszony. Sűrűn vannak a fák és hosszú léccel lehet nehézkes a kerülgetésük, ezért inkább deszkával ajánlom.
Családosoknak: Picikkel nem javaslom, mert meredekek és jegesek, buckásak a pályák. Viszont tényleg jó a doki a faluban, már kétszer volt szerencsétlenségünk meglátogatni. Profin gipszel és jó a felszerelése ahhoz képest hogy milyen kicsi rendelője van. Köszi Dr. Harmina Helge! Még Turraher Höhéről is ide küldik a kisebb balesetet szenvedőket.
Snowboardosoknak: Snowboard park nincs. A pályák jegesek, meredekek. Az St. Oswald-i oldalon sok a csákányos, a legjobb 20-as pályát, ahol legjobbak a hóviszonyok és a legjobb ülőlifttel pöröghetnénk, csak csákányossal lehet elérni. A 3-as freeride pálya viszont nagy élmény ha nemrég sok hó esett. A legálisan lehet a fák között deszkázni a mély hóban. Boardosnak ez az egyetlen király hely a 100 km-es rendszerben. A 3-as végén érdemes tovább csúszni az erdei úton, amely végül az 1-es pályába torkollik, mert így kabinossal pöröghetünk.
2013-11-29
Profiknak: Jól karbantartott, változatos pályák
Családosoknak: Sokszínű szálláslehetőség, rengeteg program, termálfürdő
2013-11-21
Profiknak: Hosszú, változatos pályarendszerm házig csúszható
2013-11-20
Kezdőknek: lehet, hogy csak a bátor kezdők élvezik.
Profiknak: sok pálya van, hangulatos, nincs tumultus
Családosoknak: ha van pénze az embernek, akkor mindent megkap amit csak lehet, még a gyerekeknek is
2013-11-19
Családosoknak: Változatos síterep, sok pályával gyerekeknek is. Sorban állás nem jellemző és elég hóbiztos. Egyik kedvencem.
2013-11-18
Kezdőknek: Kezdőknek szerintem elég meredekek a pályák
Profiknak: Változatos pályarendszer
Családosoknak: Sok a gyerekprogram, síiskola stb.
Jártál már BAD KLEINKIRCHHEIM síterepén? Mondd el a véleményed!