Világrekord kísérlet jövő télen

Világrekord kísérlet jövő télen

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/05/19
Neked már van terved a következő síszezonra? Armin 150-el akar lezúzni a Königspitzeről...
Hirdetés

Pár éve egy fiatal olasz srác, Armin Senoner rákattant a Speedriding-ra (amikor a síelőnek siklóernyő nő ki a hátából). A menedzserével, Bartolomeus Kohl-val azt a remek ötletet találták ki, hogy itt az ideje megdönteni az aktuális Világrekordot, amit Franois Bon tarott 146,46 km/h-val.

A következő (2014/15) téli szezonban Armin a 3859 m magas Königspitzéről kíván lejutni legalább 150 km/h maximális sebességgel.

 

High Noon Forrás: proalps.net
High Noon
Kép forrása: proalps.net

Galériához klikk a képre!

 

"Egy ilyen jellegű elképzeléshez profi tervezés és jó idegek kellenek. Közel 4000 méter magasságból nekilódulni lefelé komoly fizaikai és mentális erőt igényel" - kommentálta Armin. "Hatékony edzéssel mindkettőt lehet erősíteni. A rekordkísérlet napján az időjárás és a hóviszonyok nagyban befolyásolják az eseményeket. Az elindulástól kezdve nincs visszalépési lehetőség, abból kell majd kihozni a legjobbat, ami jut, teljesen egyedül..."

Olaf Reinstadler hegyimentő figyelmeztet, hogy a legjobb felkészülés mellett is vannak olyan tényezők, amiket ember nem képes befolyásolni. Havazás, köd, szél, ez mind a hegy úri szeszélyén múlik. "Mindent, amit lehetséges irányítani, a legjobb tudásunk szerint fogunk irányítani".

A Világrekord pontos időpontja a magas rizikófaktor miatt még nincs lefixálva. Erre valamikor a 2014/15-ös síszezon elején lesz lehetőség, ahogy megbízható időjárási adatokkal fognak rendelkezni.

Nos... hajrá és sok szerencsét!

Hirdetés