Szeretnél úgy síelni, mint egy kislány Hír

Szeretnél úgy síelni, mint egy kislány Hír

Pintér László
Pintér László
2015/01/20
Na persze nem akármelyik kislány. Kelly Sildaru slopestyle síző, és gond nélkül ugrik switch 1080-at. 12 évesen.
Hirdetés

A freestyle sízés kedvelői számára már biztosan nem ismeretlen az észt Kelly Sildaru neve, hiszen már hat éve publikálja interneten a kisfilmjeit. Ez önmagában is elég durva, hiszen ez azt jelenti, hogy az első videója 6 éves korában jelent meg. Fejlődését és jelenlegi tudását látva bizton állítható, hogy hamarosan világszerte szélesebb körben is ismert lesz. Az őstehetség iskolapéldája, sőt, megkockáztatom, hogy a legjobb női slopestyle síző jelenleg a világon.

Kelly Tallinnban született. Két évesen állt először lécen, és elég hamar teljesen rákapott. Szülei szerencsére felfedezték a tehetségét, és minden eszközzel azon voltak, hogy igazi síterepeken hódolhasson szenvedélyének.

Első kisfilmjét 6 éves korában adták ki. A 8 évesen készített szezon-összefoglalójára viszont az egész freestyle sí közösség felkapta a fejét. Olyan természetességgel és játszi könnyedséggel adja be a női mezőny legnehezebb trükkjeit, hogy az valami elképesztő. A legkisebb bizonytalanság sem látszik a síelésében. 900-akat és1080-akat forog, miközben az X Games-en ennél kisebb ugrások is évek óta elegendőek a győzelemhez. Persze, a slopestyle-ban nemcsak az ugrások, hanem a korlátokon beadott trükkök/csúszások is számítanak, de Kelly ezeket már nyolc évesen is mesterien művelte.

10 évesen olyan szponzorokkal kötött szerződést, mint a Nike, a Red Bull és a K2.

Legújabb videójában felvonultatja az összes trükköt, amivel a 20 éves Dara Howell egy évvel ezelőtt Szocsiban aranyérmet szerzett. Tavaly augusztusban a New Zealand Open slopestyle döntőjében legyőzte az olimpiai ötödik helyezett Anna Dahlströmöt. A csütörtökön kezdődő idei téli X Games-re a jelenlegi lista alapján nem hívták meg, pedig könnyen lehet, hogy megdöntötte volna Shaun White rekordját. A félcsőben kétszeres olimpiai bajnok snowboardos 13 évesen egy 15. hellyel debütált az extrém játékokon.

Nos, eleget beszéltünk, jöjjön a bizonyíték. A videóból bónuszként megismerhetjük Kelly 8 éves öccsét, Henryt is. Igen, ő is síel.
 

 

Az alábbi képet még muszáj megmutatnunk nektek. Amire érdemes figyelni, az a szponzori sisakfestés, természetesen Kelly kedvenc mesefiguráival. Hát nem cuki?

Kelly Sildaru Red Bull festésű sisakja Forrás: Red Bull
Kelly Sildaru Red Bull festésű sisakja
Kép forrása: Red Bull

 

Hirdetés