Tocsogó pályából a szűzhavas napsütésbe Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/02/23
Minden verseny meg lett tartva a szélsőséges időjárás ellenére Mátraszentistvánon PORT.hu Snowboard Kupafutam & MuMuS
Hirdetés
Rengeteg tartalék havat halmozott fel Mátraszentistvánon a Sípark a márciusi nyitvatartáshoz, ebből építettek európai színvonalú funparkot a snowboardosoknak. Egy hétvégére két versenynek is helyet adott a pálya, szombaton a PORT.hu Snowboard Kupafutam állomása, vasárnap a játékos MuMuS ügyességi verseny zajlott itt.
 
SaintPista Funpark reggel
 
A pénteki edzésen a Mátra még kiemelkedett az országot borító ködtengerből , fantasztikus napsütésben lehetett csúszni a tökéletesre shapelt pályán egész nap. Azonban estére megérkezett a +8 fokkal járó, hógyilkos, meleg eső ami egész éjjel kitartóan áztatta a hegyet. Szombaton a Sípark völgye nem engedett el egy sűrű ködfoltot, így az ugratóknál 30 méteres volt a látótávolság egész nap. A versenybírók ezért halasztásra kényszerültek és az estére ígért lehűlésben bíztak. Estére, ennek köszönhetően, picit felszakadó ködben, de legalább eső helyett hóesésben sikerült megrendezi a versenyt.
 
A Slope Style versenyen több akadályon (korlát, ugrató, wallride, stb) mutatják be a trükköket a versenyzők, ahol a technikai nehézség mellett, a folyamatosság is nagy szerepet kap. A nehéz körülmények ellenére, az estig kitartó versenyzők, magas színvonalú trükköket mutattak be. A lányoknál Gyarmati Kata, amatőrben Kiss Benedek, síben Trso Lukas és profi snowboardban Lotfi Peiman lett az első, aki Takács Balázst és Liptay Dávidot kényszerítette maga mögé. A több akadályból álló, Slope Style pálya ilyen méretben hazánkban eddig még nem tudott megépülni, a nagyon rövid látótávolság és zuhogó havaseső jócskán nehezítette a versenyzők dolgát.
Másnap reggel, 10 cm friss hó köszöntötte a MuMuS Csapatversenyt . Az előző napi időjárás miatt kevés csapat nevezett, így a szervezők úgy döntöttek, hogy ezúttal egyéni versenyként bonyolítják le a MuMuS -t.  A verseny során az indulóknak véletlenszerűen  húzott trükköket kell végrehajtaniuk. Ha ez nem sikerül kapnak egy betűt a MuMuS szóból. Akinek, így kigyűlik az öt hiba, kikerül a neve mellé a teljes szó és kiesik.
 
  Kováts Domi
 
Az egyre nehezedő trükkök közütt, előkerült egy-két nagyon érdekes is : például a „ one foot ”, ahol csak az egyik láb van csak a snowboardra csatolva, vagy a „ frontflip ”, azaz előreszaltó, amit sokan még életükben nem adtak be. A verseny sajátossága, hogy egészen egyszerű trükkökön is el lehet vérezni, ha nem tökéletes a kivitelezés. Az utolsó három állva maradt rider, Lotfi Peiman és Takács Balázs a szombati verseny első ill. második helyezettje, illetve Kiss Benedek az amatőr verseny első helyezettje volt.  Takács Balázs a frontflipet, sérülése miatt nem vállata, Peiman és Benedek viszont csont nélkül beadta. A kihúzott ugrás az előre szaltó, itt Takács Bazsi taktikázott és kihagyta ezt a trükköt, ha mindkét versenyző elrontja bent marad a versenyben – de tévedett, Peiman és Benedek hiba nélkül ugrotta meg a szaltót. Köztük végül egy korlát trükk döntött. Az „ Front Blunt ” csúszáson Kiss Benedek hibázott, így az ő neve mellé is kigyűlt az öt hibát jelző MuMuS. Lotfi Peiman így összesen három hibaponttal nyerte az első egyéni MuMuS címet.
 
Lofti Peiman
 
Mátraszentistvánon a szélsőséges meleg szombati nap ellenére is kiváló pálya maradt. A nagyszerű megnyitó versengés után, az új Burton funpark továbbra is nyitva – lehet használni a pályát, hetente shapelve van, illetve a ratrak is rendszeresen kezeli az ugratót és környékét. Aktuális információkat a lehet találni a pályákról és az időjárásról.
 
Eredmények:
Port.hu Snowboard Kupafutam – Slope Style Női: 1., Gyarmati Kata, 2., Nébusz Frida, 3., Nagy Nikolett Amatőr: 1., Kiss Benedek, 2., Viczián Gábor, 3., Faragó Péter Pro: 1., Lotfi Peiman, 2., Takács Balázs, 3., Liptay Dávid Freeski: 1., Trso Lukas, Erdélyi Martin, Tóth Márton
Billabong MuMuS: 1., Lotfi Peiman, 2., Kiss Benedek, 3., Takács Balázs
Hirdetés